Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak efektywnie grać na LCGN02.

Miyoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Expienie:

> 100-120 (około) questy w Dratan, Egeha i Strayanie

> 120-145 (około) questy w Nairat

> 145-155 (około) questy na wejście do Mooraski

> 155-160 questy w Moorasce (wszystkie, które dają poniżej 10kkk expa)

Później robicie duże questy z Kapeli, oddajecie tylko te, które są potrzebne do odblokowania kolejnych. W Tarian to samo z tym, że tam musicie tak oddawać, żeby nie przebić 175 poziomu (ostatni quest, który macie oddać to ten z zabijaniem mobków w kole). Odbieracie i robicie Norga. Zostawiacie nie oddany.

Od 175 do 181 expicie na Fantomie (respi się około 10 minut, najlepiej, żeby ktoś zerował). W czasie, kiedy nie ma bossa bijecie mobki poza areną. Oczywiście wszystko na platynce, expb, limicie, bałwanie i takich paskach (w Item Shop Dealer są do kupienia).

Na 181 oddajecie questy z Kapeli i Tarian, ale od tego, który daje najmniej expa. Wbijacie 187 i ileś procent, a resztę zostawiacie w wykonanych.

WAŻNE! Nie oddawajcie zadań w czasie, kiedy macie odpalony limit expa, bo Wam się zbugują i nie dostaniecie expa!

Zarabianie:

Na efektywne zarabianie jest kilka metod.

1. Idziemy na bossa w Dratan (jest on przy Wędrowcach po drodze do Tomba). Odpalamy LSB (Lucky Spell Book), eskę dropu 2000% i gold boostera (wszystko do kupienia w Cash Shopie) oraz możemy teraz wziąć buffy z choinki. Z w/w bossa leci od 50kk do nawet 300kk, więc kaska wpada naprawdę szybciutko.

2. Chodzimy na MC (opcjonalnie kupujemy MC w IS) i otwieramy Generic Ringi (potrzeba na nie 150 MC, specjalne skrzynki do kupienia w cash shopie). Jak w przypadku standardowych pieczęci możemy otrzymać biżuterię od białej (najsłabsze bony) do niebieskiej (najwyższe bony) - oczywiście z losową ilością i rodzajem owych pieczęci. Najdrożej schodzą zielone ACC z celnością oraz niebieskie z oszczędzaniem many/castingiem.

3. Po wbiciu 187 chodzimy na Daily questa i sprzedajemy tokeny. Dobrze jest wyexpić sobie parę postaci (na różnych kontach), aby chodzić wszystkimi.

Ulepszanie:

Upgrade rate wynosi 80%, więc teoretycznie ulepszanie powinno iść gładko. A jak jest w praktyce? Do +15 nie spaliłam żadnego itemu (nie licząc napleczników, których za cholerę nie mogę wbić ;x). Niebieskie runy nie palą itemków. Jeżeli macie cierpliwość to ulepszajcie broń/set do +18, a później używajcie Master Stone (do +20) oraz Armor Master Stone (do +25, tylko na set). Co do kamieni - najkorzystniej jest używać zestawu:

• topaz + pure + garnet + bp + coral + jeszcze 2 te nowe kamienie, ale to każdy dobiera sobie indywidualnie.

Zbroja/Broń:

Na start dostajemy set 100+15 oraz broń 100+15. Exp leci szybciutko. Jeżeli będziecie expić wg. podanego przeze mnie sposobu wystarczy Wam on do czasu zakupu setu MP. Oczywiście po drodze można sobie wydropić jakąś broń (polecam np. w Kapeli) i zrobić ją na +15/16, ale to zupełnie wystarcza do expienia.

Sety Masterpiece można zdobyć jedynie mając zrobiony klub w Tarian Prison bądź oczywiście kupić na rynku. Do otworzenia części ekwipunku potrzebujemy skrzynkę od handlarza klubowego oraz 25 armor letterów. Oczywiście item wypada losowo.

Broń, którą opłaca się robić to jest broń EPIC. Można ją wytworzyć z tokenów, które otrzymujemy z Daily Questa na 187 poziomie. I teraz tak:

> do otworzenia broni z jedną gwiazdką (* epic) potrzebujemy 25 bronze tokenów i jednogwiazdkowy blueprint wybranej broni

> do otworzenia broni z dwiema gwiazdkami (** epic) potrzebujemy 25 silver tokenów, czystą broń z jedną gwiazdką oraz dwugwiazdkowy blueprint wybranej broni

> do otworzenia broni z trzema gwiazdkami (*** epic) potrzebujemy 25 gold tokenów, czystą broń z dwiema gwiazdkami oraz trzygwiazdkowy blueprint wybranej broni

Szansa na powodzenie wynosi 75%. Dostępna jest też broń Masterpiece (taka, jak w przypadku setu), ale jej nie opłaca się robić. Można kupić na czas wyrobienia epic'a. Warto mieć broń z trzema gwiazdkami, ponieważ jest ona najmocniejsza (każda kolejna 10% lepsza od poprzedniej - zarówno w bonach, jak i ataku).

BROŃ:

1371241212-U477327.png

Przykładowa część SETU:

1371241280-U477327.png

ACC:

Jedyną sensowną biżuterią w tym momencie są niebieskie ringi (dostępne za 150 MC bądź w Laca Ball za LCGN Event Coin). Opcje, które warto mieć w takowym acc'ku:

• HP: 1500 x2
  • Constitution 15%
  • HP 15%
  • Weapon attack 15%

Ponadto radzę sprawdzić czy biżuteria zawiera ukryte opcje (celność i unikanie).

1371241174-U477327.png

Rada na początek:

Zanim rozpoczniemy rozgrywkę idziemy do Tomba i dropimy sobie 100kk. Idziemy do jubilera, robimy cargi w secie i broni, a następnie kupujemy biżuterię, która daje nam 10% castingu. Kupimy ją w takiej pralce za jubilerem. Łącznie ze startowym eq mamy wtedy 90%. Dokupujemy set zorro (albo samą klatę) i mamy 100% casta. Tak wyposażeni zaczynamy robić questy. A później samo wszystko się szybciutko potoczy.

AKTUALIZACJA!

Parę dni temu dostaliśmy nowy patch, a wraz z nim bronie i sety na 200 lvl. Sety dropią w Egeha ze wszystkich mobków. Lecą kolory od y do b i oczywiście losowo liczba pieczęci. Opłaca się dropić i sprzedawać jedynie party B6, które mogą być w celność, HP bądź unikanie. Bronie 200 lvl to trudniejsza zabawa, ponieważ je dostajemy z klubu w Juno. Musimy zarejestrować się u odpowiedniego NPC (obok dużej, pomarańczowej kostki - na pewno ją zauważycie). Wymagany jest poziom 200. Aby móc kupować boxy trzeba zdobyć 50kk punktów. Każda klasa może otwierać skrzynie tylko dla swojej klasy, czyli np. szelma otworzy tylko szelmę i nic więcej. Jak zdobyć punkty? Oczywiście w cube. Wchodzimy tam z LSB oraz eskami 2000% i dropimy Cubixy, Super Cubixy, Hyper Cubixy orazz Cubix Skill Boxy. Dają one kolejno 5k, 50k, 250k oraz 5k punktów. Aby otworzyć boxa musimy mieć Blessed key, który możemy zdobyć zabijając bossa na końcu kostki. Bronie wypadają losowo dla każdej profesji, czyli np. kusza bądź sztylety i otwieramy je za pomocą lupy - od białego do niebieskiego.

Ponadto, wraz z dodaniem mobków w Ege, mamy możliwość expienia na nich. Jest to o wiele szybsze i korzystniejsze niż robienie Akan. Ze 199 poziomu na 200 leci nam na full koksie 0.5%, więc z paskiem, który nabijamy tam od 194 exp leci szybciutko. Do tego możemy jednocześnie dropić gold i części eq na 200 poziom. Więc zarabiamy i zdobywamy doświadczenie jednocześnie.

Expiąc odpalamy: LSB, eski 2000%, gold boostery, bałwana, PBI, limit 500, czerwone gwiazdki (są u Special Item Dealer'a) oraz expb.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zdecydowanie lepiej jest robić wszystkie questy w Nariat.Ja wbiłem na nich 149 lvl.(oddać możecie je bez limitu lvlowego,ale zrobić je musicie w przedziale 110-139).Potem robimy wejście do Mooraski i od razu questy w chapeli i ewt. przejście się w okolicę wejścia do Altar i ubicie 2-3 mobków.

Opublikowano

Zdecydowanie lepiej jest robić wszystkie questy w Nariat.Ja wbiłem na nich 149 lvl.(oddać możecie je bez limitu lvlowego,ale zrobić je musicie w przedziale 110-139).Potem robimy wejście do Mooraski i od razu questy w chapeli i ewt. przejście się w okolicę wejścia do Altar i ubicie 2-3 mobków.

Jak kto woli. :) Ja preferuję w/w sposób, ponieważ jest on korzystniejszy (według mnie) i do tego można fajnie na bugu wbić 176.

Btw. to samo jest z expem/questami na 185. Jak dobrze się zrobi to 177 się wbija (filmik na forum Generic'a).

Opublikowano

Zrobiłem tak. :D 177 lvl i już nie mogę przyjąć questa z ubiciem 3x30 mobów na kole i 5 norgów. ;p