Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Le blanc

bauzer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mocna jezeli harrasujesz przeciwnika w early i mid ,late jak zawsze do dupy

postac do szybkiego wygrywania meczow ,normalow nie rankedow

np: ocelote ma ok. 30 meczow le blanc ,tylko 58% wygranych ja ,co jest malo jak na takiego gracza ,a kassa ma 80%

­

Opublikowano

Lb jak sie nia potrafi grac to i w late jest uzyteczna,combo na adc i nie powinien zyc,a combo ma co 20sec wiec moze nawet dwoch sciagnac w tf

Ale polecam tylko na niskim elo,na wysokim kontruje sie to za pomoca mr lub hp

sstwc.jpg

Opublikowano

jest calkowita kupa w dzisiejszej mecie. O ile w early I mid daje rade ze wzgledu na mobilnosc I mocne single target combo, to w late moze co najwyzej wywalic combo w adc, jesli tamten ma runy m res per lvl.i guardiana albo qss, nie sciagnie go nawet na combo, po czym padnie albo przez 20 sek bedzie auto attackowala :)

na midzie jada ja melee miderzy (sion, galio, fizz, kassa, talon)

Opublikowano

Łatwo ją pojechać, duży burst, mobilna, fajne early, mid game, b. słaby lategame.

Opublikowano

leblanc wyparly postacie takie jak evelynn, diana czy fizz.

postacie, ktore mogą tak jak leblanc isc na inna linie i zabijac, bez problemu się wyfeedować na linii itp.

postacie, ktore beda zdatne z late bardziej od lb wygrywają.

wlasnie dlatego lb juz nie ma

Opublikowano

A co myslicie o veigarze?

skończcie, zaraz się zacznie jak kiedyś "XXX - zapomniana postać"

chociaż w sumie...

beka była

Ok, veigar to dobra postać, ale wymaga skilla, jest bardzo trudny, osobiście idę nim na junglę, ale jak ktos chce to można na ad carry.

ma bardzo mocnego bursta, stuna i łatwą farmę, potrafi zabić każdego bez wyjątku - solo !

czasem cięzko jest trafić z ulta, bo czasem trafiam w creepa zamiast przeciwnika i przegrywam grę ;/

Opublikowano

Lb postać carry , odpowiednio dobre wejście pozwoli Ci w tfie zdjąć ad carry na combo a potem w miarę możliwości połkowac innych przeciwników.

Mówicie ze w late średnia ? Jak wam trudno jest obrac jeden target w tym kurzu i zamęcie to rozumiem.

Opublikowano

le blanc no niby jest dobra ale trzeba byc dobrym graczem bardzo, bo teraz w mecie assasinow jest lamusem na strzala, z kolei polecam ci twitcha bo niezla kosa z niego bo znika i kontruje wszystko

Opublikowano

Masz racje , jest papierem dlatego ja lubie i gram . Czuc ta presje jak rzucasz sie ze ~200 hp na wrogiego adcarry i wklepujesz mu ccombo .

Ah aż sie napalilem by zagrac teaz LB :) juz leceeeee.

Opublikowano

Na krótkie gry jest dobra. Niszczy wszystko co się rusza, ale z każdą minutą traci tą moc. W TFie średnia (ściągnie adc i może kogoś dobić - nie jest źle). Osobiście sam ją niedawno kupiłem i nie żałuję.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

lb jest zajebista jak ją ogarniesz :>

osobiście mam lb i bardzo lubie nią grać ^-^

jest jedną z górujących postaci ap którymi gram :P

robi duży dmg jak dobrze użyjesz skilli ;]

do tego ma zajebisty escape (nie wiem jak można mówić że fizz ma lepszy) w,r i znikasz, do tego możesz sie cofnąć co jest dużym plusem :P

ma dobry harras na początku z Q i potem W.

ogólnie to ją polecam, tylko musisz ją ogarnąć, jak pierwszy raz nią grałem to było jedno wielkie "WTF" ale po kilku miesiącach zajebiście sie gra ^^

graphic.png

Opublikowano

Ogarnięta LB potrafi wygrać sama grę do mid game wygra mida z 5:0 ( Jeżeli przeciwnik nie kupi MR co się zdarza rzadko, ale się zdarza) przy częstym gankowaniu innych lini wyciska z 10:0 do mid game gdzie gnębi cały czas ich ADC i w late to samo :)

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Ogarnięta LB potrafi wygrać sama grę do mid game wygra mida z 5:0 ( Jeżeli przeciwnik nie kupi MR co się zdarza rzadko, ale się zdarza) przy częstym gankowaniu innych lini wyciska z 10:0 do mid game gdzie gnębi cały czas ich ADC i w late to samo :)

LB sama gry nie wygra

Opublikowano

Należy też dodać ,że po wbiciu 6lvl frag jest murowany.

Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się nie zdobyć killa na 6lvl-u nią.

W late w cale nie jest taka słaba jak to piszą koledzy up.

System escape ma świetny , zabija na combo , to czy chodzi sama po jungle czy nie nie ma znaczenia przy jej mobilności i możliwościach ucieczki.

Przy użyciu skilla "W" można sobie nieźle sfarmić.

Do tego jej pasyw ,który po spadku HP LB (do 40%?) sprawiania ,że jest niewidzialna (przez 1s?) i tworzy klona którym można sterować ,sprawia że jest to jedna z moich ulubionych postaci na mida.

:D

@Szanowny Panie Juri990

Jeżeli nie zna się możliwości LB , nie potrafi się nią grać i ponadto nie potrafi się używać jej skill to tak pasyw ci nie pomoże w przeżyciu.

rsdgx1.jpg

Opublikowano

Pasywka lb to najbardziej bezużyteczna pasywka w grze

Należy też dodać ,że po wbiciu 6lvl frag jest murowany.

Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się nie zdobyć killa na 6lvl-u nią.

W late w cale nie jest taka słaba jak to piszą koledzy up.

System escape ma świetny , zabija na combo , to czy chodzi sama po jungle czy nie nie ma znaczenia przy jej mobilności i możliwościach ucieczki.

Przy użyciu skilla "W" można sobie nieźle sfarmić.

Do tego jej pasyw ,który po spadku HP LB (do 40%?) sprawiania ,że jest niewidzialna (przez 1s?) i tworzy klona którym można sterować ,sprawia że jest to jedna z moich ulubionych postaci na mida.

:D

@Szanowny Panie Juri990

Jeżeli nie zna się możliwości LB , nie potrafi się nią grać i ponadto nie potrafi się używać jej skill to tak pasyw ci nie pomoże w przeżyciu.

Bo i tak nie pomoże no chyba że grasz na 800elo

Opublikowano

@Top

Jeśli bardzo dobrze grasz to jest surr at 20 lub grę wygrywasz do 30 minuty, pózniej lb zaczyna odstawać, nawet jak jest feednięta.

Mocne early i mid w zamiast za trash late.

652601399840421198520.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...