Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Temat Ogólny, Czyli o postaciach w docie.

ifter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Pewnie kazdy uzna to za debilny pomysł ale widze tu duzo postów które są moim zdaniem Strasznie nieogarnięte

dobra bez owijania w bawełne przejdzmy do podstaw

Część 1.

Postacie w docie dzielą sie na kilka ról.:

Carry

Support

Ganker

Initiator ( Zwany tez przez lolowcow tankiem , ale tu mowcie initiator :) )

sa tez "pod role" Jak baby sitter i utility...

ok to juz sa podstawy ale przejdzmy do sedna czyli:

Ostatnio był temat " Najlepsza postać na inteligencje "

I tu jest błąd, wielki BŁĄD. To je dota ,to nie je lol i to akurat mozesz pomalowac.

TU NIE MA LEPSZYCH I GORSZYCH POSTACI, MOZNA JE W EWENTUALNSCI PODZIELIC TAK:

Najlepsze Carry:

Najlepszy SUpport:

Itd...

Ale prosze was, nie uogólniajcie na rzeczy typu: Jaka jest najlepsza postać w docie? Takiej nie ma. Powtórze, tu jest balans i nie ma lepszych i gorszych postaci.

Zrozumcie, nie ma lepszych i gorszych postaci. Kazda charakteryzuje sie czymś innym. Dla przykładu któraś ma 2 stuny i przyda sie, i wspomoże ona CC w teamie a jeszcze inna ma bardzo wysoki burst damage i jest wytrzymała.Także podsumowując tu nie ma najlepszej postaci, Tu decyduje SKILL czyli pokonanie ultra sfarmionego maginy maidenką ( Dendi style )

Jeszcze jeden raz powiem: tu nie ma najlepszej postaci.

Dziękuje za przeczytanie, wiem ze wiekszosc z was uzna moj post za kompletna bzdure " BO TY SIE NIE ZNASZ , ZEUS JEST NAJLEPSZE BO OSTATNIO SIE NIM NAUCZYLEM GRAC I JEBLEM RAMPAGE Z ULTI , ALE TO BYLO SKILLOWE "

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Część 2, Czyli tu bedzie o porownywaniu doty do lola czyli ...

Ok a więc patrząc w przeszłosć ( Mówie teraz o was , lolowcy ) Powstała gra jak Warcraft 3, a jakis czas pozniej Warcraft 3 : TFT ( The frozen throne ) Został do tej gry stworzony mod o nazwie " DOTA" Czyli Defense Of the ancients.

I tutaj jebsk, czyli dam niedawny przykład , do postaci zostął dodany Timbersaw. Reakcja lolowców;

JA PIERDOLE JAKA KOMPA RUMBLA

inna postać: JA PIERDOLE JAKA KOPIA WU KONGA, jeszcze inna JA PIERDOLE JAKA KOPIA CORKIEGO ( gyrocopteeer jak ktos nie wie )

ZROZUMCIE TO, DOTA BYŁA PIERWSZA I WSZYSTKIE WYGLĄDY RZECZY ITD, NIE SĄ SKOPIOWANE Z LOLA, TYLKO TO LOL SKOPIOWAŁ Z DOTY.

i ogółem to dota była pierwsza ( wiekszosc lolowcow dopiero teraz uslyszala o czyms jak dota ktora istnieje kilkanascie lat ) i nazywa ją "Podróbą lola "

Tak nie jest.

Dziękuje bardzo za przeczytanie

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Część 3, Czyli Scena , profesjonalne granie CW i Skill.

Czyli w tym epizodzie i nastepnych nie bedzie juz o [dota/lol] a Wnętrzu i tajnikach doty .

A więc w docie Bardzo systematycznie odbywaja sie turnieje , ostatnimi czasy nawet 1 na tydzień

Jest to doskonala okazja zeby wejsc na publiczny turniej i zdobyc piniondze :) ( ex. The Defense 3 )

Dam wam troche info o scenie i przejdziemy do skilla :)

A więc najwazniejszy turniej w docie 2 to : The International ( TI ) organizowany jest raz co rok a pierwsze miejsce w nim to 1milon dolców :)

Zwyciezca TI 1 : Natus Vincere ( Na'vi )

Zwyciezca Ti 2: Invictus Gaming.

Ja osobiscie jestem fanem natusu i ogladam jego wszystkie mecze, radze ci tez kibicowac jakiejs druzynie.

Ok to teraz o skillu:

Nie wiem czy o tym wiecie , ale istnieje pojecia jak LS MS HS ( low medium high skill ) Czyli samoocena swojej gry.

i teraz judaszowa prawda roku 2013:

Nie da sie ocenic skilla, Pojecia HS MS LS nie stnieją, nie mozesz sie ocenic na ULTRA PRO HIGH DENDI ++ SKILL gracza mimo ze nawet taki jestes, bo poprostu kazdy oceni cie inaczej .

teraz jedziemy dalej, czyli Teamy Sklejanki.

Duzo osob no ba ma swój wlasny team - sklejanke.

Jak taki zrobić? To proste!

1. Wymysl kijowa nazwe ( Ex. BRACIA OGNIA )

2. Napisz na forum ze bracia ognia rekrutuja!

3. Team sie rozpadnie po tygodniu

4. Badzcie wszyscy pro , noscie tag ( BA ) i myslcie ze jestescie HS xDDDD

Uwierzcie mi, teamy sklejanki to zly pomysl, zrobcie se poprostu stala paczke do matchmakingu.

PS: co innego to team - sklejanka z randomowych graczy a ogarniety team :0

Dota moim zdaniem powinna być luźną grą jak wszystkie inne , zero ragequitu zero nerwow, kazdemu zdarza sie przegrac mecza i nie robcie z siebie profesjonalistow i nie robcie ultra pro teamow sklejanek.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Epizod 4, Czyli WTF NOOB REPORT EARTHSHAKER aka Russia power!

Nobbing dzielimy na 2 rzeczy:

Trolling , czyli specjalne feedowanie

Oraz poprostu Bycie Newbie

A nie zapomniałem Jeszcze Russianing.

Ok no to tak trollig to specjalne feedowanei zeby kogos doslwonie wkurwic i byc trollem.

Newbing to poprostu bycie nowym i nie ogarnianie gry do końca, co sie oczywiscie wiaze z feedowaniem . Ale zobaczcie TY TEZ KIEDYS TAKI BYLES,JA TAKI BYLEM,DENDI TAKI BYL. kazdy przez jakis czas jest poprostu noobem dopóki nie ogarnie gry i Pogodz sie z tym, Deal with it ze takich noobow bedziesz zawsze spotykal w swoich grach sam tez kiedys taki byles wiec przestan na nich narzekac, Ja to toleruje, toleruj to też.

Russianing to poprostu bycie narodowości rosyjskiej. Będac z rosji niestety przez graczy doty nie bedziesz respektowany i tolerowany , nawet jezeli grasz na ULTRA MEGA SKILLU ktory nie istnieje.

Mimo ze sa ruscy grajacy dobrze to i tak beda hejceni Ale Haters Gonna Hate

Ale jednego u ruskich nawet ja nie toleruje. czyli pchania sie na serwer EU i pisanie tam po rosyjsku. Ok jak by grali na EU piszac po angielsku- no problem ale jak pisza tu po rosyjsku to wypierdalać prosze, jak chcesz gadac po rosyjsku idz na ruski serwer :)

Każdy w dote moze grac zrozumcie :)

Kolejny podpunkt czyli Dzieciaczki.

Jak wiadomo w docie jest duzo dzieciaczkow ktorzy sa hejceni po uslyszeniu niezmutowanego glosu przez kogos starszego.

Jak ktos ma 12 lat to odrazu jest reportowany za " kid noob "

Sam ja, twórca tego tematu który ty uwazasz za debilny i zapewne nawet nie doczytales do tego momentu mam 12 lat, Ale lubie te gre mimo ze jestem hejcony i uważany za newbie mimo ze gram od 2 lat :) Graj w te gre nawet jezeli to twoja pierwsza MOBA kazdy od czegos wkoncu zaczac musial .

Ale to byl dluuuuuuuugi epizod, czas na kolejny.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Epizod 5, Moze ktos by podsunal temat :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Każdy kto grał w dote1 lub gra już w dwójkę to wie że pojęcie "najlepsza w grze" nie istnieje. Każda postać ma swojego nemesis oraz takie chary które z łatwością farmi :)

76561198001815076.png
Opublikowano

Chyba w końcu ktoś uświadomi jebanych Fan Boyów LoL'a gdzie ich miejsce ; )

Bo to trzeba być debilem, żeby grać w gre o której nic sie nie wie ;)

76561198001815076.png
Opublikowano

Jak ktoś przyszedł z lola to niech na lola wypierdala.

Sensu tematu nie widzę.

Balansu nie ma, bo przy >100 postaciach się tego utrzymać NIE DA a dowodem na to są ciągłe nerfy/buffy.

Chciałeś zabłysnąć, gratuluję, nie udało sie bo to nie Shredder jest kopią Wukonga tylko na odwrót, bo jak był Shredder w docie to Wukonga jeszcze kurwa nie było w tym zjebanym lolu.

Trolling is a art.

Opublikowano

Sensu tematu nie widzę.

Balansu nie ma, bo przy >100 postaciach się tego utrzymać NIE DA a dowodem na to są ciągłe nerfy/buffy.

Chciałeś zabłysnąć, gratuluję, nie udało sie bo to nie Shredder jest kopią Wukonga tylko na odwrót, bo jak był Shredder w docie to Wukonga jeszcze kurwa nie było w tym zjebanym lolu.

nie zrozumiales dalem tylko przyklad a nie wiem nawet kto to jest wukong tylko wyguglowalem pierwsze lepsze postaci. Brawo, A balans da sie utrzymać w docie na niego nikt sie nie skarzy i nerfow / buffow praktrycznie nie ma.

Dziekuje pozdrawiam.

PS: część 3 będzie prawdopodobnie o scenie :)

Opublikowano

/UP

Są buffy nerfy, tylko nikt o nich w Docie 2 nie piszę. Proszę, masz tutaj pełny changelog z Doty 1, gdzie jest opisany każdy nerf/buff:

http://www.playdota.com/changelogs/6.77

Poza tym. Grałem w Warcraftowa Dote ponad 1500 godzin. Nie skarżyłem się na nic. Później wpadłem w LoL'a, bo kumple zaczęli grać. Teraz wyjebane na LoL'a, ale przez ten shit, cały czas czuje to wkurwienie, chociażby gdy dostaje stuna, slowa, gdy ktoś użyje Lothara. Wszystko przez tego jebanego LoL'a.

he?

Opublikowano

Praktycznie nie ma? Jest ich mało? Wypierdalaj bo nie masz o niczym pojęcia.

Dlaczego 12 latkowie są hejtowani przez starszych? Dlatego, że wypowiadają się w tematach, o których nie mają pojęcia. Ludzie mają w dupie wasz głos, ale wy chcecie być fajny i pokazać jak dojrzali nie jesteście przez angażowanie się w dyskusje, które wymagają większej wiedzy na dany temat niż wasza ogólna. Face it i nie zaśmiecaj swoimi dalszymi przemyśleniami tego subforum.

Trolling is a art.

Opublikowano

O widzę że mi wcięło posta,pewnie przez ten wczorajszy "restart"(?) serwera..

Tak więc temat jest trochę bez sensu, kłócenie się co jest zgapione od czego jest dziecinne bo ja mogę powiedzieć że Rumble był zgapiony z jeszcze innej produkcji i tak bez końca

I część tematu jest ok, wyjaśnia nie wtajemniczonym na jakie role dzieli się championów w Dota 2 ale reszta pierwszego posta niekoniecznie potrzebna...

Poza tym post bardzo chaotyczny,ciężko się to czyta

Opublikowano

Tak. Chciałeś zabłysnąć i się nie udało, nic nowego. Za miesiąc przyjdzie kolejny odkrywca dawno odkrytych informacji.

Trolling is a art.

Opublikowano

Akurat wole posluchac sie kogos madrego, idiotow nie mam zamiaru. Moze rzeczywiscie temat do dupy , nikt nie odebral go na powaznie .

Opublikowano

Nie wszedłeś nawet do gimbazy, nie nazywaj ludzi idiotami bo jestem pewien, że dla (nawet) przeciętnego metinowca z gimbazy to TY jesteś idiotą, nie mówiąc już o reszcie.

Tu nie było nic do odebrania na poważnie.

Chaotycznie napisany post wyglądający jakby napisany przez 15 latkę w trakcie orgazmu. Czego ty oczekujesz? Chyba sobie jaja robisz. (TM&R by emce)

Trolling is a art.

Opublikowano

Chcialem dodac ze huskar jest op, i powinni go znerfic, szczegolnie valve powinno zakazac huskarom kupno morbida, dziekuje za uwage.

kh4xi.jpg

Opublikowano

Oh rly? Nie wiedzialem, cofam to co powiedzialem, huskar nie jest op, po prostu jestem zajebiscie dobry w ta gre, dziekuje za uwage.

kh4xi.jpg

Opublikowano

Temat, tak jak pisal ktos wyzej, jest napisany bez ladu i skladu :P Nie otrzymalem zadnych informacij na temat doty, ktore by mi pomogly te gre ogarnac. Nie dowiedzialem sie NIC o postaciach, NIC o specjalizacjach (Zrecznosc, Sila, Inteligencja) ani NIC o skillach ... temat zbedny, chyba ze wkoncu dopiszesz cos przydatnego.

61093c6efb.png

Opublikowano

Sensu tematu nie widzę.

Ewidentnie jesteś idiotą, co udowodniłeś już we wcześniejszych postach wtwojego autorstwa. Co masz do graczy ,którzy przyszli z lol'a ? TO JEST TYLKO FORUM + @topic zacytował "lolowców" , ale ty niestety jesteś tylko dysmózgiem i biedakiem umysłowym (nie mówię o pieniądzach bo nie mam pojęcia) więc pewnie i tak nie zmądrzejesz. Imfao DOTA nie różni się zbytnio od LoL'a.

/gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...