Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] counter jungla

kdgziomek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Troszke gram w jungli to coś powiem :F

Jeżeli widzisz że przeciwnik zgankował/gankuje/babysittuje Topa to idziesz czyścić dolną jungle wroga.

Jeżeli przeciwnik zgankował/gankuje/babysittuje bot to ty czyścisz górną jungle.

Na małym lvl (early game) bijesz z całego obozu tylko te duże stworki , ew. zabijasz np. dużego wilka i jednego małego wilka i zostawiasz jednego (żeby miał duże straty) to samo z wraithami ,golemami i buffami , tylko te duże stworki .

Na wyższych lvlach nie ma to znaczenia .

Opublikowano

jest tez sposob nr2- TONS OF WARDS

wardujesz jungle przeciwnika w najwiecej uczeszczanych miejscach I paczasz, czy jest w dolnej czy w MPCej. W swojej to samo.

Opublikowano

Aby dobrze counter-junglować albo nazywając to dosłownie ,uprzykrzać życie wrogiemu junglerowi musimy zacząć działać od samego początku gry.

1. Początkowo sprawdzamy/domyślamy się od jakiego buffa zaczyna nasz kochany wrogi jungler.

2. Bezpiecznie idziemy (najlepiej z kilkoma sojusznikami) do buffa od którego nie zaczyna nasz przeciwnik.

3. Jeśli jesteśmy przy wrogim blue buffie -robimy wilki (oczywiście zostawiając 1 małego wilka) a następnie blue buffa ,także zostawiając przykrą niespodziankę ... :P

Jeśli jesteśmy przy wrogim red buffie - robimy wraighty,red buffa (najlepiej bez smita jeśli team nam pomaga) oraz w zależności od stanu HP oraz sustainie naszej postaci w jungli.

4. Po drodze do swojej jungli robimy ganka na któregoś z lanów oraz robimy swoją jungle.

5. Następnie pełnimy standardową funkcję junglera (ganki, babysit) z tym że zwracamy bardzo dokladnie uwagę na ostatnie miejsce pobytu przeciwnego junglera/lane ktory został przez niego zgankowany po raz ostatni i w zależności od tego jaki to lane robimy jego jungle po przeciwnej stronie.

6. Staramy się stawiać wardy/wriggle wardy na dragonie i w mid/late game na baronie oraz w sytuacjach w których zanosi się jakaś akcja z baronem albo dragonem ZAWSZE zachować smita.

7. Jeszcze jedna porada, nie zostałą wyróżniona na początku ponieważ większość graczy na troszkę niższym poziomie ,aby jeszcze bardziej utrudnić życie junglerowi z przeciwnego teamu możemu umiejscowić warda przy blue/red buffie ,a następnie gdy jungler chce zrobić dla siebie/oddać dla ap carry możemy podejść i ukraść go za pomocą smite, ponieważ dzięki przewagi lvlowej mamy większy dmg ze smita.

Gdy jeszcze jakiś punkt mi się przypomni zrobię edita :) Życzę miłej gry oraz przyjemności z uprzykrzania życia enemy junglera !

(1875 ELO west - głównie jungla =] ) Jeśli Macie jakieś pytania odnośnie junglowania proszę pisać na PW ! :)

Opublikowano

najlepsza postacia do counter junglowania jest olaf, na 6lvlu z ultem i ghostem nikt cie nie zabije jak dobrze biegasz. ja czesto warduje enemy jungle na red buffie, czekam az temu potworkowi zostaje kolo 700hp i zaczynam napierdalac ziomka(koles czesto jest zdezorientowany i jeszcze chwile napierdala w red buffa zamiast zaczac nas bic/uciekac dzieki czemu w polaczeniu z naszym atakiem dostaje porzadnie w dupe), potem dobijam smitem red buffa i zabijam czesto ziomka solo w jego jungli.

Opublikowano

Wardy warto stawiać na miejscach czerwonego i niebieskiego buffa oraz a rzece jak i przy wiedźmach. Jedną z najlepszych postaci do counter junglingu to shyvana. Jeżeli jeszcze masz jakieś pytania polecam ci się zapoznać z moim poradnikiem w którym dowiesz się o jungli wszystkiego czego potrzebujesz.

http://www.mpcforum.pl/topic/800952-tut-jak-przetrwac-w-dzikiej-dzungli/

Jeżeli nadal masz jakieś pytania to zapraszam na PW.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Nie lepiej zesmitowac golema a potem zaatakowac?

Zawsze ja tak robir

jeden chuj, i to i to przyniesie dobry skutek

Opublikowano

Aby dobrze counter-junglować albo nazywając to dosłownie ,uprzykrzać życie wrogiemu junglerowi musimy zacząć działać od samego początku gry.

1. Początkowo sprawdzamy/domyślamy się od jakiego buffa zaczyna nasz kochany wrogi jungler.

2. Bezpiecznie idziemy (najlepiej z kilkoma sojusznikami) do buffa od którego nie zaczyna nasz przeciwnik.

3. Jeśli jesteśmy przy wrogim blue buffie -robimy wilki (oczywiście zostawiając 1 małego wilka) a następnie blue buffa ,także zostawiając przykrą niespodziankę ... :P

Jeśli jesteśmy przy wrogim red buffie - robimy wraighty,red buffa (najlepiej bez smita jeśli team nam pomaga) oraz w zależności od stanu HP oraz sustainie naszej postaci w jungli.

4. Po drodze do swojej jungli robimy ganka na któregoś z lanów oraz robimy swoją jungle.

5. Następnie pełnimy standardową funkcję junglera (ganki, babysit) z tym że zwracamy bardzo dokladnie uwagę na ostatnie miejsce pobytu przeciwnego junglera/lane ktory został przez niego zgankowany po raz ostatni i w zależności od tego jaki to lane robimy jego jungle po przeciwnej stronie.

6. Staramy się stawiać wardy/wriggle wardy na dragonie i w mid/late game na baronie oraz w sytuacjach w których zanosi się jakaś akcja z baronem albo dragonem ZAWSZE zachować smita.

7. Jeszcze jedna porada, nie zostałą wyróżniona na początku ponieważ większość graczy na troszkę niższym poziomie ,aby jeszcze bardziej utrudnić życie junglerowi z przeciwnego teamu możemu umiejscowić warda przy blue/red buffie ,a następnie gdy jungler chce zrobić dla siebie/oddać dla ap carry możemy podejść i ukraść go za pomocą smite, ponieważ dzięki przewagi lvlowej mamy większy dmg ze smita.

Gdy jeszcze jakiś punkt mi się przypomni zrobię edita :) Życzę miłej gry oraz przyjemności z uprzykrzania życia enemy junglera !

(1875 ELO west - głównie jungla =] ) Jeśli Macie jakieś pytania odnośnie junglowania proszę pisać na PW ! :)

Counter jungle =/= invade mój drogi :F

@Down

Przeczytaj nazwe tematu , dowiedz się o czym chce wiedzieć autor , potem pierdol od rzeczy .

Opublikowano

Counter jungle =/= invade mój drogi :F

Co Ty nie powiesz?! a może napisz mi gdzie ja napisałem że counterjungle =invade?No chyba że dla Ciebie gank to invade ,w takim razie radzę Ci trochę popracować nad przygotowaniem teorytycznym do gry-,-

Opublikowano

najlepsza postacia do counter junglowania jest olaf, na 6lvlu z ultem i ghostem nikt cie nie zabije jak dobrze biegasz. ja czesto warduje enemy jungle na red buffie, czekam az temu potworkowi zostaje kolo 700hp i zaczynam napierdalac ziomka(koles czesto jest zdezorientowany i jeszcze chwile napierdala w red buffa zamiast zaczac nas bic/uciekac dzieki czemu w polaczeniu z naszym atakiem dostaje porzadnie w dupe), potem dobijam smitem red buffa i zabijam czesto ziomka solo w jego jungli.

Shyvana>Udyr>Mundo>Olaf jeśli chodzi o counter jungle.

652601399840421198520.png

Opublikowano

1.Totemy :) .

2.Tak samo jak kolega jeden mówił , rób jego dżunglę jak ganguje przeciwną stronę to ty rób przeciwną stronę jungli

3.Też tak robię , ubijaj np Blu a zostaw te małe , straty ma duże ;)

4. Staraj się też kupować [ jest taka fiolka zapomniałem nazwy wypadła mi ] widzi niewidzialne jednostki i dzięki temu widzisz totemy przeciwnika i je spokojnie wybijaj ;)

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...