Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Witam popatrzcie jak supprot szanuje graczy. DO

Gałeczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie ostatnio zostałem błędnie oskarżony o kupno kredytów, teraz moje konto zostało skasowane. Czemu? Ponieważ nie są w stanie udowodnić czyjejś winy i chociaż jesteś niewinny to i tak dla nich Ty nim będziesz ponieważ Ty jesteś graczem i nic nie możesz. Chciał bym wam przedstawić jak zostałem przez nich potraktowany. No to zaczynamy. Będzie to przedstawione w takiej formie aby było zrozumiałe i czytelne. Z góry przepraszam za błędy stylistyczne nie jestem jakimś wielkim pisarzem i czasami wychodzi tak jak bym nie chciał.

Zaczynamy.

Ja napisałem: Witam problem dotyczy konta ***********, pytanie skierowane do państwa. Dla czemu moje konto zostało zabanowane? Wiadomość proszę przekazać na e-mail (MÓJ MAIL) ponieważ, e-mail na którym konto jest zarejestrowane jest usunięte. Pozdrawiam.

(support) Oni: Na konto została nałożona 14 dniowa blokada za kupno kredytów. Proszę się zgłosić po upływie tego czasu.

Ja: Bardzo przepraszam ale jakie kupno kredytów? Ja dostałem to w prezencie od znajomego z dawnych lat. Osobiście jestem zdania nie korzystania z ów takich metod, ponieważ wiem czym one skutkują. Jest to po prostu nie porozumienie proszę o zwrot tego co otrzymałem i nalegam do odblokowania konta. Pozdrawiam.

P.S. w przypadku nieporozumienia moim dalszym krokiem będzie staranie się rozwiązanie problemu w bardziej radykalny sposób.

Oni: Ale Pan skorzystał i takie tego efekty.

Ja: Tak skorzystałem z dobrego serca znajomego w czym tutaj widzicie problem i czego się czepiacie? Czy teraz także u was jest karalna dobroć innych graczy? Jeszcze raz powtarzam i proszę o odblokowanie konta i przywrócenie należnych mi przedmiotów. Nic złego nie uczyniłem i nie widzę powodu zablokowania konta.

Oni: Tak tak, oczywiście. Proszę dokładnie zapoznać się z OWH: http://pl.bigpoint.com/termsofuse/ Otwarcie konta na portalu lub w dowolnej grze Bigpoint jest równoznaczne z akceptacją tych zasad.

Ja: Owszem zgadzam się, że poprzez rozpoczęcie korzystania z waszych usług akceptuję też OWH, lecz co ma piernik do wiatraka? Proszę mi wytłumaczyć co jest złego w przekazaniu 2 osobie wirtualnej waluty gry? Ponad to proszę mi udowodnić, że przedmiot który otrzymałem był zakupiony. Jak już mówiłem otrzymałem to od znajomego, żadna wpłata pieniężna nie była za ten przedmiot wysyłana. Tak więc proszę o przywrócenie stanu konta który był przed zablokowaniem. Pozdrawiam.

Oni: Nie ma takiej możliwości.

Ja: Że co proszę? Jak nie ma takiej możliwości? Proszę mi udowodnić, że zrobiłem coś złego. Bo jeśli nie udostępnię tą rozmowę na forum publicznym, aby ostrzec innych graczy.

Oni: W takim wypadku dodamy kolejne 14 dni blokady do konta.

Ja: Świetnie jeszcze szantażujecie graczy, nie no postawa godna szacunku. Ja tylko domagam się odblokowania konta, jak i przywrócenia kwoty która została mi podarowana. Niczego innego nie wymagam od was. Ale jeśli się tak bardzo upieracie to stworzę na waszym forum temat w którym to poinformuję graczy o całym zajściu. Bo ja jako gracz rozumiem że z waszej strony też można popełnić błąd, lecz powinniśmy się starać go naprawić a nie utrudniać sobie życie. Proszę to jeszcze przemyśleć i wysłać mi odpowiedź co o tym sądzicie. Nie jestem człowiekiem chamskim i wolał bym to po prostu po cichu rozwiązać bez robienia problemów wam.

Oni: Proszę sobie darować te szantaże a problem to Pan robi ale sobie samemu pisząc i pogrążając się jeszcze bardziej. Jak widać nie zapoznał się Pan z OWH które sam podpisał i godził się na warunki tam zawarte a teraz wielkie zdziwienie. Trzeba było nie czerpać korzyści i zdobywać kredyty w sposób niedozwolony a potem naiwnie się tłumaczyć.

Ja: To nie jest szantaż, to Wy mnie szantażujecie dalszym banem z jakiej racji ja się pytam? Jak ja po prostu tylko z wami piszę... I za to że ja domagam się swego dostaję dalszego bana?Taka postawa jest kary godna zgodzi się ze mną większość czytelników tego tematu. Co więcej kredyt był zdobyty legalnie a ja go otrzymałem podkreślam JAKO PODARUNEK. A że jestem dobrym człowiekiem i chciałem po prostu się z Wami dogadać aby uniknąć nieprzyjemnych sytuacji i rozwiązać to w sposób nie psujący wam reputacji to nie potraficie tego docenić. A to co Wy uważacie ze Was szantażuję ale ja tylko chce być pewien, że nie da się z wami dogadać i że jestem zmuszony do tego co powiedziałem. Tak więc aby być pewnym pytam się ostatni raz czy się dogadamy?

Ja: (dopisałem jeszcze to co chciałem (kolejna wiadomość))

Jeszcze pozwolę sobie dodać, że w tej rozmowie odczuwam z waszej strony szantaż jakieś zastraszanie m.in. ban który otrzymałem(dodatkowy) w ogóle nie powinien się tutaj pojawić. Ponieważ my tylko rozmawiamy. Co więcej jakieś dziwne teksty typu: " Proszę sobie darować te szantaże a problem to Pan robi ale sobie samemu pisząc i pogrążając się jeszcze bardziej." są raczej nie na miejscu tym bardziej, że są z waszej strony. Osobiście uważam, że ta rozmowa nie powinna się wydostać na światło dzienne. W takim wypadku decyzja pozostaje po Waszej stronie. Proszę tego nie traktować jak szantaż, ponieważ jak już mówiłem nie lubię komuś niszczyć reputacji i nie jest to pod żadnym względem jakiś szantaż, lecz jeśli nie będę miał innego wyboru to zrobię to, ponieważ w tym momencie ja nie jestem niczemu winien. Tak więc nie mam już chęci kontynuowania tej rozmowy proszę stanowczo określić waszą postawę w tej sprawie.

Oni: Jak widać nie dociera. Blokada przedłużona o kolejne 14 dni.

Ja: I teraz proszę mi powiedzieć za co dostałem tą dodatkową blokadę? Nic złego nie zrobiłem a jeśli tak, to proszę mi to udowodnić. Ile razy mam powtarzać, że żadnego kredytu nie kupowałem! Nigdy nie używałem żadnych botów chociaż są bardzo powszechne. Można to sprawdzić nawet w bardzo prosty sposób, wystarczy zwrócić uwagę na to w jakim stanie jest to konto po ponad 4 latach aktywności. Tak więc nadal zwracam się z prośbą o odbanowanie mojego konta i przywróceniu stanu kredytu jaki posiadał. Póki nie zrobiłem jeszcze tego co mam w zamiarach. Pozdrawiam.

Oni: W takie teksty np. "Ja dostałem to w prezencie od znajomego z dawnych lat" nie wierzymy. Wiemy dobrze co się dzieje i jak kredyty zostały zdobyte i dlatego też został Pan ukarany jak na razie łączną karą 28 dni blokady konta. Jeżeli dalej będzie Pan polemizował na ten temat karę wydłużymy o kolejne 30 dni i tak dalej w postępie geometrycznym.

Ja: Dobrze w takim wypadku proszę o ukazanie dowodu kupna przeze mnie kredytu, jeśli nie jesteście w stanie tego zrobić to proszę odblokować konto. Mnie osobiście to w ogóle nie interesuje w co Wy wierzycie, bo na wiarę to można wierzyć w Boga. Co więcej ja sobie spokoju nie dam i będę dalej wiadomości wysyłał a jeśli to nie poskutkuje całe zajście zostanie ukazane na forach społecznościowych m.in. forum Darkorbit jak i inne. Dodam jeszcze, że na koncie już mi nie zależy bo ja jako gracz który zawsze sprawiedliwie podchodził do gry i nie korzystał z nielegalnych oprogramowań został potraktowany w sposób arogancki i bez możliwości wytłumaczenia się. Jeśli Wy nie chcecie współpracować z graczami to w jaki sposób pozbędziecie się botów? Jeśli nie można polegać na Waszym zaufaniu to czemu My(gracze) mielibyśmy z Wami współpracować, bo lepiej chyba jest teraz używać bota? Stanowczo nalegam i proszę aby konto zostało odblokowane i przywrócono mi podarowany kredyt. Tak będzie najprościej, po czym zapomnimy o całym zajściu. Jeśli nie zacznę stosować to co 80% społeczności DO, czyli bota. W ten sposób bardzo szybko się od kuję. Chciałem tak jak należy ale tak się nie da. Pozdrawiam i kolejny raz z kolei proszę o pomyślne rozpatrzenie tej sprawy a całe zajście zostanie z mojej strony zapomniane.

Oni: * (wysłane było z tego samego e-maila nawet nie wiem o co im chodziło) Oj niestety ale musisz sobie tutaj pisać, bo konto zostało skasowane. Wszelkie dalsze spory należy kierować na adres poczty tradycyjnej w języku angielskim lub niemieckim.

Ja: Z jakiej racji moje konto zostało skasowane? Proszę to uzasadnić, ponadto widzę że nie da się rady z wami dogadać. Pozdrawiam.

Na tym cała rozmowa się zakończyła moje konto najprawdopodobniej zostało skasowane z nieznanych mi powodów.

Jak z tego wniosek? A no taki, że oni zawsze muszą mieć racje.

Nie dajcie się przez nich wykorzystywać i radzę uważać. Jak widzicie odpowiedzi z ich strony czasami nie były w ogóle odpowiedzią na moje pytanie. Zachęcam do kupna uridium i innych ale lepiej się czasami dobrze zastanowić czy aby to dobrze robicie bo i was może to spotkać.

Co więcej można zauważyć zastraszanie, a pod koniec to mają pokazują w pełni swoją okazałość. Teraz po fakcie nie ma to znaczenia czy odzyskam konto ale wiem jedno znalazłem się w złym miejscu o złej porze.

Jeśli jest ktoś kto może mi pomóc w jakikolwiek sposób, ktoś kto się na tym zna to proszę napisać na gg 45117156.

* - jeśli ktoś wie o co tu chodziło proszę dać mi znać.

Opublikowano

P.S. w przypadku nieporozumienia moim dalszym krokiem będzie staranie się rozwiązanie problemu w bardziej radykalny sposób.

XDDDDDDDDDD

konto jest własnością BP, nic nie możesz xD

kolega sprzedawał kredki, dostałeś Ty, peszek. sie ciesz że na 14 dni a nei na stałe ^^

Chodź, zrobimy te jebane zdjęcie, CZIIIISS *.*

Opublikowano

Mają kasę z gry to teraz im już na graczach nie zależy, pomyślał pewnie że Ty założysz 2 konto i będziesz kupował kredyty i dawał im zysk, a zapewne tak nie będzie :)

A tak wgl, to chamski jest team dark orbit, dlatego po wbiciu 5 lv skończyłem grę :P

Opublikowano

Temat został ponownie otwarty, nie wiem czemu został zamknięty. Evilpolskahe czytaj dalej to zobaczysz co się stało z kontem :). Jakieś propozycje z waszej strony co bym mógł jeszcze zrobić?

Opublikowano

Skoro Ci dali bana na zawsze to już ci nic innego chyba nie mogą zrobić więc możesz pisać do nich w sprawie najbliższego un bana :)

Opublikowano

i po co z nimi piszesz? oni maja z ciebie beke, to widac, nic nie utargujesz nigdy nikomu nie to nie udalo;d wiec twoja rozmowa nie jet niczym niezwyklym ani szokujacym, wiele takich juz wiedzielismy:)

chcez sobie spokojnie pograc to omijaj na wszelkie pooby support bo beda problemy

Nowa gra zarabiaj realne pieniądze handlując wirtualnym złotem zyski już w pierwszych dniach zabawy.

Więcej info na priv.

Opublikowano

Dobra rada - skończ w to grać..

Ew. znajdź sobię inną grę o.O

Opublikowano

Dark Orbit schodzi na psy, kiedyś grałem dostałem bana za coś podobnego i normalnie spokojnie pogadałem z nim i powiedział Jeszcze raz a banik na 1miech/perm i sie utargowaliśmy i do tej pory konto mam :D.

Opublikowano

Support darkorbit to bana 20-latkow zbanowali mi brata wydal w konto 5tysiecy bo niby na bocie lata a sobie spokojnie z petem mk bil...

2435676187.png

Opublikowano

Osobiscie to już jestem zniechęcony co do gry. A jeśli konto zostało skasowane to nie ma raczej opcji już tego odzyskać bo jak? No ale oni nie mogą chyba kont kasować prawda? Ukazując całe zajście miałem na celu ostrzeżenie graczy, że jednak mają nas gdzieś, bo to był tylko głupi kredyt, a co by było jak by ktoś się kłucił o prawdziwe pieniądze :)? Dodałem to też z racji, że może macie jeszcze jakieś ciekawe pomysły gdzie mógł bym tą rozmowę wstawić w celu ostrzeżenia graczy. Bo teraz to tylko chcę im dowalić (póki co). Może pisać w języku Angielskim, może ktoś tam coś zdziała? A co mnie najbardziej zaskoczyło to ich ostatnia wypowiedź. Nie jest ona dla mnie ona zrozumiała... Była tylko w osobnym oknie bez tych poprzednich ale e-mail taki sam więc o co tu biega? Podkreślam wszystko było kopiowane, nic nie zostało pominięte, oczywiście nie kopiowałem takich wzrotów jak: " "Customer Care Team " pisze: Szanowny(a) Graczu, " czy też: "Dziękujemy za wybór naszych gier. Z poważaniem, Wasza Ekipa Pomocy Technicznej...", bo cały temat miał by 30% więcej opisu, który nie jest tutaj w ogóle potrzebny. Zachęcam do przedstawiania wsojego zdania tutaj jak i na prywatnych wiadomościach.

Rozumie ktoś coś z pierwszej części wypowiedzi up? xD

@Topic nie ma nic gorszego niż support od darkorbit.

Kolega Szchachcic miał na myśli chyba: "Support darkorbit to banda..."

Senthinel Prime bekę to ja miałem z nimi pisząc :).

st1m chciałem wrócić do stajer gry, myślałem że będzie fajnie jednak się pomyliłem. W coś innego zawsze można grać bo jest teraz masa innych, dużo lepszych gier.

patryk01077 tak więc widzę, że Twoja wypowiedz ma sens i pewnie tak jest :).

Opublikowano

Temat został ponownie otwarty, nie wiem czemu został zamknięty. Evilpolskahe czytaj dalej to zobaczysz co się stało z kontem :). Jakieś propozycje z waszej strony co bym mógł jeszcze zrobić?

Jak masz dobre konto pisz do ruskich jak masz namiary, slyszalem ze moga odbanowac konto, tylko ze jak BP ci usunal konto to jedyne co mozes zrobic kupic drugie ;) i nie jestes sam tez teraz siedze z banem na 7dni mialem podobnie pisalem z nimi to nawet ani razu nie odpowiedzieli na pytanie tylko rzucali durnymi tekstami, pierw ich deliaktnie obrazilem zagrozili mi kasacja konta, pozniej ich przeprosilem, a za 3 razem spytalem sie gdzie logika w tym ze na czacie daja bana za np "latasz na programie" CM i SCM prosza o zglaszanie suportowi jak sie ma dowody do suportu napisz, a oni zawsze odpisuja "pojedynczymi przypadkami sie nie zajmujemy" i po tym nawet nie odpowiedzieli tylko napisali ze otrzymalem bana :( postanowilem juz nigdy do nich nie pisac, i radze wszystkim to samo, z nimi sie nie wygra i lepiej zajac sie gra niz dyskutowaniem z nimi.

Opublikowano

Jak masz dobre konto pisz do ruskich jak masz namiary, slyszalem ze moga odbanowac konto, tylko ze jak BP ci usunal konto to jedyne co mozes zrobic kupic drugie ;) i nie jestes sam tez teraz siedze z banem na 7dni mialem podobnie pisalem z nimi to nawet ani razu nie odpowiedzieli na pytanie tylko rzucali durnymi tekstami, pierw ich deliaktnie obrazilem zagrozili mi kasacja konta, pozniej ich przeprosilem, a za 3 razem spytalem sie gdzie logika w tym ze na czacie daja bana za np "latasz na programie" CM i SCM prosza o zglaszanie suportowi jak sie ma dowody do suportu napisz, a oni zawsze odpisuja "pojedynczymi przypadkami sie nie zajmujemy" i po tym nawet nie odpowiedzieli tylko napisali ze otrzymalem bana :( postanowilem juz nigdy do nich nie pisac, i radze wszystkim to samo, z nimi sie nie wygra i lepiej zajac sie gra niz dyskutowaniem z nimi.

Kolego to nie to, że z nimi się nie da wygrać tylko po prostu z nimi się nie do gadać. Ja uważam, że jeśli bym się naprawę przyłożył do tego to konto bym otrzymał (jeśli nie jest skasowane), dostał bym spowrotem kredyt i jeszcze w ramach przeprosin bym coś otrzymał, lecz tutaj bym już musiał do Niemieckiego pisać po Niemiecku lub Angielsku, tylko, że nie mówię biegle w tym jak i w tym języku. Tak więc jestem teraz w kropce.

Opublikowano

Źle nazwany temat - polski support w ogóle nie szanuje graczy. Widać nie mają porządnego managera , i nie ma kto im dać mocnego kopa w dupe.

Gdyby moi pracownicy zachowywali się tak w stosunku do klientów(czyli nas) - wyjebał dyscyplinarnie na zbity pysk

Opublikowano

Źle nazwany temat - polski support w ogóle nie szanuje graczy. Widać nie mają porządnego managera , i nie ma kto im dać mocnego kopa w dupe.

Gdyby moi pracownicy zachowywali się tak w stosunku do klientów(czyli nas) - wyjebał dyscyplinarnie na zbity pysk

No właśnie Piotreks34. Zgadzam się z Toba. Tak myślę czy nie poszukać pomocy osoby, która pomoże opisać całe zajście w wersji angielskiej i wysłać do Niemiec. Oni może by jakoś zareagowali i by wydupcyli osobę, która mnie tak potraktowała. Nie wiem co robić.

Opublikowano

Oni myślą, że mają władzę nad ACP i są Bogami hah xD

Sądzę, że jak biorą kasę za grę to kur*a chociaż trochę szacunku w tych ich poje****ch wypowiedziach..

Co to ma być..: Oj niestety musisz sobie tutaj pisać ?

Opublikowano

St1m no właśnie 0 szacunku, kasę biorą, nie można na nich polegać ani z nimi się dogadać. I ten tekst co napisałeś był wysłany z tego samego maila, czyli o co im chodziło? Ogólnie jak z nimi pisałem to miałem wrażenie, że wszystkiego nie czytali (czytała, osoba która prowadziła rozmowę), zachowanie dziecinne nawet nie potrafili uzasadnić swoich odpowiedzi, porażka na całej linii. No ale co zrobić.

Jeśli był by ktoś tak życzliwy i napisał mi w wersji angielskiej lub niemieckiej oparty tekst na tym co wam przedstawiłem to był bym nawet skłonny zapłacić :).

Chętnych zapraszam na mój profil. Macie tam gg, jak i możecie zostawić mi wiadomość prywatną. Odpowiedź gwarantowana hehehe. Pozdrawiam.

Opublikowano

przepraszam bardzo, ale władzę nad czym ?

a dobrze zrobili że CI zbanowali konto, napisałeś że będziesz latał na bocie :)

evilpolskahehe no bo już mną nerwy tak targały... Sam później żałowałem, że to napisałem, no ale... Ponad to sprawdz człowieku jak oni mnie traktowali każdego by szlak trafił... Nie potrafią uzasadnić swojego zdania, to sciągają blokadę i koniec... A na bocie i tak zacznę latać i tak... Kupię jakieś gówniane konto lub dostanę od kogoś nawet takie które było na bocie... Bo tych kont jest teraz masa... Bo jak grałem bez botów i kasę wydawałem to było dobrze to inaczej widzę sie nie da... A tak to zawsze można zrobić nowe konto i od nowa :).

Opublikowano

Cały polski support to hu.. :P A tak sadzę z nie dawnych rozumów z nimi po tym jak mnie zbyli.Przed wczoraj napisałem do nich ze nie moge zmienić emaila na inny i że to konto jest na serwerze us3,odpisali mi że nie zajmują się amerykańskimi serwerami,napisałem więc do supporty us pierw dostalem z automatu że supprt pracuje tego dnia od tej godz do tej godz,ale jak mam ważny problem czy coś tam to mam odpowiedzić odpisałem,na nastepny dzień mam miłą odpowiedź, Cześć,Mam na imię Maria i będę twoją osobą kontaktującą w tym problemie,bla bla bla email podałem,ale po 2 godzinach od napisania tego udało się zmienić email,we wiadomości było jeszcze napisane że email został wysłany i sprawdzony,ale nie został odnależiony bla bla bla.Tak że widać że ludzie z supportu mogą być mili ale to trzeba chcieć.

b_560x95.png

Opublikowano

Cały polski support to hu.. :P A tak sadzę z nie dawnych rozumów z nimi po tym jak mnie zbyli.Przed wczoraj napisałem do nich ze nie moge zmienić emaila na inny i że to konto jest na serwerze us3,odpisali mi że nie zajmują się amerykańskimi serwerami,napisałem więc do supporty us pierw dostalem z automatu że supprt pracuje tego dnia od tej godz do tej godz,ale jak mam ważny problem czy coś tam to mam odpowiedzić odpisałem,na nastepny dzień mam miłą odpowiedź, Cześć,Mam na imię Maria i będę twoją osobą kontaktującą w tym problemie,bla bla bla email podałem,ale po 2 godzinach od napisania tego udało się zmienić email,we wiadomości było jeszcze napisane że email został wysłany i sprawdzony,ale nie został odnależiony bla bla bla.Tak że widać że ludzie z supportu mogą być mili ale to trzeba chcieć.

Amerykanski support prowadzi porzadek w swoim dziale... przypisuja Ci jedna osobe do Cb na dana chwile/bug/blad i nawet jak odbierze to inna osoba to odpisuje Ci osoba ktora bylo przypisana do Cb. A z automatu zawsze dostaniesz po napisaniu ticktetu aby wiedziec kiedy pracuja i czy Twoj ticket zostanie opracowany na dana chwile ;) Szkoda ze mi ukradli konto na usa 3 ;/

@topic. Proponuje Ci przejsc na Amerykanski server lub zakonczyc przygode z DO... Z roku na rok coraz gorszy team pracuje tam i coraz wiecej tracisz na tym graniu... Innym ktorzy maja jeszcze konta, bocic do bolu aby wycisnac jak najwiecej z BP!! ;)

Pomoglem daj LIKE IT ;]

kbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

YOKYO masz rację... Nie będę zmieniał serverów bo to bez sensu... Nawet okazji bocić nie miałem i jakoś się grało. Dobrze by było, aby ktoś mi pomógł napisać w wersji angielskiej tekst skierowany do Niemiec, może oni by narpostowali polski support... Nabrała by bezczelna cyganeria ogłądy hehehe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...