Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wartość używanego zestawu ps3

Eraken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , chce sprzedać moja pske 3 ( niby fajnie się grało, torche nudno ale szkoda mimo to sprzedawać) wersji slim ( chyba druga generacja trójki) wraz z movem i dyskiem 320GB( jeśli się nie myle ,lecz raczej nie ). W zestawie jest kontroler move oraz 9 gier i starter do mova. Tymi grami są : Crysis 2 ( kupiony niedawno zresztą) , Call of duty modern warfare 3 , Assasin's Creed : Brotherhood, Eyepet Move Edition (kupywał bo chciałem coś mieć na mova, wiem , głupie ;p) , Red Dead Redemption , Gran turismo 5 , Killzone 3, Uncharted 2: Among thieves( z jednej strony 2 małe kawałki byłe pęknięte ponieważ gra była z allegro i mogła sie poobijać , lecz są doklejon ei gra wygląda normalnie , pudełko działa jak powinno ), Killzone 3 oraz God of War III , jeszcze mam playstation move starter disc ale to tylko kilka (dokładniej 5 ) demówek , z której jedyną pełną wersją posiadaną przeze mnie jest wyżej wymieniony Eyepet Move Edition . Konsolę czystą z movem i dyskiem 320gb kupiłem w MediaExpert za chyba około 1400 (1420 może +/-) złoty. Stan konsoli oraz kamerki oceniam na celujący , stan gier oraz płyt oceniam na celujący ,jedynym opakowaniem z minimalnym uszczerbkiem jest wyżej pisany uncharted 2 among thieves. Wszystko w grach jest co było od początku, np. w Read Dead Redemption jest nie ruszana mapa ścienna . Prosze o wycenę i dziękuję , równocześnie przepraszając , że miałem dylemat gdzie to napisać decydując się na ten dział ,z góry dziękuję i pozdrawiam.

21515.jpg

Opublikowano

@UP 1000 to przy bardzo słabym targowaniu :>

Jeżeli znajdziesz zapaleńca to myślę że sprzedaż jakoś w przedziale 1100-1300zł.

Opublikowano

@UP 1000 to przy bardzo słabym targowaniu :>

Jeżeli znajdziesz zapaleńca to myślę że sprzedaż jakoś w przedziale 1100-1300zł.

To już lepiej nówkę kupić ...

Około 1000 ;)

Opublikowano

Teraz pytanie, jaki komputer za to kupić ? Mam jeszcze kierwonice tracer za około 2 stówki do gt 5 ( nie pamiętam za ile dokładnie ją kupiłem ) i ją też prawdopodobnie chce sprzedać ,co sumuje się na jakieś 1300 złoty + dołoze 5 stówek. Proszę ,aby napisano mi jaki komputer (potwora) do gier kupić aby starczał na kolejne 5 lat grania w najnowsze produkcje oraz proszę również o przeniesienie tematu do działu komputery gdyż nie chcę robić nowych tematów zaśmiecając forum , z góry dziękuję i pozdrawiam.

21515.jpg

Opublikowano

Za 1800zł potwora do gier nie stworzysz, bynajmniej na 5 lat grania bez wymiany części. Na taki komputer musiałbyś wydać od 2800zł w górę.

Opublikowano

A ile kosztował by komputer na którym chodziły by nowe produkcje do około 2014? Bo dopiero w tym roku mogę wymienić części na nowsze.

21515.jpg

Opublikowano

Do gier nic Ci nie zastąpi konsoli, płacisz raz i masz gwarancję na najbliższe 5 lat, że wszystkie gry które wypuszczane są na PC i konsole działają Ci bezproblemowo, komputer to ciągła inwestycja jeśli chcesz mieć super hiper grafikę i grać bezproblemowo w najnowsze tytuły, zastanów się jeszcze czy warto kupić teraz komputer na dwa lata czy poczekać jeszcze ten rok i prawdopodobnie kupić już nową generacje konsol

za 1800zł ze spokojem kupisz komputer który pociągnie gry do okresu 2 lat jeśli tak chcesz to zrobić

w tym celu udaj się do działu komputery i załóż stosowny temat a na pewno gorky czy inni ludzie co się na tym dobrze znają udzielą Ci stosownej odpowiedzi i zaproponują podzespoły które kupić

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Prosiłem o przeniesienie tematu lecz nikt sie nie odzywał . Chciał bym , aby na ps3 mógł bym grać za pomocą myszki i klawiatury podłączonej do monitora bo obrzydza mnie po prostu granie na telewizorze za pomocą pada . Czemu ? - po mimo, iż telewizor ma 40 cali gra się na nim do dupy . Nie chodzi mi o sprzęt ale o granie pod względem pada. Padem mogę grać, ale wole siedzieć przy biurku a nie przed telewizorem podczas gry , dzięki czemu będę miał pełną satysfakcje. Więc teraz pytanie, konkretnie kilka : czy ps3 da się jakoś podłączyć do laptopa ? Jeśli nie to czy da się grać podłączając ps3 do monitora 21 calowa na klawiaturze i myszce w gry kupione na trójke ?

@EDIT

I czy da się odpalać gry pc na ps3 ? Wątpie ,ale raczej warto zapytać. Do tego raczej nie opłaca kupywać się ps4 po premierze czy lepiej odrazu ?

21515.jpg

Opublikowano

Nie musisz grać na TV 40". Sam na biurku mam 2 monitory 24" - jeden do PC a drugi do PS3. Aby podłączyć konsolę do takiego monitory musisz mieć wejście HDMI. Sam osobiście wolę grać na mniejszym monitorze, jak dla mnie jest lepszy kąt widzenia i cały ekran masz w zasięgu oka, nie tracąc na komforcie gry.

Nie, gier na PC nie odpalisz na PS3.

Co do PS4, wg gościa z Sony Center PS4 po premierze ma kosztować (cirka) 2000zł, co nie będzie od razu opłacalne. Podejrzewam, że mało kto rzuci się, aby sprzedać swoje PS3 i kupić nową generację. A tak poza tym, gry na PS3 będą jeszcze przez następne 4-5 lat wychodzić, nie wszystkie, ale jednak. Za dużo jest posiadaczy trójki, aby przestali na nią wypuszczać gry.

Co do myszki i klawiatury do PS3 się nie wypowiem, bo się na tym zwyczajnie nie znam.

Pozdrawiam :>

Opublikowano

Prosiłem o przeniesienie tematu lecz nikt sie nie odzywał . Chciał bym , aby na ps3 mógł bym grać za pomocą myszki i klawiatury podłączonej do monitora bo obrzydza mnie po prostu granie na telewizorze za pomocą pada . Czemu ? - po mimo, iż telewizor ma 40 cali gra się na nim do dupy . Nie chodzi mi o sprzęt ale o granie pod względem pada. Padem mogę grać, ale wole siedzieć przy biurku a nie przed telewizorem podczas gry , dzięki czemu będę miał pełną satysfakcje. Więc teraz pytanie, konkretnie kilka : czy ps3 da się jakoś podłączyć do laptopa ? Jeśli nie to czy da się grać podłączając ps3 do monitora 21 calowa na klawiaturze i myszce w gry kupione na trójke ?

@EDIT

I czy da się odpalać gry pc na ps3 ? Wątpie ,ale raczej warto zapytać. Do tego raczej nie opłaca kupywać się ps4 po premierze czy lepiej odrazu ?

Da się podłączyć do laptopa o ile laptop posiada odpowiednie wyjście, do monitora też podłączysz przez hdmi albo inne kable tylko licz się z tym że jeśli Twój monitor nie ma hdmi to nie uzyskasz nawet 720p w grach

Pad do pad, specjalne myszki czy adaptery udają pada konwertując ruchy myszki, to musi mieć negatywny skutek i odróżniać sterowanie od natywnej obsługi myszki, gra jest robiona pod konsolę i pod pada a nie pod myszkę.

W takich adapterach fajny jest tylko autofire i nic więcej, dużym minusem są mikro lagi które są widoczne przy sterowaniu

Opublikowano

Koszt to ok.1200 zł.

Co do klawiatury i myszki: jeśli masz bezprzewodową to bezproblemowo ci będzie działała po podpięciu przez USB.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Koszt to ok.1200 zł.

Co do klawiatury i myszki: jeśli masz bezprzewodową to bezproblemowo ci będzie działała po podpięciu przez USB.

bezproblemowo będzie mógł tylko pisać do znajomego i nic więcej, oczywiście nie mogłeś tego wspomnieć?

Opublikowano

Mam jeszcze małe pytanie. Moja siostra kupowała monitor do komputera ( około chyba 20 cali) lecz teraz ma lapka. I czy da się jakoś podłączyć ten monitor do mojej konsoli ,jeśli jest tam tylko wejście na taką dziwną wtyczkę od komputera ( fioletowa z dwoma pokrętłami po obu stronach) oraz na jakiś zasilacz?

Ps.

Jak myszke i klawiaturę BEZPRZEWODOWĄ można podpiąć przez usb o.O?

21515.jpg

Opublikowano

Jest to wejście D-Sub. Jakieś kable typu VGA Box załatwią sprawę ale obraz będzie bardzo słaby i jak mam być szczery lepiej się w to nie babrać bo tylko tracisz przyjemność z gry na obecnej generacji.

Każda myszka i klawiatura bezprzewodowa posiada odbiornik USB który podpinasz do komputera, ten sam odbiornik możesz podpiąć do konsoli.

Opublikowano

Temat zbliża się ku końcowi, pora więc na podsumowanie :

- Czy opłaca mi sie sprzedawać konsole ?

- Jak tak to za ile ?

- Jeśli nie , to jak zwiększyć fun z gry ?

- Czy jeśli sprzedam konsole to kupie w miarę dobry sprzęt do gry na komputerze?

- Jeśli tak to na ile ?

Te pytania podsumowują cały ten temat oraz pytają was co o tym sądzicie. Pytam razem o wszystko gdyż często w postach odbiegaliśmy w inne zakątki pytań oraz odpowiedzi, które nie do końca mi wszystko uświadomiły. Za pomoc i odpowiedzenie na wszystkie te pytania razem dam limit lajków . Pozdr.

21515.jpg

Opublikowano

1. Nie wiem, to już sprawa indywidualna, jeśli nie czujesz już frajdy z grania to sprzedaj ale zadaj sobie pytanie czy potrzebujesz nowy komputer, skoro na konsoli nie chcesz grać to komputer pod gry nie jest Ci potrzebny jeśli nie myślisz o jakiś MMO, MMORPG, RTS, resztę gatunku gier oferują również konsole.

2. Ceny zostały już podane, kokosów za to nie dostaniesz więc może spróbuj na allegro zrobić licytację od 900zł/1000zł

3. Mova masz, gry fajne też są z tego co wyczytałem więc tak naprawdę to nie wiem co Ci poradzić, może potrzeba Ci jakiegoś kompana do grania? może pora zmienić gry jak napisał Miksterek?

4. O komputerze na lata zapomnij, bez dołożenia kasy nie zbudujesz konkretnej maszyny która sprosta wymogom gier które zostaną wydane za parę lat, będziesz musiał wydać raz a konkretnie albo co jakiś czas dokupować lepsze części.

Jeśli faktycznie udało by się sprzedać tą konsolę za 1300zł i jak wspomniałeś dołożysz 500zł to za 1800zł powinieneś coś kupić, potwór to nie będzie, pewnie lepiej będzie szukać coś używanego ale mocnego w tej cenie.

5. Patrz wyżej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...