Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piractwo na MPC

damianix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie zapominajmy, że regulamin zobowiązuje do jego przestrzegania, a w regulaminie jest wzmianka odnośnie piractwa.

Jeśli masz swój serwer, na którym trzymasz gry, ok twoja sprawa. Ale prośby o linki do pobierania gier, zawsze będą się źle kończyły. Dodam do tego też, że piraci poniekąd okradają twórców, ale to działa też w drugą stronę a jak?

Załóżmy, że pobierasz World Of Warcraft, grasz chwilę na privach, to decydujesz się iść na globa opłacać abonament.

Ta sprawa jest dwusieczna, ponieważ pirackie gry poniekąd działają jak demo, tyle że to są pełne wersje gry ale często wybrakowane. I wspomniano tu o policji.

Jeśli mają nakaz, mają prawo ci przeszukać kompa ale... Jeśli pobierasz na swój użytek, to jesteś czysty, dopiero jak udostępniasz łamiesz prawo. W Polsce piractwo nie jest doprecyzowane, i jedni gadają że można a inni że nie.

Opublikowano

Kiedyś w dziale CS był dowanload do CS 1.6 NS, bo było pozwolenie administracji.

Teraz jest launcher w MC.

Takie rzeczy będą się działy.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Według mnie w ogóle wypierdolić ten warez.

Jak ktoś chcę zagrać w grę, która wg niego jest warta zakupu to niech nazbiera i ma tą satysfakcje że może za własne pieniądze zagrać w wymarzoną gierkę.

Jak to wygląda w rzeczywistości, 1/2 społeczności graczy piracą gry, pograją godzinke, dwie i sciągają następny tytuł, ja w tym nie widzę sensu, ale każdy ma własne zdanie.

pis joł

Opublikowano

Bardzo dobrze, że jest to niedozwolone. Jeśli nie wiesz czy gra jest fajna, to oglądasz GP, trailery czy ściągasz demo. Jeśli nie wiesz czy pójdzie, patrzysz na wymagani lub pytasz na forum. Podoba mi się to, że nie pomagamy piratom.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Administracja wie o tym i jeśli na to zezwala to niech reklamują tutaj pirackie serwery. Fakt, to hipokryzja. Kradzież to kradzież. Mnie to nie dotyczy bo szanuje polskich muzyków i kupuje ich płyty, w gry gram głównie na multi wiec i tak kupuje je w sklepie, a serwerami się nie zajmuje. Co do launchera Geoninga to ma on pozwolenie. Taka sama sytuacja jak z zezwoleniem na pirackie pliki serwerowe. Trudno, ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - forum żyje dziś z publikacji serwerów.

Opublikowano

Utnę dyskusję.

Nigdy na mpcforum.pl nie mieliśmy żadnego zgłoszenia ze strony Twórców gier na temat naruszenia prawa co do serwerów prywatnych. Pliki serwerowe w 99% przypadkach są autorstwa prywatnych osób, którzy tworzą je z pasji, zamiłowania do programowania czy własnych ambicji - podobnie jak w przypadku cheatów, botów i modów do gier. Swego czasu zdarzało nam się współpracować z producentami gier w zakresie usprawniania ich gier w zabezpieczaniu cheatów - wydaje mi się że właśnie ten model współpracy jest najfaniejszy... bo przecież nie chodzi o to aby używać cheatów, tylko o to by łamać zabezpieczenia i pokazać że się da. Wydaje mi się, że niejeden wydawca gier powinien nam postawić duże piwo za to co zrobiliśmy dla rynku gier w Polsce na mpcforum.pl, my nie jesteśmy jakąś tam stronką z warezem tylko opiniotwórczym medium z blisko 1 milionem zarejestrowanych użytkowników.

Nigdy na mpc nie było dozwolone piractwo ani warez. Dopóty dopóki ja tutaj jestem nic w tym temacie nie ulegnie zmianie - to nas zawsze odróżniało od otoczenia i tym brylujemy od lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...