Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy to dozwolone, a jak tak to na ile ban :D?

LiveTroll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo! :) a więc jest takie coś, że jak się zaprosi kolegę a on wbije 30 lvl i 30 cp to się dostaje 30ND moja pierwsza myśl to chyba dziwni są, rozdają ND za pół darmo a z tego 20% to tylko koledzy a nie 2 konta graczy. A więc czy zrobienie 2 konta i nabicie tego 30 lvl i dostanie ND grozi jakimś banem :D? ja już tak sobie zarobiłam 60 ND :)

1470jk.jpg
Opublikowano

Nie to nie grozi banem. Chyba, że będziesz miała odpalone 2 Nostale. Wtedy chyba jakąś tam karę można dostać. Ja sam tak robiłem.

Opublikowano

Nie jestem pewien czy to legalne, ale jeśli tak zrobisz nikt się i tak nie dowie.

May the lord protect me as the world gets hectic.

sygniacia.jpg
My voice projected my life reflected.

Opublikowano

Nie to nie grozi banem. Chyba, że będziesz miała odpalone 2 Nostale. Wtedy chyba jakąś tam karę można dostać. Ja sam tak robiłem.

UWAGA: Żeby nowego tematu nie zakładać to : Czy włączenie 1 konta i 2 konta przez 1 osobe jest zabronione, jeżeli osoba ma 2 laptopy/komputery? 2. Czy włączenie 2 kont (2x nostale) przez 1 osobe jest zabronione jeżeli 1 konto włączam przez gre a 2 przez nostale.pl>>zaloguj>> graj w przeglądarce?

1470jk.jpg
Opublikowano

@UP

przecież na jednym komputerze możesz włączyć clienta a na drugim przeglądarke

Właśnie mi chodzi czy to dozwolone włączać clienta i przeglądarke na 1 kompie :)

1470jk.jpg
Opublikowano

Wszystko jest legalne, jesli nikt sie nie dowie ;p

Nie jestem pewien ale kiedys na NosTale bylo tak ze za multikonto juz byl ban... ze jak chciales np. ty i twoj brat miec osobne konta to musieliscie do supportu pisac o nie banowanie bo masz tam osobne konto z bratem, ;x

teraz mozesz se miec milion kont ;x tylko nie mozesz odpalic 2 nostale jednoczesnie z jednego adresu ip poniewaz grozi ban min. 2 tygodnie ;x

Jak chcesz odpalic 2 nostalki to polecam ci odpalac 2 konta na dwoch kontach ;)

Aktualna Postać: Mag 42lvl+ 36job, New Finesia, NosTalePL

Stare Postacie: Hanatsu 57lv, Hatsue 59lv, zabojca55 69lv, zabojca56 62lv

Opublikowano

Spokojnie mozesz robic ;) sam tak robiłem zaraz za pare lvli ND bd miał :Dpo raz któryś, ale to po evence zimowym :> szkoda czasu xD

Opublikowano

Ja dostałem bana na nostale.us za to, że grałem z bratem i mamy to samo ip ...

@topic

spytam się support, ale wydaje mi się że nie ma bana

Opublikowano

@UP tylko na PL mozesz grac na tym samym ip ;x tak mi sie zdaje.

Na US i innym musisz zglaszac do supportu ze macie osobne konta, tak i na PL bylo ;x

Aktualna Postać: Mag 42lvl+ 36job, New Finesia, NosTalePL

Stare Postacie: Hanatsu 57lv, Hatsue 59lv, zabojca55 69lv, zabojca56 62lv

Opublikowano

W regulaminie gry nie ma zadnej wzmianki o karze podlegajacej multiusingowi (2 lub wiecej wlaczonych klientow nostale). Po za tym wbijanie 30lva dla wlasnego zarobku takze niejest karalne.

Co do pytania o 1 char na kliencie, a 2 na web. Smialo. Ja codziennie tak robie od chwili kiedy weszlo kalydo i kary niedostalem zadnej.

Opublikowano

Tak jak w LoL'u, to jest nie legalne. Jak administracja się dowie to masz bana na każde z tych kont, które założyłeś oraz na te, na które zyskałeś ND. Ale ogólnie jak się nie dowiedzą to nie dostaniesz bana.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Tak jak w LoL'u, to jest nie legalne. Jak administracja się dowie to masz bana na każde z tych kont, które założyłeś oraz na te, na które zyskałeś ND. Ale ogólnie jak się nie dowiedzą to nie dostaniesz bana.

Mój znajomy miał podobną sytuację i jakoś nie dostał bana...

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...