Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z kartą graficzną

GameOn

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Różnie bywa, ale standardowo jest 40*c w spoczynku do 60*c max przy obciążeniu po m-cu użytku pasty.

"Alea iacta est!"

Opublikowano

Ja nie mogę..... Przecież nie ma nic zjebane w biosie nie przegrzewa mu się GPU prędzej CPU.

Wyczyść cały komputer z kurzu, to na bank pomoże.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ja nie mogę..... Przecież nie ma nic zjebane w biosie nie przegrzewa mu się GPU prędzej CPU.

Wyczyść cały komputer z kurzu, to na bank pomoże.

Przeczytaj wszystko od początku do końca i stwierdź, co mieliśmy na myśli...

bądź procesora, więc sprawdź jeszcze temperaturę procesora z poziomu biosa.

"Alea iacta est!"

Opublikowano

Czyli co w takim przypadku mam zrobić, dodam że komp jest wyczyszczony, z rana się do tego zabrałem.Ewentualnie mógłbym jeszcze raz go przeczyscic

Opublikowano

Ta karta graficzna nie ma dodatkowego chłodzenia . Mam taką samą kartę graficzną temperatura wynosi 40stopni. Mam komputer który ma 6 wiatraków. Więc moje chłodzenie jest doskonale. W twoim przypadku musisz otworzyć klapę żeby dostarczyć chłodniejsze powietrze ale to nie wszystko powiedz mi jak mierzysz temperaturę karty . Ten model karty jest starszy ta karta posiada radiator prawda ?

1.Zmniejsz taktowanie GPU i

pamięci.

2.zdejmij radiator

odklej te blaszki

Wyszlifuj papierem ściernym wyczyśc

po tym szlifie

Później daj paste silikonął,

nałóż radiator i daj klipsy- gumowe nie metalowe żebyś nie zrobił zwarcia.

Pomogłem ? Daj lajka :D

Jeśli to nie pomoże podkręć chłodzenie wymien wiatraki na mocniejsze.

2323logompc.png

Opublikowano

Mam cały czas otwartą klape, tak karta ma wiatrak na dole jeśli o to chodzi, używam riviatune chyba

I temperature mierze HWMonitorem

Opublikowano

1.Zmniejsz taktowanie GPU i

pamięci.

Jeśli to nie pomoże podkręć chłodzenie wymien wiatraki na mocniejsze.

Moglibyście mi powiedzieć jak zmniejszyć to całe "taktowanie GPU i pamięci"?:P

Pomyślałem też że moge zwiększyć obroty radiatora na karcie

Opublikowano

MSI Afterburner Riva Tuner jest to taki program dzięki któremu możesz podkręcić oraz zmniejszyć "wydajność" karty :)

Jak zwiększysz obroty radiatora to nic Ci (jak by to powiedzieć) "zaszkodzi" karta i tak będzie się grzała , jak podkręcisz ją to uważaj żeby Ci się nie spaliła.

2323logompc.png

Opublikowano

MSI Afterburner Riva Tuner jest to taki program dzięki któremu możesz podkręcić oraz zmniejszyć "wydajność" karty :)

Jak zwiększysz obroty radiatora to nic Ci (jak by to powiedzieć) "zaszkodzi" karta i tak będzie się grzała , jak podkręcisz ją to uważaj żeby Ci się nie spaliła.

Jak można zwiększyć obroty radiatora?

Wytłumacz mi prosze.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Nie chodzi mi o zwiększenie wydajności radiatora to jest bez sensu ..... lecz o całą wydajność karty graficznej. (zwiększyć lub zmniejszyć ) Proszę poczytać sobie o tym programie :)Tu masz program do zmniejszania bądź zwiększania wydajności :))

http://www.dobreprogramy.pl/RivaTuner,Program,Windows,13344.html

2323logompc.png

Opublikowano

Nie chodzi mi o zwiększenie wydajności radiatora to jest bez sensu ..... lecz o całą wydajność karty graficznej. (zwiększyć lub zmniejszyć ) Proszę poczytać sobie o tym programie :)

Bez sensu jest, to że nie wiesz o czym piszesz....

Wiesz co to jest radiator?

radiator-prolimatech-megahalems-do-procesora_0_b.jpg

Nie wiem jak ty chcesz zwiększyć "obroty" radiatora.....

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Flap - nie spamuj bo denerwujesz.... Random się pomylił i tyle :P

Grafika ma malutko stopni, na 100% przez nią się nie wyłącza (czasem te grafiki osiągają 100 stopni w stresie)

Podaj temperaturę dysku, płyty głównej oraz procesora. Podaj napięcia lini 12V 5V i 3V z programu AIDA64 lub z BIOSu jeśli tam masz. Podaj model zasilacza. Na upartego dmuchnij w płytę parę razy tak solidnie i dociśnij każdy kabel.

Opublikowano

No tak ale lepiej niech pokaże nawet ten 1 V mniej czy więcej, czasem pokazuje na 12V 7-8V na zasilaczach z czarnej, a to już za mało nawet jak na programowe sprawdzenie.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, jest jakiś program, którym mogę posprawdzać te parametry?

Podaj model zasilacza. Na upartego dmuchnij w płytę parę razy tak solidnie i dociśnij każdy kabel.

Zasilacz to Tracer 4Life/450HF , kable już docisnąłem

Przeczysciłem kompa jeszcze raz ale bardzo dokładnie i porządnie, każdy wiatraczek dokładnie przeczyściłem itp, daje SS może będzie widać jakąś poprawe:

Stary SS:http://fotozrzut.pl/zdjecia/689d8f2d7b.png

Nowy SS:http://fotozrzut.pl/zdjecia/e55b51e44a.png

Opublikowano

Heh mogę sprawdzic czy się wyłącza bo tylko podczas grania. Dobra to włączam zaraz Warza i sprawdzę

Inni też tak sądzą?

Opublikowano

Kurde znowu się wyłączył, gdy podczas gry patrzyłem na temperature to karty była ponad 70 C a procka core#1 ponad 112 C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...