Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Siłownia

Czerew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie znalazłem grubszego tematu o siłce, a myślę, że można by było go założyć, w celu pytań porad itd.

Ja chodzę na siłkę od 3 lat, nieregularnie ( czasem pare msc przerwy) ale jak jż chodzę to dietka, trening profesjonalny i widać efekty, a jak jest u was? Brak motywacji daje się we znaki? Stosujecie dietę? Co najbardziej lubicie jeść na diecie? Ja to na diecie zwykle wpierdalam kurczaka i ryż do tego WPC i jajka, mam troche problem ze zróżnicowaniem diety, ale teraz np jestem na redukcji i unikam tłuszczy trans.

Wypowiadajcie się ziomki!

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Na siłke chodze od 4 lat czasem były przerwy ale od paru miesiecy chodze regularnie i mam problem z utrzymaniem diety, tymbardziej że dopiero były święta :D a jak już to Kurczak i warzywa gotowane na parze ;)

Opublikowano

Kurczaka też gotujesz na parze? Jakoś go potem doprawiasz, bo tak to mętny smak ma jak dla mnie.

userbarwb.png

Opublikowano

Chodzę na siłkę 8 miesięcy, przez jakieś 6 miesięcy ćwiczyłem regularnie, 6 kg przybyłem na masie, od 2 miesięcy mam jakąś niechęć, chodzę w kratkę, mam nadzieję że zmieni to się w najbliższym czasie.

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Pytanie, co można zamienić za płatki owsiane? Nie przełknę tego, robiłem te płatki na różne sposoby. Jakiś zamiennik bym potrzebował.

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Też mam problem z płatkami, dodajesz do tego rodzyny, cukier, orzechy ziemne i nawet do ogarnięcia ;), ale jak zwykle jem to tylko myślę żeby trafić na rodzynkę czy coś i nie czuć tego smaku :D a i używaj mleka 1.5% jak gotujesz na mleku, bo 3.2 jest słabo przyswajalne

userbarwb.png

Opublikowano

Też mam problem z płatkami, dodajesz do tego rodzyny, cukier, orzechy ziemne i nawet do ogarnięcia ;), ale jak zwykle jem to tylko myślę żeby trafić na rodzynkę czy coś i nie czuć tego smaku :D a i używaj mleka 1.5% jak gotujesz na mleku, bo 3.2 jest słabo przyswajalne

Cukier niekoniecznie, jednak jeśli już musisz to niech będzie... Nie chcę tu reklamować innego forum, ale łatwo je znaleźć i tam są gotowe przykłady jedzenia na cały tydzień po 5 posiłków dziennie ;)

Opublikowano

W sumie racja, miód jest lepszy :) C odo tego forum, to myślę, że każdy ogarnięty bardziej je zna, ogólnie temat jest tutaj aby poruszyć w ogóle to forum na ten temat

userbarwb.png

Opublikowano

Ja polecam dietę na warzywach strączkowych (np. kotlety z soji, grochu, fasoli, przeróżne sałatki) oraz warzywa na parze.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Ja dopiero zaczynam z siłownią :) Co do dietki to :

-są serki typu twaróg, serek wiejski

-ryż + pierś + warzywa

-tuńczyk w wodzie

-płatki owsiane z mlekiem

-jaja kurze.

Ciężko jest, będzie ale motywacja jest bardzo duża:)

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Skoro zaczynasz to ułuż sobie jakiś program treningowy na siłownie bo nie ma co iść i się kręcić bez celu od stanowiska do stanowiska :P

Opublikowano

dieta to podstawa, a co do motywacji to gdy jej brakuje zawsze odpalam sobie filmiki motywacyjne na yt, motywują mnie sukcesy innych ;)

Opublikowano

Ja polecam dietę na warzywach strączkowych (np. kotlety z soji, grochu, fasoli, przeróżne sałatki) oraz warzywa na parze.

Same warzywa nie dostarczają wszystkich potrzebnych aminokwasów. MIĘSO KURWA!

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Dobry temat.Można tu zmotywować wiele osób żeby ruszyły dupę sprzed komputera i zrobiły coś ze sobą.Sam w wieku 14 lat wyglądałem nie za ciekawie ale przejrzałem na oczy i zacząłem ćwiczyć na siłce,biegać i dało to efekty.

Mała porcja motywacji.

Opublikowano

Ja chodzę na siłownie od ponad roku (Październik 2011r). Żadnych diet nie stosuję ani nie biorę Napalmu itp. Czasami piłem proteiny kiedy chodziłem regularnie. Aktualnie nawał obowiązków ograniczył moje wyjścia, muszę to zmienić ;).

ancNW3C.jpg
The blues <3

Opublikowano

Skoro zaczynasz to ułuż sobie jakiś program treningowy na siłownie bo nie ma co iść i się kręcić bez celu od stanowiska do stanowiska

Mam wszystko ułożone:) Trzeba rosnąć:D

POLECAM:

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Jeśli chodzisz na siłkę nieregularnie to daruj sobie.Równie dobrze możesz nieregularnie jeść i pić.Na siłownię nie chodzę,ponieważ mam hantle,sztangę,drążek w domu :D Tyle wystarczy,żeby mieć odpowiednią muskulaturę :P.Do tego białko(naturalne:jajka,mięsko...) i brak fastfoodów w diecie.

Opublikowano

Ja mam 15 lat na silke chodze od 3 miesiecy. Widze rezultaty, na razie na sucho. Za jakiś tydzien przewiduje nową wlasna silownie (z kumplem). I przy wadze 53kg jak podniose ok 50kg na klate po tych paru miesiacach to duzo ?

1327845619-U359964.jpg

|Helper WarRock|

"Docenisz jeśli stracisz.."

Opublikowano

Ja chodzę jakieś 3 miechy, gdy zaczynałem to trudno było podnieść 40kg, teraz około 4-5 razy leci 50kg, a więc widzę rezultaty. Oczywiście na sucho.

3 razy w tygodniu.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Dietka na masę żeby urosnąć bo 50 kg to chucherko małe.:)

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Kurwa, jakie szczypiory, po 50kg ważą. ;o

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...