Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piractwo na MPC

damianix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się zapytać o jedną sprawę związaną z MPCForum. Nie mam 250 postów, żeby napisać w Sugestiach, więc pytam tutaj. Jak to jest, że na forum jest zakazane piractwa. Nie można zamieszczać linków do ściągania plików do których nie ma się praw autorskich, z drugiej jednak strony można publikować sposoby, jak grać na prywatnych serwerach, stawianych przez innych ludzi. Przecież oni nie maja praw do tych plików, Wystarczy zajrzeć do działu Silkroad, Metin 2. Są też zamieszczane sposoby, jak postawić własny serwer. Jest to taka sama kradzież, jak ściąganie gier, filmów, programów z warezów. To jak to w końcu jest, zakładacie, ze oni kupili licencje na grę? Przecież to jest śmieszne, że ta sama rzecz jest zakazana i jednocześnie dozwolona. Ten temat nie jest prowokacja, trollingiem ani żadną z tych rzeczy. Po prostu chce wiedzieć jak to w końcu jest. Przejrzałem 5 ostatnich stron w sugestiach, nie będę przekopywał się przez więcej tematów, ani nie sledze wszystkiego na forum, wiec nie wiem czy ta kwestia była już poruszana.

Opublikowano

to się dokładnie nazywa hipokryzja i dwulicowość administracji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Też mnie, to wkurza...

Przecież tu jest Polska nie każdego stać na, to aby kupić sobie grę która może mu się nie spodobać dlatego większość najpierw ściąga i patrzy czy jest fajna.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

czity mozna porownac do piractwa

wkurwiasz ludziw grze, oszukujesz, mas zkorzysci z uzywania haksów

tak samo ze sciaganiem gier czy czegokolwiek, sciagasz piraty, naciągasz tworców, wkurwiasz ich

w obydwu sytuacjach to oszustwo

dla mnie idiotyzm ten zakaz piractwa na mpc

Admin Cienia
Opublikowano

Pały prędzej przypierdolą się (za przeproszeniem) za pirackie filmy, programy ale nie o pliki serwerowe.. spójrzcie prawdzie w oczy ;)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

po części się zgodzę ale czy to właśnie nie promuje nielegalnego softu którego publikacja jest zabroniona w jakiejkolwiek postaci na forum ?

pliki serwerowe, nielegalne i niejednokrotnie ukradzione/wykadzone firmie prowadzącej serwer są cacy i kochane, kiedy publikacja wszelkiego rodzaju linków do nielegalnego oprogramowania jest be... i dziełem szatana !

potem właśnie rodzi się myślenie i mentalność takiego "właściciela" serwera że ma legalnie bo z forum ;) i co mu potem szkodzi zainstalować coś u siebie nielegalnie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

D&D, ale tu nie ma znaczenia policja, chodzi Mi o zakaz wrzucania gier, filmów itp. na forum, a prywatne serwery są dozwolone. To i to jest piractwem, a jedno jest dozwolone, drugie nie.

Opublikowano

dobra ale chociaż pozwolili by o podawanie linków do pirackich plików, przecież za to nie będą mieli konsekwencji ..

27722139c3fd37da.png
Opublikowano

[...]Przecież tu jest Polska nie każdego stać na, to aby kupić sobie grę [...]

Twoje myślenie:

Nie stać mnie na gre yyy... idę ją zapierdolić z torrentów.

Ale żeby iść do sklepu i zabrać grę z półki to już jesteś obsrany? Najlepiej ukraść ją tak, aby "nie była ukradziona"? Kradzież to kradzież proste.

1356746888-U334301.png

Opublikowano

Twoje myślenie:

Ale żeby iść do sklepu i zabrać grę z półki to już jesteś obsrany? Najlepiej ukraść ją tak, aby "nie była ukradziona"? Kradzież to kradzież proste.

Sciąganiem z internetu nikomu bezpośrednio pięniędzy nei zabierasz, ale jeśli ukradniesz gre ze sklepu, którą kupił właściciel sklepu, by ją sprzedac, to straci pieniądze, prawda?

"Matka mowiła - kochasz to, to kochaj konsekwentnie."

Swist1.png

Putin is putting puding

Opublikowano

to właśnie myślenie typowego użytkownika forum "nikomu nie kradniesz jak ściągasz" , myślenie typu mam to gdzieś bo nie dotyczy mojej własności

jak to nie, a kto zapłaci za grę która jest do kupienia a nie do ściągnięcia za darmo ?

postaw się za twórcę czegoś ( gry/programu ) na którym zarabiasz , niech ktoś inny to zacznie za darmo rozpowszechniać. zgodnie z tym co napisałeś powinieneś być z takiego obrotu sprawy zadowolony bo przestają kupować u ciebie tylko ściągają albo biorą za darmo od kogoś :)

będąc złośliwym życzył bym ci by to cię kiedyś spotkało, ciekawe jakie wtedy miał byś zdanie na temat piractwa i darmowego ściągania gier i oprogramowania płatnego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Prywatne serwery to podstawa metin 2, gdyby nie było tego poddziału na forum to większość userów opuściła by ten dział. Pliki serwerowe to nic w porównaniu do ściągania TB gier, filmów czy specjalnych programów więc nie jest to aż taka wielka szkoda.

Twoje myślenie:

Myślenie Damiego:

Mam pełny portfel, sklep za rogiem ale ... ta pościel taka wygodna, zapierdolę z torrentów :D

Opublikowano
to właśnie myślenie typowego użytkownika forum "nikomu nie kradniesz jak ściągasz" , myślenie typu mam to gdzieś bo nie dotyczy mojej własności

jak to nie, a kto zapłaci za grę która jest do kupienia a nie do ściągnięcia za darmo ?

Co do tego, aktualnie za 120 zł mam 6 godzin gry. Czy nie uważasz, że to jednak za drogo? Chciałbym kupić jakaś grę, ale Mnie po prostu nie stać. Fifa, Football Manager, BF 3 to są gry, które zatrzymują na dłużej. Za takie gry mogę zapłacić i mieć 100-200 godzin rozrywki, ale jeżeli mam kupić grę, którą przejdę w 6h i idzie na półkę to już co innego. Mogę czekać 6 miesięcy na obniżkę lub jakieś promocje, ale to też nie jest rozwiązanie. Zboczyliście trochę z tematu, ale co do Mnie, nie lubię singli, gram tylko w MMO, więc uprzedzam hejt na Mnie, że ściągam piraty.

Opublikowano

Bo kidki się prują bo myślą, że jak im mama kupiła gre to są pro elo elo. Pirat nie znaczy, że ktoś jest gorszy. Mam dać 100zł z MC bo piractwo jest be. Chuj z tym że gram 1 h na 4-5 dni.

"Za te wszystkie wybryki teraz najmocniej żałuje

powiem tylko przepraszam , bo tylko tyle umiem"

Opublikowano

i wy wszyscy popieracie akcje krytykującą ACTA ?

przeczycie temu co sami robicie , źle jak się chce ograniczyć prawo wasze do "wolnego internetu i kradziezy wartości intelektualnej innych" ?

dla was jak widać to jedynie chodzi o to ograniczenie dostępu do nielegalnego oprogramowania i karanie za to , nie interesuje was cała reszta w tym zawarta chroniąca autorów i twórców przed właśnie takimi ludźmi jak wy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Też mnie, to wkurza...

Przecież tu jest Polska nie każdego stać na, to aby kupić sobie grę która może mu się nie spodobać dlatego większość najpierw ściąga i patrzy czy jest fajna.

naucz się stawiać przecinki :P

@top

no niestety, napisz lepiej do administracji, tu spamuje niepotrzebnie stado spamerów :)

Opublikowano

Nie rozumiem was. Przeciez sa te wasze torrenty , haszkody itp wiec do czego wam konkretnie piractwo na MPCforum ? Przeciez kazdy sobie poradzi ze sciagnieciem jakiejs tam gry czy cos ...

Opublikowano

Jeśli ściąganie gry z internetu jest kradzieżą, to idąc dalej tym tropem, to zrobienie komuś zdjęcia to porwanie. Nie okradasz jako tako twórcy gry, co najwyżej nie zarobi on na Tobie:D Nie to, że popieram piractwo, czy coś. Tak jak już pisali wyżej, czasem warto zobaczyć w co się będzie grało, niż kupić grę za 200zł i wyrzucić ją, bo to niewypał i tyle. Poza tym technologia i zabezpieczenia idą na tyle do przodu, że jak będziesz chciał spiracić jakąś grę, to pograsz sobie jedynie na singlu, a jak wiadomo singiel, to jedynie dodatek do multi:) Oczywiście, zaraz znajdą się tacy, co będą tu mówić, że pogram sobie na piracie w bf3 na multi, ale to nie to samo...

436951440626370320491.png

Opublikowano

Niby jesteście wszyscy tacy przeciw piraceniu ale mogę się założyć że ponad 90% tutaj na forum jest piratami, dlaczego? piracenie to nie tylko gry i filmy ale także obrazki, TAK! właśnie obrazki które macie w avatarach i sygnaturach są ściągnięte z internetu, a jak szukacie tych obrazków? google -> grafika -> wpisujecie "seksi laseczka" -> szukaj -> Zapisz jako... nikt nie szuka napisu w stylu: "autor wyraził zgodę na darmowe i dowolne wykorzystanie obrazu xyz" tylko ściąga, a autor tejże grafiki mógłby zarobić np. 5 gr - niby nic ale jeśli ten obrazeczek za marne 5 gr ściągnie 10000 albo 100000000 osób to troszkę się uzbiera.

2nbcax2.jpg

Opublikowano

@Topic.

Witaj na mpc, tutaj nawet sens jest bez sensu.

a co do piractwa, jeśli chodzi o gry, to osobiście popieram pobieranie gier które niemają wersji demo, i po prostu chcemy zobaczyć czy dana produkcja nam wejdzie i będzie płynie śmigać (nie każdy sie zna na specyfikacjach itp. itd.) Albo po prostu pobrać po to, aby zobaczyć czy gra jest warta swojej ceny. Potem ofc. gre sie kasuje i zapierdziela sie do sklepu.

Tak jak napisał Robem, popatrzcie na to z perspektywy twórcy (np. niezależnego), który włożył w gre mase czasu, dał ciekawy koncept, wydał sporo kasy, namęczył sie z dystrybucją itp. a jakiś człowiek wrzucił wszystko to do kotła, wymieszał i wysrał do internetu za darmo...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Nie rozumiem was. Przeciez sa te wasze torrenty , haszkody itp wiec do czego wam konkretnie piractwo na MPCforum ? Przeciez kazdy sobie poradzi ze sciagnieciem jakiejs tam gry czy cos ...

Ustosunkuj się do pirackiego launcher Geoninga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...