Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Mechanika gry.

9fpS8

Mechanika gry  

52 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcieliby?cie aby by?a opcja le?enia postaci ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co rozumiesz pod opcją leżenia postaci?Czy masz na myśli możliwość czołgania się?

GRATULUJĘ CZYTAJĄC TO ZMARNOWAŁEŚ 10s ŻYCIA

Opublikowano

Z taką ankietą to na forum Ea w dziale sugestii po ang. bo tutaj co Ci to da nawet jeśli większość osób będzie za tym.A tak na forum Ea być może wezmą to pod uwagę... .

Opublikowano

Co rozumiesz pod opcją leżenia postaci?Czy masz na myśli możliwość czołgania się?

Tak dokładnie. Przecież ta gra się upodabnia do Battlefielda 2. To czemu by nie mogli wprowadzić tego... Byłyby delfinki no ale co z tego :D

Opublikowano

A ja przeciwnie. Teraz trudno ubić piperzon*ch reconów, a co dopiero jak się położą.

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

Opublikowano

ja tego nie widze jakoś.... mimo że sniperzy mnie rzadko dedają to i tak tego nie widzie..... sniperzy by miei za atwo..... a przecież teraz sniper umie dużo zdziaać z 2 brońmi....( sniperka i vss vintorez) mimo że jest sniperem 1 vs 1 aek bez dodatków a vss z dodatkami to aek ded.... miaem sytuacje że w 5 osobowym teamie vs nas 6 jeden sniper to co robil to byla masakra.... przecie taki sniper z vss jest lepszy od medyka ze względu na obrażenia ..... + na dalszy dystans spokojnie zabijal..... to co robil to byla masakra.... niby ja go rozwalalem ale to tylko ze względu na szybkostrzelność as vala myśle....

YAY

Opublikowano

Tak dokładnie. Przecież ta gra się upodabnia do Battlefielda 2. To czemu by nie mogli wprowadzić tego... Byłyby delfinki no ale co z tego :D

Nie wiem czy będzie im się chciało coś takiego dodawać do gry.Bo w sumie po co?I tak mają z niej ogromne zyski.

Opublikowano

Niech wprowadzą leżenie postaci, przyda się do kampienia z L85A2 i celownikiem M145.

Tak mogliby to wprowadzić ja jestem snajperem i też bym chętnie poleżał czekając na wroga hehe. Na takim omanie przydałoby się to.

Opublikowano

Tak mogliby to wprowadzić ja jestem snajperem i też bym chętnie poleżał czekając na wroga hehe. Na takim omanie przydałoby się to.

Pff... Na omanie? Wtedy gra straciłaby sens. Położysz się np. na żurawiu i tylko inny recon cię zdejmie. A tacy mechanicy/medycy/szturmy szans nie mają ( no chyba, że kupią sobię super celne bronie + ten nowy celownik, ale to i tak jeśli recon jest odsłonięty). Czołganie się psuje grę. Podobnie w bf3. Snajperzy dzielą się na capmerówi super camperów. Różnica? Super camper zna mapę na wylot a camper słabiej. Żadnego z nich nie ubijesz.

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Opublikowano

Jak pierwszy raz zagrałem w tą grę to byłem pewny że można się położyć i myślałem że nie wiem gdzie jest do tego przycisk. Jak zobaczyłem że nie ma to do dzisiaj jestem zażenowany. Taka dobra gra, w miarę realistyczna, a ja jestem snajperem i nie mogę w tradycyjny sposób położyć się na dachu? o.O Sam myślałem żeby pisać petycje do góru BFa, ale raczej zrobili to w jakimś celu, może żeby ograniczyć camperstwo. Tak czy inaczej jest to dla mnie jednym z największych minusów tej gry.

a8ac30e6.png

Opublikowano

Może i to będzie plusem dla snajperów, ale jakby wszyscy skakali i od razu rzucali się na glebę na tzw. żabkę jak to jest w BF2 to snajperem dostał byś oczojebu, żeby trafić kicającego gracza. :P

;=)

Opublikowano

Jak pierwszy raz zagrałem w tą grę to byłem pewny że można się położyć i myślałem że nie wiem gdzie jest do tego przycisk. Jak zobaczyłem że nie ma to do dzisiaj jestem zażenowany. Taka dobra gra, w miarę realistyczna, a ja jestem snajperem i nie mogę w tradycyjny sposób położyć się na dachu? o.O Sam myślałem żeby pisać petycje do góru BFa, ale raczej zrobili to w jakimś celu, może żeby ograniczyć camperstwo. Tak czy inaczej jest to dla mnie jednym z największych minusów tej gry.

Nie było czołgania się w BFBC2 to nie będzie i w BFP4F.

Opublikowano

To że leżenie byłoby tylko dla snajperów to fakt ale jak snajper stoi/kuca na żurawiu na Omanie i ubija go medyk/mechanik czy szturm stojący w oddali to jest to już śmieszne i nie ma nic wspólnego z realizmem. Nie widzę w tym nic złego że tylko drugi snajper mógłby zdjąć leżącego, mógłby też to zrobić heli. to gra drużynowa i takie sytuacje właśnie wzmacniają teamwork, kolesie wołają że nie mogą sobie poradzić ze snajperem na dachu hotelu, idziesz przyczajasz się na niego i gość pada trupem a koledzy z drużyny Ci dziękują. Problem właśnie że każdy gra tu tylko na siebie i gra sprowadza się do campienia na heli bądź jeta w bazie, a drużyna dostaje w dupe do zera.

Podsumowując ja jestem za tym żeby było leżenie i czołganie choć wiem że tego nie wprowadzą.

Opublikowano

To że leżenie byłoby tylko dla snajperów to fakt ale jak snajper stoi/kuca na żurawiu na Omanie i ubija go medyk/mechanik czy szturm stojący w oddali to jest to już śmieszne i nie ma nic wspólnego z realizmem. Nie widzę w tym nic złego że tylko drugi snajper mógłby zdjąć leżącego, mógłby też to zrobić heli. to gra drużynowa i takie sytuacje właśnie wzmacniają teamwork, kolesie wołają że nie mogą sobie poradzić ze snajperem na dachu hotelu, idziesz przyczajasz się na niego i gość pada trupem a koledzy z drużyny Ci dziękują. Problem właśnie że każdy gra tu tylko na siebie i gra sprowadza się do campienia na heli bądź jeta w bazie, a drużyna dostaje w dupe do zera.

Podsumowując ja jestem za tym żeby było leżenie i czołganie choć wiem że tego nie wprowadzą.

Jak gram mechanikiem z G53 albo mp7 trafiam nieraz z większej odległości niż m24 snajperem. Bywa po prostu.

Opublikowano

narzekacie że czoganie byo by do dupy... ja narzekam bo nowy gracz by by odrazu zdejmowany przez nawet i nowego snipera....i piszecie mi że takiego campera na hoteu nie da sie zdedać o.0 i narzekacie ze was deda? omg... proste rozwiązanie... nie campcie/ nie stójcie w miejscu jakk nobki jakk biegniecie starajcie się nawet kiwać glową.... nie biegnijcie odslonięci calkiem.... czyli nie biegnijcie prostymi ulyczkami gdzie tylko sniper na was czeka.... jesi widzicie sniperla na średnim dystansie i jest odsoniety STRZElAJCIE! ale się ruszajcie nie stójcie w miejscu.... lekkie serie i już leży .... to chyba tyle :)

YAY

Opublikowano

Po pierwsze dyskusja tu nic nie zdziała po drugie ludzie spokój... po to jest bfp4f, żeby dać wam namiastkę bf2 czy 3... Co wy byście chcieli? czołganie odbłysk lunety? może zaraz darmowe bronie w zależności od lvl i nieskończone ammo? Myślicie, że czemu nie dodali tego od razu do gry? Wystarczy trochę pomyśleć...

436951440626370320491.png

Opublikowano

Nie wiem o co kolesiowi wyżej chodziło, ale tak sobie pomyślałem. EA to komercha, i to ostra. Nie zdziwiłbym się gdyby dodali skill leżenia za fundsy :D

Opublikowano

Z chęcią zobaczyłbym coś takiego w grze (co do odbłysku - jakoś tego nie widzę na moim Super Low :D), mówicie, że snajperzy mieliby przewagę. Jak dla mnie właśnie wyrównałoby to możliwości tej klasy. Już to, że karabin ma mniejszy bullet drop od snajperki nie ma sensu, dodajcie jeszcze do tego to, że na bliski dystans ponad 90% snajperów jest niemal bezbronnych w starciu z inną klasą (reszta ma strzelbę lub WSS). Czołganie się wcale nie uczyniłoby ze snajpera klasy nad klasami. W końcu wszyscy mieliby tę możliwość, a sami snajperzy też mieliby utrudnione życie przez rzucających się nagle na ziemię innych graczy. Trzeba by tylko wprowadzić jakieś ograniczenie, żeby nie można było leżeć bez przerwy (coś jak pasek ładowania w gadżetach) i Wy też moglibyście nas zdejmować, kiedy bylibyśmy zmuszeni się wychylić.

Żeby tylko twórcom chciało się to dodać... Cóż, pomarzyć zawsze można.

PS.

Choć znając nasze kochane EA, zaraz doszłyby dwójnogi za Fundsy, niwelujące odrzut czy zwiększające celność, whatever ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nie wiem o co kolesiowi wyżej chodziło, ale tak sobie pomyślałem. EA to komercha, i to ostra. Nie zdziwiłbym się gdyby dodali skill leżenia za fundsy :D

Chodzi mi o to, że EA nie wprowadzi zbytnich udogodnień do darmowej gierki, tylko po to, żeby kupować bf3, bo jakby bfp4f był za dobry, to nikt by bf3 nie kupował:D

Opublikowano

BF3 już zaczyna schodzić na psy. Nowi gracze mają minimalne szanse. Dlaczego? Patrz wyżej o camperach.

Opublikowano

Z chęcią zobaczyłbym coś takiego w grze (co do odbłysku - jakoś tego nie widzę na moim Super Low :D), mówicie, że snajperzy mieliby przewagę. Jak dla mnie właśnie wyrównałoby to możliwości tej klasy. Już to, że karabin ma mniejszy bullet drop od snajperki nie ma sensu, dodajcie jeszcze do tego to, że na bliski dystans ponad 90% snajperów jest niemal bezbronnych w starciu z inną klasą (reszta ma strzelbę lub WSS). Czołganie się wcale nie uczyniłoby ze snajpera klasy nad klasami. W końcu wszyscy mieliby tę możliwość, a sami snajperzy też mieliby utrudnione życie przez rzucających się nagle na ziemię innych graczy. Trzeba by tylko wprowadzić jakieś ograniczenie, żeby nie można było leżeć bez przerwy (coś jak pasek ładowania w gadżetach) i Wy też moglibyście nas zdejmować, kiedy bylibyśmy zmuszeni się wychylić.

Żeby tylko twórcom chciało się to dodać... Cóż, pomarzyć zawsze można.

PS.

Choć znając nasze kochane EA, zaraz doszłyby dwójnogi za Fundsy, niwelujące odrzut czy zwiększające celność, whatever ;)

Dla nas MPCtowiczów z fundsami to nie był by problem:D co 2gi temat tutaj to jak je zarobić za free, niech się inni martwią B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...