Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] jak grać na niskim ELO

Rafiki222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up to jest luck jak gram solo to cały czas mi ciemnoty trafiają co nikt jungli ,nikt support , nikt tank ... a raz się trafią co umieją grać a raz nie . A ty przestań się wypowiadać bo zero jesteś . !

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up to jest luck jak gram solo to cały czas mi ciemnoty trafiają co nikt jungli ,nikt support , nikt tank ... a raz się trafią co umieją grać a raz nie . A ty przestań się wypowiadać bo zero jesteś . !

Obrazasz go bo nie zgodzil sie z twoim smiesznym stwierdzeniem ze elo = luck?

Moze czas przyjac do siebie ze twoj poziom nie jest tak wysoki jak ci sie pwydaje, elo jest wyznacznikiem skilla, jak umiesz grac to sie wybijesz, jak nie to bedziesz plakal.

Powie ci kazdy kto ma sensowne elo, a nie siedzi ponizej 1200.

Opublikowano

Pierwsze gry tak łatwe, free elo = naprawdę spoko i tak ma być aż do 2000 ELO (a co? ) - nie no ironia

W kolejnych role się odwracają - ELO HELL. Tak to niestety jest, system wrzuca wszystkich nowych do jednego worka i nie ma co płakać. Trzeba zacisnąć zęby i kroczyć przez to piekło - ono będzie wszędzie tam gdzie są gracze. Na niskim będą słabi gracze, na wyższym znowu zacznie się wymachiwanie sobie pałą przed oczami - bo każdy myśli, że jest PRO i tylko on to uciągnie - jak to ktoś się o tym wyraził EGO HELL.

Najprościej jest grać duo z drugą osobą - jak nie ma to jest ciężko. Jedną osobą da się wszystko pociągnąć - nawet jeżeli jesteś na supporcie (wiem bo gram main jako support). Po pierwsze musisz grać agresywnie - mieć kille, farmę jako taką - ale kille, niech wrogi team się hejtuje na swoim czacie.

Fakt musisz się czasem dostosować do team compu, ale jeżeli czujesz że jesteś naprawdę dobry to niech ludzie się walą i pickuj co chcesz. Jeżeli ta strategi się nie powiedzie, znaczy to że tak super nie jesteś i trzeba się dostosowywać do standardów. A nie możesz mówić nic o swoim ELO bez co najmniej 100 rankedów : dopiero wtedy coś się zaczyna stabilizować.

Dochodzi tutaj też taka swoista eliminacja - jak jesteś dobry i trafisz na dobry team czyli nie będziesz go ciągnąć w dół to będziesz się piął do góry. Jeżeli ktoś trafiając na dobre teamy dalej przegrywa to będzie spadał i będzie na 100 elo.

Patrzcie na to również z innej perspektywy - w waszej drużynie 2 dobre osoby i 3 słabe a we wrogiej drużynie 4 dobre i 1 słaba. Kto zasługuje na wygraną?

Te 3 słabe osoby, które zatapiają Twój team? Nie nie sądzę. Jeżeli są słabe - to niech toną w głębinach piekła. Ty po kilkudziesięciu grach w końcu wyjdziesz na swoje ELO a oni dalej będą tonąć ( i w gruncie rzeczy schodząc na swój poziom ELO)- biorąc pod uwagę, że jesteś dobry.

A te 4 dobre we wrogiej po łatwo wygranym rankedzie idą dalej. No i zostają te dwie dobre osoby w Twoim teamie - które czują się pokrzywdzone - bo jak to tak?

4 to więcej niż 2.....

A 3 to więcej niż 1....

Masz do tego złe podejście - jak do pracy. To jest gra - wirtualny sport - traktuj to jak sport - robisz wszystko by wygrać ( a przynajmniej tak dużo, ile mieści się w granicach). Podejdź do tego jak do sportu - wygrałeś : super, przegrałeś - też super, czegoś się nauczyłeś i ciągniesz dalej.

A teraz parę moich wskazówek:

Nie dodge'uj - cokolwiek się nie dzieje nie dodge'uj. Jak bardzo wiele dziwnych gier rozegrałem - ale META nie daje 100% szans na wygraną.

Grałem już mając dwóch junglerów - wygrałem, miałem Lee pod AP na topie, który niszczył Malphite'a i ciągnął nasz team.

Godzina czekania czy rozegranie 3 meczy? We wrogiej drużynie też może być mnóstwo słabych graczy - tracisz szansę na łatwe zwycięstwo, TYLKO dlatego, że nie macie tanka?

Nie należy rzygać ogniem na słabych graczy w swojej drużynie - najlepiej nic nie pisać. A przynajmniej jak najmniej.

Miałem super słabego w gankach Mundo (jak NAPRAWDĘ żałosnego - ginął w czasie ich dokonywania), który ukradł wrogom 2 barony ze smite'a - KAŻDEGO (nie flejmowaliśmy tego Mundo za słabą grę i on na koniec nas pociągnął).

Miałem już Shaco, który od razu zadeklarował się, że idzie pod AP - gra szła dalej a wrogi jungler był 5 lvli do tyłu i 6 śmierci, tak się AP Shaco w jego jungli uwijał, że biedak musiał siedzieć na linii.....

Tak, będą tak słabe drużyny - że przegrasz 2 vs 5 (miałem już tak). Idź dalej. GRIND GRIND GRIND.

Tiamatów na ten temat było już mnóstwo - ktoś już nawet chciał przenosić się na Koreańskie serwery......

Odpowiedź na pytanie - jak grać na słabym ELO jest prosta:

GRAJ

wikmk9.jpg

Opublikowano

Naucz się grać dobrze jedną postacią, opanuj jej mechanizmy a wtedy przeciwnicy będą jak boty z flashami :P

Zostań skontrowany, zoutfarmiony, przegraj grę.

Co do tematu - taki jest lol. Nie grasz dla cyferek, tylko dla umiejętności i jeżeli uważasz, że przegrywasz tylko przez twój team, a sam jesteś świetny (jeśli rzeczywiście tak jest) - graj dalej i rozwijaj się, rób co lubisz, ale jeśli masz się denerwować to lepiej zakończyć przygodę z lolem.

Opublikowano

Zostań skontrowany, zoutfarmiony, przegraj grę.

Co do tematu - taki jest lol. Nie grasz dla cyferek, tylko dla umiejętności i jeżeli uważasz, że przegrywasz tylko przez twój team, a sam jesteś świetny (jeśli rzeczywiście tak jest) - graj dalej i rozwijaj się, rób co lubisz, ale jeśli masz się denerwować to lepiej zakończyć przygodę z lolem.

Temat dotyczy niskiego elo, tam counterpicki nie istnieja.

Opublikowano

jak nauczysz się grać to sam będziesz carrował, taka prawda - nie umiesz jeszcze grać to na wyższe elo nie wejdziesz, kiedyś nie umiałem wyjść z 1400, a teraz jestem w stanie wyjść każdemu na złoto

dokładnie :]

Opublikowano

A ja mam pytanie kto to jest ELO Booster? Ktoś kto np. ma +2k ELO a carryuje gry kumplowi który ma +1,2k?

Opublikowano

Osoba, której PŁACISZ, żeby grała Ci na koncie i zwiększała tym samym Twoje ELO.

Osoba która gra razem z Tobą Duo Ranki to po prostu partner na Duo.

wikmk9.jpg

Opublikowano

co to są kurwa elo boostery

,,Osoba, której PŁACISZ, żeby grała Ci na koncie i zwiększała tym samym Twoje ELO."

zacytowałem kolege wyżej -,- tak ciężko ?

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Tak jak Darkkaj pisał, jak umiesz grać to wyjdziesz, nie to nie.. NIe wycarrujesz każdej gry, ale większość powinienieś wygrać jak jesteś taki "pro" :)

Ja też płakałem na elohell bo siedziałem na tym 1100,1200, przestałem grać ranki, piłowałem normale i jak już ogarnełem, to się stopniowo wybijałem, i teraz jestem na swoim 1,5k ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...