Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer

Majczel97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Ostatnio szukałem serwera minecraft z podziałem na królestwa itp. Niestety nic takiego nie znalazłem. Chciałbym stworzyć taki serwer, lecz nie mam do tego ani funduszy ani kompetencji. Znam się na pluginach ale mimo wszystko to za mało aby stworzyć taki serwer. Teraz przejdę do tego co by na tym serwerze było:

-Byłyby 4 królestwa.

-Każde z nich miałoby władce, wojsko, mieszkańców itp.

-Miałoby granice które mogłoby poszerzać

-Gracz na początku ma wybór do jakiego królestwa chce się dołączyć ( nazwy i opisy postaram się niedługo dodać)

-Królestwa byłyby w stanie wojny

-Dopuszczalne byłoby stworzenie grupki uchodźców czy czegoś takiego.

-PVP włączone

-Król może mieć parlament lub panować indywidualnie i mógłby nakładać kary

-Wiele klas(dopisze na dniach)

Królestwa:

-Północne

-Południowe

-Wschodnie

-Zachodnie

Królestwo Północne znajduję się na północy jak mówi nazwa. Ich ziemie przez cały rok pokrywa śnieg dlatego często napadają na inne królestwa. Ludzie są tam odważni i twardzi, ale nie znają litości w bitwie, nazywani są Ludźmi Północy. Ich zaciekłym wrogiem jest królestwo Zachodnie. Ziemie leżą na biomie zimowym.

Królestwo Południowe znajduję się na południu(zaskoczenie? xD). Ich ziemie są suche i nieurodzajne. Dużo wojują, aby zdobyć tereny które mogliby przeznaczyć pod uprawę ziemi, gdyż tereny które mają są już wykorzystane w 100%. Ludzie tam są skryci i zdradliwi, sprawiła to chyba klęska głodu która jeszcze nie dawno ciążyła na królestwie. Ziemie na pustyni.

Królestwo Wschodnie znajduję się na wschodzie. Ich ziemie są urodzajne, przez co wiele razy byli napadani przez ludzi z południa. Dogadali się z Ludźmi Północy. Ludzie są tam życzliwi i mili, ale niech Cię nie zmylą pozory, ich wojsko jest dobrze wyszkolone. Ziemie na biomie podstawowym lub w dżungli.

Królestwo Zachodnie znajduję się na zachodzie. Założyli królestwo wśród gór, jednak znaleźli sposób na zdobywanie pożywienia. Ludzie są tam mściwi i chytrzy, co sprawia, że w walce są bardzo ciężkim przeciwnikiem. Ziemie w górach.

Klasy:

-Cywilne: Drwal, Górnik, Rzeźnik, Kowal, Rolnik, Handlarz, Myśliwy

-Wojskowe: Wojownik, Łucznik oraz wyższe jak Dówódca oddziału i Generał, ewentualnie można by dodać Posła

-Polityczne: Duchowny(wiem niezbyt to polityczne ale nie robię oddzielnej kategorii), Dyplomata, Radny, Burmistrz

Każde królestwo ma swoją granicę wyznaczoną przez plugin. Jeśli chodzi o rozpoznawanie armii to hełmy będą w kolorze królestwa. Kiedy wroga armia przekroczy granice królestwa wyświetla się komunikat na czacie atakowanego.(plugin) Chciałbym aby było też więcej broni niż tylko miecz i łuk. Każdy ma swoje przywileje wynikające z rangi. VIP daje slot nawet jeśli serwer jest full oraz dodatkowe przywileje. Pluginy na pieniądze i inne takie na pewno będą.

Kto chce mi pomóc w dobraniu reszty pluginów niech napisze na PW.(Pilne)

A już dziś poszukuję ekipy do budowania mapy, ponieważ stworzenie serwera stało się realne. Wzór podania:

Nick:

Czas gry:

Pomysły:

Screen z jakąś fajną budowlą (niekonieczne, aczkolwiek pomoże w wyborze):

Budowniczy:

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Jeśli znajdą się osoby chętne do pomocy serwer powstanie w najbliższym czasie.

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pomysł niezły, ale trzeba by było mieć fundusze i ludzi, którzy takie coś wykonają, mimo co pomysł niczego sobie. Fajnie by było pograć na czymś takim.

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

Pomysł naprawdę warty uwagi.Chętnie bym pograł na takim serwerze.Znalazłem tą stronkę: http://darmowe-serwery.pl/ .Dostajesz od nich darmowy serwer 20 slotowy na zawsze,a i jest możliwość dokupienia 20 slotów za 20 zł.Może to ci pomoże w zrealizowaniu twoich planów.

Jakby co chętnie pomogę :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli znajdziesz osoby które moga coś takiego zrobić mogę ci na początek dać server 20 slotowy a może potem 40

Opublikowano

O i właśnie ją cały czas że swoich nie będę płacić gdyż może mi nie starczyć na opłacenie 40 slotowego servera

Opublikowano

To hajsu jak lodu trzeba mieć na taką maszynę... Zawsze jest zapał, ale często okazuje się słomiany...

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Moge napisac pluginki ;)(chociaz czesc, ucze sie)

pisz na gg 11770083

sry za bledy ale z teelfonu pisze

=== Jeśli pomogłem ===

+++ Liczę na Like +++

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...