Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Jaka plyta glowna i zasilacz do niej ?

arizonnek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie , ostatnio pisalem o problemie z plyta główną bo zepsuła mi się jak podpiąłem nową karte graficzną nie wiem w jaki sposób sam mam zdzwinienie na twarzy do tej pory , przychodze tu abyscie pomogli mi znalesc nowa płytę główną do mojego PC.

Procesor mam intel core 2 duo 2.40 GHz , zasilacz mam mode com feel 2 500 ATX rowniez prosze was o znalezenie jakiegos zasilacza tylko cena tak do 150 zl tego zasilacza. Na plyte glówną mogę przeznaczyć 300 zł wczesniej miałem GA-G31M-S2L od Gigabyte. Za dużo w kompie nie mam , 1 dysk sata 2 , nagrywarka DVD , procek , chłodzenie na nim referencyjne , no i karta graficzna to tyle. Prosze abyście dali mi jakies plyty główne do której bede mogl potem modernizować kompa w przyszłości np chciałbym wymienic procka na lepszego. Jeszcze tylko dodam że mam 3 GB ramów DDR2.

Opublikowano

A obudowa ma jakieś znaczenie ? chodzi mi o plyte glowna moze nie wejsc? Dobra jest ta plyta główna ? Bedzie działał mój stary procesor na niej ? bo do lutego musze miec tak jeszcze z tym prockiem.

Opublikowano

Przy takim zestawie obudowa nie ma znaczenia, bo temperatury na boxowym chłodzeniu nie przekraczają 65 stopni w stressie.

Kupujesz to, co podał ciasteczek, jak nie masz kasy to zmieniasz procka na celeron g550, 100zł ładujesz MSI b75a-g43, ew. wersję mATX, 50zł w kieszeni/zostawiasz na i5 bez odblokowanego mnożnika, używki najtańszego modelu to kwestia ~550zł.

Moc przyda się większa, jeśli chodzi o chiefteca, to przyda się 450-500w na ew. rozbudowę ;).

Opublikowano

Po co H61M-S jak za 9 zł taniej ma H61M-P20 :D

http://www.morele.net/basket/cssite/522927/

proc

http://www.morele.net/procesor-intel-pentium-g840-2-80ghz-bx80623g840-914110-box-399389/

Opublikowano

Ale ja musze mieć taką płytę która obsłuży procka gdyż nie mam kasy żeby wylozyc na plyte , procka i zasilacz dopiero bede mial za pare miesiecy. Chce taka co obsluzy starego procka i bedzie mogla nowe obsluzyc

Opublikowano

Popatrz - wszystykie celerony i pentiumy z serii G są pod socket 1155, zaś wszystkie procesory C2Q, C2E, C2D itp. są pod socket 775. Ten AsRoCk jest pod 775, czyli starsze procki, to, co podał True jest pod nowe.

Opublikowano

Ok ostatnie pytanie jesli wezme tego asrocka h61m-s , do tego procka g860 ,zasilacz OCZ i jedną kostke ramu 4 GB DDr3 to bedzie to wszystko dzialac? Lącznie z moja kartą graficzną HD 6670 ?

Opublikowano

Ok ostatnie pytanie jesli wezme tego asrocka h61m-s , do tego procka g860 ,zasilacz OCZ i jedną kostke ramu 4 GB DDr3 to bedzie to wszystko dzialac? Lącznie z moja kartą graficzną HD 6670 ?

O jakiego OCZ-a Ci konkretnie chodzi ? Lepiej dołożyć do MOBO mATX z chipsetem b75, różnica to jakieś 60zł, które można uciąć od zasilacza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...