Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. Piszę do was z zapytaniem, bowiem mam pewien problem. Postanowiłem stworzyć pokemon ots (oczywiście nie od podstaw tylko na podstawie gotowych plików). Bawiłem się trochę w przerabianie mapki, dodawanie questów itp. Zauważyłem dzisiaj jednak, że występuje problem z łapaniem pokemonów. Sprawdzałem na różnych silnikach i zauważyłem następującą rzecz:

- na silnikach, gdzie pokemony nie mają leveli , po pokonaniu pokemona zostają jego zwłoki i możemy zobaczyć np. że pokemon charmander jest fainted, po czym możemy go złapać

- natomiast na silnikach, gdzie występuje poziom postaci niestety po pokonaniu pokemona, zostają jego zwłoki, niestety po użyciu opcji Look na zwłokach nic nam się nie pojawia, jak jakby ich nie bylo, pomimo, że możemy je otworzyć. Po użyciu jakiegokolwiek balla , ten leci w zwłoki, pojawia się animacja jakby łapał on pokemona , niestety zwłoki zostają a po pokemonie ani śladu.

Siedziałem dzisiaj cały dzień w poszukiwaniu rozwiązania, niestety bez skutecznie. Mój silnik oczywiście działa z levelami pokemonów.

Nie wiem od czego mam zacząć, więc proszę o radę. Nie pogardzę również rozwiązaniem mojego problemu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Chciałbym odkopać temat, gdyż chcialbym sie przylaczyć, może kolega powie jak rozwiązał problem? Podzielisz się z tym oficjalnie? Bo też mam problem taki sam, jak ty miałeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...