Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Słuchawki + Mikrofon "dla gracza"

ChrissPL2000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te logitechy nie opłacalne są. CAL'e muszą mieć dobrą dźwiękówkę. zalman będzie dobry lub jakikolwiek mikrofon za 20 złotych. Wszystkie takie same. Superluxy zależnie od tego jakie chcesz - zamknięte lub otwarte :)

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

No właśnie mówię że są ble ;p Weź te superluxy, nie pożałujesz. Tylko podpinaj pod telewizor czy co tam mówisz że masz bo zintegrowana dźwiękówka nie da im dostatecznej mocy. Jak weźmiesz je + Zalman mic to możesz brać dźwiękówkę dobrą np. Xonara

Opublikowano

SSv2 płacisz za napis. Plantronicsy też nie opłacalne jak na tą cenę. Wybierz superluxy. Zależy czy chcesz mieć konstrukcję otwartą czy nie. Jeżeli tak to model 668b lub 681. Jeżeli zaś zamknięte to 669 lub 662 bodajże. Generalnie modele otwarte mniej wytłumiają ale lepiej grają (mają większą scenę). Z kolei zamknięte bardziej wytłumiają otoczenie kosztem trochę gorszej sceny. A co do mikrofonu mam zalmana. Koledzy wszystko słyszą - muszę ściszać go w ustawieniach - niestety nie ma włącznika. Podpinasz go do kabla od słuchawek. Ma chyba 3 klipsy, za pomocą których go przypinasz. Model 681 ma jeden stały kabel. Model 669 ma odczepiany kabel - mi się to przydaje (jestem nierozgarnięty i zdarza mi się wstać zapomonając o słuchawkach xD)

• Otwarte - słuchawki otwarte charakteryzuje bliskie położenie głośnika względem naszego ucha, co zapewnia wentylację ucha oraz brak uczucia odizolowania od otoczenia. Charakterystyka przenoszenia nie jest zależna od przylegania nauszników do małżowiny usznej. Dzięki wentylacji ucha w słuchawkach tych możemy znacznie dłużej słuchać muzyki i ucho nam się nie zmęczy.
  • Półotwarte - Słuchawki półotwarte to połączenie najlepszych cech słuchawek otwartych i zamkniętych. Słuchawki półotwarte to znakomite przenoszenie niskich, średnich i wysokich tonów oraz korzystny dla słuchu kontakt z otoczeniem i dobra wentylacja uszu. Słuchawki wysokiej klasy to zazwyczaj słuchawki półotwarte.
  • Zamknięte - w słuchawkach tego typu, nauszniki uszczelniające zakrywają całą małżowinę uszną dzięki czemu w odbiorze dźwięku bierze udział cały układ słuchowy zapewniając dobrą dynamikę oraz liniowe przenoszenie wysokich i niskich tonów. Dźwięk nie wydostaje się na zewnątrz słuchawek, zatem można ich używać w pomieszczeniach wymagających ciszy. Wadami tego typu słuchawek są brak wentylacji ucha oraz zależność przenoszenia parametrów od przylegania słuchawek do głowy

te suprtluxy są otwarte. Powiem Ci szczerze, że kupiłem 681 jeszcze za 140 zł, sprzedałem koledze (musiałem kupić zamknięte), kupiłem 669 i jestem zadowolony. Mam je podpięte pod creative xtreme music, wcześniej pod audigy 2 (mam na sprzedaż xD). Kolega jest zadowolony do tej pory.

Mikrofon polecam Zalmana . Jeżeli zależy ci na bardzo dobrym nagrywaniu dźwięku możesz kupić pojemnościowy.

i http://www.youtube.com/watch?v=BDQiIXslVnI tutaj masz co nieco o tym mikrofonie :)

Opublikowano

Zamiast superluxow 681 mozesz wziasc 668B. Roznica jest zauwazalna (cenowo roznia sie o okolo 50zl). Jak chcesz mikro uzywac z zluchawkami to bierz tewgo zalmana, jak chcesz uzywac mikrofonu z daleka to mozesz rozwazyc tego logitecha na usb albo mediatecha MT391. Cenowo wyjdzie jakies 170-200zl.

Opublikowano

Jednakże "dźwiękowo" są gorsze :D Też nie lubię mieć oddzielnie, ale ten zalman nie przeszkadza. Mam mało miejsca na biurku więc jest idealny :3

Opublikowano

moje mikro jest zbyt głośne, dlatego gram i rozmawiam na przyciszonym xD Nie jestem pewien czy mają 7.1 sprzętowo, czy programowo (poprawcie mnie jeśli się mylę). IMO lepiej mieć dobre stereo niż 54123.53. Swoją drogą ta karta dźwiękowa też nie jest jakiś wysokich lotów. Polecam audigy 2. WIem, że stara, ale jakość dźwięku dobra za tanie(względnie) pieniądze :)

Opublikowano

Ja mam Razer Electra i jestem szczęśliwy, lecz jak patrzę na te SuperLux'y to może je sobie kiedyś kupię.

Jeżeli chodzi o mikrofon to ja mam Samsona C01U, lecz on jest do nagrywania i trochę kosztuje.

Wybierz sobie z tego testu

http://pclab.pl/art39650.html

lub MediaTech MT390.

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

Ja posiadam Creative Fatal1ty hs-800 i powiem, że audio jest dobre, jeśli porównamy do ceny. Gorzej jest z mikrofonem... Do fatal1tek najlepiej jakiś stojący kupić i już

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...