Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Najlepszy Solotoper

wojtas45

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo pewnie budujesz go pod tanka, bo przecież "tak robi topka", a prawda jest taka, że Darius rozpierdala pod Full AD, potem mu sie kupuje frozen malleta, i ewentualnie plemienną.

A najlepsi solotoperzy to oczywiście Garen, Yorick no i Darius.

Nawet nie mam Dariusa bo wg. mnie to strata IP... Tak najlepsi solo toperzy Darius, pozdro ^^

Zapomniałem jeszcze o Kayle, też jeden z najlepszych solo toperów.

E6c9g1v.gif

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

jeju, ile tu unskillow :D

Tu nie ma zadnego "najlepszego solotopera", ani middera, ani zadnej inne pozycji. Kazda postac ma kontre I kazda jakas kontruje (sa pewne wyjatki). Ktos kiedys na podstawie stron z kontrami wymyslil "Wielka Czworke", czyli postacie, ktorymi TEORETYCZNIE mozna skontrowac kazdego topa I siebie nawzajem, jednak w praktyce to nie dziala, nie zawsze pickamy po przeciwniku.

Opublikowano

garen moj main nawet teemo na topie niszcze :s ten silence jest op + spin ult i koles pada, oczywiscie odpowiedni build itd, ogolnie to lee jest git jeszcze :P

Co proszę? to z epickimi Teemo grałeś, teemo przeciw garenowi ma to, że Garen do niego z Q, a on sam włącza W, ucieka i znowu go harrasuje z dystansu i tak ciągle. Pewnie grałeś vs Teemo full ap na 800elo.

NAJLEPSZY TOP? WSZYSTKO. Zależy jak grasz. Moimi fav są Lee, Riven i Irelia, mocny jest także Jax czy Renekton oraz OFFTANK Teemo. (OFFTANK! nie full ap, czyt. Frozen, Wits End, Malady, kiedyś były Madredy etc)

Darius to shit, łatwy do skontrowania.

Opublikowano

Darius Riven i Jayce

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Czy Wy nie potraficie się nauczuć, że nie ma najlepszego midera, solotopera, adc, suppa, junglera ? Jest za to coś takiego jak counter pick i umiejętności. Jeden solotoper wniesie DMG, drugi CC easy ....

Opublikowano

Czy Wy nie potraficie się nauczuć, że nie ma najlepszego midera, solotopera, adc, suppa, junglera ? Jest za to coś takiego jak counter pick i umiejętności. Jeden solotoper wniesie DMG, drugi CC easy ....

Country trzymają się mida i jungli (jeżeli counter junglujesz), na topa i na bota nie ma counter, poza tym jak się potrafi grać postacią to nie masz "counterów".

@top

jak dla mnie irelia i jax :)

<>

Opublikowano

Jax wymiata po 6 lvl-u ,

Riven niszczy solo top od 3 lvl-a ,

Jayce hity w zwarciu i z daleka hity w zwarciu przywracaja mu pm ,

Irelka nic dodac nic ujac ;]

Yoric wymiata ale trzeba dobrze mana dysponowac jak sie nie ma blue

Renekton latwa farma i harrash z combo + heal

Darius latwa frama sciaga all miniony i wirek i prawie all leza wystarczy hit + blood

Lee tu juz napewno nie trzeba sie wypowiadac ;] [moj meine ;) .

Teemo latwy harrash jak ma sie trutke na min 3/5 lvl i spory AS

Garen dzieki pasywce bardzo dlugo moze sie utrzymac na lini [ i tylko wtedy uzywaj potow jak dziala mu pasywka]

Eve niedoceniana postac na solo top a jej pasywka odnawia jej pm co pozwala na spamowanie skillami bez blue ,

Wukong moce skille latwy styl ucieczki jak i harrashu

Opublikowano

Teemo jest naprawde przyzwoity na topce. Tylko trzeba nauczyc sie wiac w odpowiednim momencie (W bardzo w tym pomaga - niewielu jest w stanie go dogonic na odpalonym W ). :D

Nie jest to pro pick ale radzi sobie na topie nie gorzej niz wiekszosc champow. Wszystko zalezy od tego kto nim gra... w przeciwienstwie do wiekszosci nie twierdze ze jestem pr0 teemo na topce tylko dlatego ze go chwale, ale przekonalem sie jak pod full AP (tak - AP nie offtank, bo ja wszystko buduje pod ap xD) potrafil niszczyc takich champow jak Wukong czy Riven. POTRAFI nie znaczy, ze zjada ich zawsze. Po prostu jest dla nich wyzwaniem tak samo jak oni dla niego.

Mozecie flamowac ale jestem fanem jego grzybkow z liandry`s tormentem... 10% hp to srednio od 150-300 dmg za free na kazdego grzyba. Ustawiasz je w odpowiednich miejscach i zanim ktos dobiegnie Cie zgankowac potrafi nie miec pol hp ;)

Opublikowano

Zilean jest jednym z dobrych lecz nietypowych solo toperów :D

Mało kto go dogoni dzięki E, harras z Q/W od 6 ciężko go zabić i jeśli będzie spamował Q przed "walką" solotoper ma ciężko bo startuje z 1/2 hp a zilean 3/4 + kolejne 3/4 dzięki ultowi.

Może i troll pick ale naprawdę dobrze się tam sprawuję

Opublikowano

Zaskocz przeciwników i trenuj Elise - gwarantuje, że pick ten nieziemsko sprawdza się na topie i niewiele osób wie jak sobie z nim radzić.

Opublikowano

na solo topie kontra nie istnieje wystarczy że umiesz grać i dojebiesz wszystkich a co do tematu yorick i wukong

QQmor3_eune_92_4_logo.png

Opublikowano

Osobiście dla mnie ogarnięty yorick wygra wszystko , ostatnimi czasy na 1400 elo , gram kennen or vayne na topie , z przyczyn takich że nie lubię mainstreamowych picków .

ostry.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...