Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - Minecraft, wyskakujący błąd przy włączeniu gry

Diuus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmień to coś co WinRAR'em otwierasz (nazwa to minecraft) dodaj na końcu .jar

powinno działać

@edit

mogę spróbować

nic to samo zmieniłem i nic

lg8ppp.jpg jestem Proo Eloo Fajnyyy 110/100 % :D yeaah

Opublikowano

1.Odinstaluj Viste, jak to windows 7 to zostaw.

2.Zainstaluj nowego service packa do windowsa

3.Pobierz jave dla developerow

4.Utworz nowa partycje i przenies tam minecrafta

5.Jezeli masz pirata kup minecrafta

6.Mozliwe ze to problem z kodowaniem ASCII

Opublikowano

@UP

Faktycznie może to byc to problem z kodowaniem ASCII, ale jeśli to oryginalny MC to nie powinno tak byc. Jak dla mnie to raczej problem z Javą, która nie może otworzyc pliku z jakiegoś powodu, choc nie wiem dlaczego, bo nie za bardzo rozumiem co kodowanie ASCII, ścieżki takie jak C: i odczytywanie plików przez Javę ma wspólnego. Tak w ogóle to co robiłeś w czasie pomiędzy ostatnim poprawnym uruchomieniem MC a tym bugiem? Mam na myśli - ktoś coś updatował albo coś? Bo jeśli nic się nie stało to za bardzo nie widzę żadnego powodu dla którego by to nie miało działac :/

Ale jeszcze jedno pytanie: na jakim dysku masz zainstalowany system, jaki masz system gdzie jest folder APPDATA? Bo przenoszenie Launchera raczej nie ma nic do rzeczy, choc podejrzane mi się wydaje to, że nawet on się nie chce włączyc. Czyi to raczej jednak nie kwestia Javy, bo Launcher ma normalne rozszeżenie .exe i nie potrzebuje tego środowiska.

Błąd podczas otwierania pliku media. Proszę przenieść ten plik do ascii-jedyną ściężką takich jak C: \ - ENGLISZ NIGDY NIE KŁAMIE :D

"ENGLISZ" może i nie kłamie, ale twój polisz już tak. To się tłumaczy jako: "jedynie ścieżki takie jak C:"

userbar.png
Opublikowano

Przepraszam, że robię drugi post, ale tamten jest za długi, a w tym teoretycznie od razu napiszę rozwiązanie problemu i chcę, żeby ktoś je zauważył.

Otóż jestem idiotą że tego nie zrozumiałem od razu: chodzi o to, że w ścieżce pliku są znaki, które nie należą do akceptowalnego ASCII, najprawdopodobniej masz dziwną nazwę użytkownika (np. z polskimi znakami).

Coś takiego może być problemem:

"C:\Documents and Settings\Grześ\Dane aplikacji"

Zmień nazwę użytkownika, lub sprawdź całą ścieżkę i popraw ją tak żeby zawierała tylko znaki alfabetu łacińskiego (bez żadnych znaków specjalnych takich jak ą, ę etc.). Powinno pomóc.

userbar.png
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

@reff

@Topic

@up już to robiłem

@2up mam taką samą nazwe jak na MPC prawie taką samą :D

Opublikowano

@up czytałeś posty przynajmiej ?? sterowniki najnowsze mam i pisałem kuzwaa że reintalowałem MC więc po ch*ja znowu mam to robić ..

Opublikowano

A więc tak próbuje ten błąd cały czas naprawić i coś takiego zrobiłem już

dałem launcher MC do Dysku (Nowej Partycji)

i launcher mi się uruchamia robiłem to z Piratem

kqjrpd.jpg

klikam Force Update

mam Black_Screen

a w .minecraft jest tylko to

gz4uwp.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...