Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsi z najlepszych - czyli wybieramy top 10 najlepszych anime ever

Enzil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dość długo i często się zastanawiam co by można uznać za NAJLEPSZE?

Porównywałem Death Nota, Code Geasa, Naruciaka, One Piece'a, Bleacha, Nane i wieeele innych anime i niestety doszedłem do wniosku, że łatwiej wybrać czołówkę niż jedno najwspanialsze z najwspanialszych anime.

Chciałbym aby na naszym forum była lista top 10, która by zawierała tytuły, które naprawdę każdy otaku powinien znać :)

Każdy powinien wypisać 10 jego zdaniem najlepszych anime ever i po zebraniu sporej ilości głosów podliczę, i stworzę listę obowiązkowych tytułów :)

Punktacja bd wyglądać następująco: 1. miejsce - 10pkt, 2. 9pkt, 3. 8 pkt itd...

Enzilowe Top:

1. Naruto (sam nie wiem czemu, po prostu zasłużył sobie i... tyle

:)

2. Hunter x Hunter (w Polsce nie robi już furory, choć sprzedaż wyższa niż np. Bleacha, każdemu polecam, przypomnijcie ludziom to anime bo jakościowo porównywalne do naruto :P)

3. One Piece (nie chciałem aby 3 pierwsze miejsca zajęły shoueny ale niestety

:))

4. Nana (boskie anime i 0 walk, tylko dla dojrzałych widzów)

5. Death Note (chyba nie trzeba tłumaczyć :P)

6. Code Geass (na równi z Death Notem, przeważył mroczy świat notatnika :P)

7.Bakuman (opowieść o mangakach, nigdy nie myślałem, że wciągnie mnie aż tak bardzo)

8. Sekirei (no i wyszło szydło z worka, ecchi a bardzo pomysłowe i nie opierające się na cyckach, godne obejrzenia)

9. Bleach (anime dobre acz odstaje od reszty, do top tylko za sentyment)

10. FullMetal Alchemis (powinno być na 9 lecz Bleach bije go na głowę walkami i ilością odc., fabularnie lepszy alchemik)

I sorki za słabą jakość tematu (zazwyczaj lubię rozprawkę walnąć czy coś ale o 1 w nocy już mi sie nie chciało

:))

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

1.Eureka Seven

2.Gantz.

3.To Love-ru

4.Candy Boy

5.Ichiban Ushiro no Daimaou

6.Kiss x Sis

7.Highschool of the Dead

8.Amagami SS

9.Dragon Crisis!

10.Yosuga no Sora

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

1. Blue Gender

2. Monster

3. Mononoke Hime

4. Hajime ono Ippo

5. Mushishi

6. Bakemonogatari

7. Steins;Gate

8. Angel Beats!

9. Another

10. Clannad

Niech mi ktoś wytłumaczy jak "tasiemce" mogą wchodzić do top 10, parodia ;:P

Opublikowano

1. Naruto - serię czytam/oglądam od samego początku dlatego mam sentyment poza tym podoba mi się świat ninja :D
  2. Bleach - miecze, walki, czyli kwintesencja shounen
  3. Fullmetal Alchemist Brotherhood - lepsza wersja Fullmetal Alchemist aczkolwiek fabuła ta sama (pominięte lanie wody)
  4. Soul Eaters - ludzie zmieniający się w broń, zabijanie mocy nieczystyyych
  5. Death Note - ciekawa fabuła, główkowanie, L
  6. Dragon Ball Kai - odnowiona wersja DBZ, duży minus za brak Buu sagi :angry:
  7. Fairy Tail - nie najwyższa półka ale mnie urzekło swoim klimacikiem
  8. Dragon Ball - oglądałem jak jeszcze nie wiedziałem co to anime
  9. Dragon Ball Z - kontynuacja Dragon Ball
  10. One Piece - anime dobre ale mnie nie przyciągnęło na dłużej

Opublikowano

1.Death note/Code Geass

2.Bakemonogatari

3.Bleach

4.Naruto/shippuden

5.Higashi no Eden

6.Tasogare Otome x Amnesia

7.SAO

8.High school dxd

9.Sekirei

10. Amagami SS

NJxbd4x.png

Opublikowano

1. Toradora (trafiło już dawno, zapomniałem jak to się mówiło..trafiło, wtedy mi się podobało, a jako, że nie mam zwyczaju obniżania pozycji czy też oglądania anime drugi raz aby zmienić jego miejsce, tak już zostało. Pamiętam, że cały dzień w szkole byłem taki rozmyślony i rozkojarzony. Gdy widzę dużo śniegu za oknem, przypomina mi się ta piosenka świąteczna, i serducho się 'grzeje')

2. Code Geass (śniło mi się dwa dni pod rząd,1sza noc była po pierwszej serii, a 2ga - po drugiej, fabuła była zajebista, zakończenie było zajebiste. Te rzeczy wystarczyły żeby to coś tu trafiło)

3. Steins;Gate (początkowe odcinki - zastanawiałem się co to jest. W końcu jeszcze wtedy nie gustowałem w takiej kresce. Kilka odcinków, opening, i wkręciłem się na dobre. Mam nadzieję, że to samo będzie z R;N)

4. Angel Beats (Trafiło tu głównie z powodu zakończenia. Jedno z nielicznych anime, gdzie się popłakałem, muzyka też była niezła)

5. Bokurano (kocham survivale! :) nawet teraz pamiętam opening, bo przewinąłem go przez całą serię tylko kilka razy. Im dalej w fabule, tym opening+mordki bohaterów w nim tknęły mnie. Od początku wytypowałem swojego bohatera, a tu taki benc na końcu. Anime wylądowało tu chyba jako ostatnie do top10, co tylko potwierdza, że było więcej niż dobre)

6. One Piece (wg. mnie najlepszy tasiemiec, a skoro zjadłem 450 odcinków w 2 tygodnie, to mi się spodobało)

7. Kami nomi zo shiru sekai (Bohater nadrabia wszystko. To dzięki niemu to anime tu trafiło:] czekam na 3ci sezon)

8. Fate-Stay night (Saber, saber, saber, saber. Gdyby tylko była główną bohaterką <3)

9. Death Note (to jedno z tych anime 'do myślenia', trudno mi to przyznać ale niekiedy mnie nudziło, a to wtedy gdy zabrakło L. Do tej pory jest moją ulubioną postacią. Jego następca za mało pokazał)

10. Nurarihyon no Mago (irytujący był tylko dzienny Rikuo. Reszta podobała mi się bardzo, drugi sezon zdecydowanie lepszy od pierwszego, więcej się działo)

Opublikowano

Kurcze, ciężko wybrać tylko 10 anime :(

1.NANA, zdecydowanie należy się jej pierwsze miejsce, głęboko zapada w pamięć, szkoda tylko że manga jak i anime nie zostały kontynuowane...podobno autorka przechodzi depresję i wycofała się z rysowania, a szkoda.

2.Ouran High School Host Club, pamiętam że natrafiłam na ten tytuł dość wcześnie jeśli chodzi o oglądanie anime i dosłownie aż nie mogłam się odkleić od komputera, bardzo ciekawe i zabawne anime :D

3.Fullmetal Alchemist Brotherhood, tutaj powiem że byłam sceptycznie nastawiona do tego tytułu bo po obejrzeniu pierwszej odsłony o tym samym tytule zwyczajnie nie chciało mi się oglądać "tego samego" no ale się przemogłam i powiem szczerze że nie żałowałam. Przy Brotherhood pierwsza część wypada strasznie słabo, zresztą też widać jak bardzo studio ingerowało w wydarzenia z mangi. Historia pierwsza klasa, gorąco polecam ;)

4.Code Geass, tak jak i autor stawiam na tym samym miejscu Death Note, dość podobne, mroczne anime. Jednak troszkę bardziej podobała mi się fabuła w Code niż w Notatniku co nie znaczy że go nie lubię. Świetne intrygi, klimat, kreska...cudo :)

5.Fate/zero, genialne anime! Kiedy powoli traciłam nadzieję na wyjście czegoś dobrego doznałam pozytywnego szoku. O ile wcześniejsza część anime była dziwna i dość nudnawa ten tytuł mnie powalił. Coś wspaniałego, z niecierpliwością czekałam na nowe odcinki <3

6.Hajime no Ippo, ogólnie to chodzi o boks, lubię ten sport ale nie oglądałam żadnego tytułu z tego gatunku i powiem że cud miód i orzeszki. Aż człowieka nosi w fotelu żeby też sobie poćwiczyć :)

7.Toradora, masa śmiechu :D liczyłam na kolejny głupi romans a dostałam świetną komedie.

8.Usagi Drop, ciekawa pozycja, ogólnie chodzi o to że facet wychowuję dziewczynkę...niby coś banalnego ale strasznie pozytywne i takie życiowe ;)

9.BLEACH, typowy shonen ale mi się akurat spodobał. Szkoda tylko że robili sporo bezsensownych wątków i przeciągali czasami walki tak że trwały z 3 odcinki.

10.Great Teacher Onizuka, rewelacja! Chyba każdy by chciał mieć takiego walniętego nauczyciela. Chętnie wracam do tego anime :P

58815786.jpg

Opublikowano

1. Death Note - lepszej fabuły nie ma ŻADNE anime. Klasyk wsród klasyków

2. Shakugan no Shana - to anime (przynajmniej dla mnie) urywa dupę pod każdym względem

3. Mirai Nikki - fajna psychiczna bohaterka

4. C³ - fajne, momentami pełnokrwiste anime

5. Kamisama no memochou - przyjemna detektywistyczna produkcja

6. Chuunibyou demo Koi ga Shitai! - fajna komedia z nutą romansu

7. Sword Art Online - najbardziej przehypowane anime ever. Dla mnie się jednak podobało.

8. Naruto - gdyby nie fillery, byłby w top3

9. Lucky Star - kto nie zna Konaty?

10. Deadman Wonderland - fajny setup i postacie z zajebistym potencjałem skopanym przez lipne zakończenie

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

0. Aki-Sora+ova

http://www.anime-shinden.info/8314-aki-sora-online.html
http://www.anime-shinden.info/19590-aki-sora-yume-no-naka-online.html

Trzy odcinki, a tak cieszą

1. Death Note

2. Hellsing

3. Code Geass

4. Mirai Nikki

5. Fullmetal Alchemist

6. Another

7. Angel Beats!

8. Sword Art Online

9. Tengen Toppa Gurren Lagann

10. Fairy Tail

Opublikowano

No dobra my tu wstawiamy swoje top anime a autor jak na razie nie podlicza punktów serią anime...

//Bo autor podliczy, jak będzie trochę więcej postów? Po drugie, praca globala zajmuje trochę czasu.

//Asp.

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

1. Death Note.

2. Sword Art Online.

3. Angel Beats.

4. Another.

5. Naruto.

6. C3

7. B Gata H Kei.

8. Highschool of the Dead.

9. Tengen Toppa Gurren Lagann.

10. Bleach

Opublikowano

1. Death Note

2. Fairy Tail(dlatego, że ostatnio robi się ciekawiej)

3. 11eyes

4. Code Geass

5. Fullmetal Alchemist: Brotherhood

6. Sword Art Online

7. Ao No Exorcist(Blue Exorcist)

8. Btoom!

9. Bakuman

10. Magi

QtiV6xY.gif

Opublikowano

1. Naruto

2. Death Note

3. Elfen Lied

4. Bleach

5. Sword Art Online

6. Mirai Nikki

7. HS DxD

8. Accel World

9. Code Geass

10. Kaicho wa maid sama

HBV27j.png

Opublikowano

1.Dragon Ball - Caluśka Saga. !!! To anime jest najlepsze ;D

2.Saint Seiya - Saga ;o

3.One Piece

4.Fairy Tail

5.Bleach

6.Cowboy Bebop

7.Samurai 7 ( piękne. Anime)

8.Kingdom

9.Naruto

10.Berserker

Opublikowano

1.The Legend Of The Legendary Heroes

2.Ao no Exorcist

3.Art Sword Online

4.One piece

5.Fair Tail

6.Shakugan no Shana

7.Highschool of the dead

8.Code Geass/Death Note

9.Zero no tsukaima

10.Kaze no Stigma

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

1. Death Note

2. Code Geass

3. Naruto Shippuuden

4. Bleach

5. NANA

6. Fairy Tail

7. Dragon Ball Z

8. Fullmetal Alchemist

9. Hunter X Hunter

10. Naruto (pierwsza seria)

Opublikowano

1. One Piece

2. Fairy Tail

3. Bleach

4. Naruto

5. Gintama

6. DBZ

7. Fullmetal Alhemist

8. Hunter X Hunter

9. HOTD

10. Ao No Exorcist

Niekoniecznie poukładane, tak jak bym chciał, ale preferuję tasiemce (lubię się zagłębić w świat i czasem zamówić kilka tomów). Choć co się dziwić, trudno wybrać spośród ~250 skończonych tytułów xD

7m9a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...