Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Obecna meta - picki na mida

Farex

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszystko co mobilne, z aoe dmg typu. Orianna, Katarina, Twisted fate, Karthus,

Postacie ktore latwo moga zmienic losy tf badz gry.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Kata,akali

Kontruja wiele a na na nich jest malo kontr

Na kate mało kontr? Lol? Na kate wystarczy Anka, Morde, cokolwiek ze stunem, silencem , knockiem itp. Kata jest strasznie easy do kontry a co do akali to oracle albo pink ward'a postawić na środku ^^ Jeszcze do akali, wg. mnie to jest solo toper a nie mider bardziej no ale jak kto woli

Co do mida to na pewno Oriana, Zyra, Evelynn, Kassadin, Anivia, Morgana, Viktor, Syndra

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Evelynn - zarąbista na linii i bardzo bardzo mobilna, do skontrowania jest łatwa (np. pantheon albo orianna). Jednak banują ją prawie w każdej grze jak gram :)

Orianna - ona zawsze będzie dobra ze względu na jej zajebisty ult.

Katarina - moblina, duży dmg, małe cd jak na postać bez many.

Pantheon/Kha Zix/Riven - no wiadomo, uber dmg, nerfy nadciągają :P

fb.com/myrodj

Opublikowano

Kassadin jeszcze się nada. Może rozwalić Katarinę w early, jak się umie nim zagrać. Evka mocna na mida, no i Swain rozwala.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ostatnio grałem kha na koncie kolegi na midzie, grało się zajebiście :D Albo po prostu miałem farta... xD

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Jeśli chodzi o SoloQ to: Katarina > Evelynn > Akali ze względu na mocny laning, mega AOE ( 2 pierwsze ), burst, dobry roaming.

Opublikowano

Wszyscy zapomnieli o masterze pod AP.

Jest to bardzo mocny pick , z blue może czynić cuda w początkowym etapie gry.

Heal + alfa 100 + 40-50 ap.

Łatwo skontrować postać stunem ;/

Opublikowano

Nafeedowana kata niszczy wszystko, oby tylko było mało cc'ków zatrzymujących jej ulti, to gra jest wygrana. Wg mnie kata teraz niszczy na midzie diane po jej nerfie, a co do reszty pickow to evka, talon i dzisiaj widziałem jeszcze tak ogarniętą elise na midzie, że się zesrałem dosłownie, w moim teamie byla i grala przeciwko lux, niszczyla wszystko. Co do Elise to nie wiem gralem ta postacia 2-3 razy, ale moze sie skusze, moze warto poswiecic troche czasu na ogarniecie tej postaci ;). Mam tylko 1 ważne pytanie i prosze o odpowiedz : Dlaczego nikt nie gra Ahri ????!!!!!! W poprzednim sezonie można było ją spotkać na prawie każdym rankedzie, a teraz jest rzadszym pickiem niż Zyra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...