Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Napisz swoją poradę dla nowego gracza.

Tymoteor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat skierowany dla nowych i starych graczy, aby starzy gracze dzielili się swoimi poradami z nowymi. Spam będzie zgłaszany administracji.

Ja zacznę:

1. Za darmo możesz posiadać na 1 koncie 2 postacie.

y526IOx.jpg

Opublikowano

Klawisz F służy do patrzenia w tył, spoglądaj często. Gdy strzelasz na bliskie dystanse lub dalsze (szczególnie na bliskie) kucaj, zwiększy to szanse na to iz przeciwnik nie trafi cię bo będzie celował w głowę a ty w tym czasie kucniesz...

Emmm...

OndteAw.png
Opublikowano

Temat ciekawy, zostawię go na okres próbny, tylko pamiętajcie- tylko wskazówki/ porady. Żadnych pytań, żadnego spamu.

Będę obserwować.

Opublikowano

Pamiętaj aby starać się strzelać w głowę w tedy zadajesz większe obrażenia.

Gdy grasz snajperem na dalsze odległości celuj trochę wyżej niż nad głową przeciwnika bo kule "posiadają opad".

GRATULUJĘ CZYTAJĄC TO ZMARNOWAŁEŚ 10s ŻYCIA

Opublikowano

zaznaczaj przeciwników

domyślnie Q i klikasz myszką na to co wskazuje odrazu :) możesz w ten sposób pomóc swojej drużynie a gracz zaznaczony będzie przez chwile widziany na radarze :)

możesz też zawołać pomoc jeśli posiadasz mało hp/ammo :)

temat bardzo fajny ;d

YAY

Opublikowano

Pamiętaj, że w grze najważniejsza jest drużyna. Zaopatruj swoją drużynę w amunicje grając szturmowcem, lecz ich grając medykiem, niszcz zagrażające im pojazdy mechanikiem, a snajperem odkrywaj wrogie pozycje i likwiduj zagrażające cele z daleka, a przechylasz szale zwycięstwa na stronę swojej drużyny.

y526IOx.jpg

Opublikowano

Za rozjechanie człowieka używającego naziemnej wyrzutni rakiet, musi wybuchnąć ona ( tej na 3 nogach TOV chyba) dostaje się 500 punktów :)

Klikając ten domek obok broni ( górna część okna ) zmieniasz żołnierzy (nie wiedziałem tego sam dopiero na 17 lvl to odkryłem :P a drugą postać miałem od 4lvl :D)

Strzałka naprowadzająca zadaje 1 punkt obrażeń :P

Opublikowano

1.Możesz zdobyć legalnie darmowe p4f funds wchodząc na stronę główną potem wbijasz na sklep z fundsami i na dole masz zdobąć p4f funds są to różne ankiety. 2.Wygrana drużyna dostaje najwięcej fundsów 3.Nie biegaj jak troll połową mapy obchodz wrogów od tyłu i chodz przy ścianach 4.Użyj tracer dart(Pistolet dla każdej klasy domyślnie 5)Na pojeździe, a następnie wystrzel pocisk z rpg, a on trafi automatycznie 5.Na medyku używaj defiblyratora aby ożywić swoich kolegów z drużyny(Można go zdobyć w umiejętnościach drzewko bojowe na 5 poziomie za każde ożywienie dostajemy 50 punktów) 6.Prawie każda broń po nabiciu odpowiedniego poziomu kosztuje 1249 fundsów więc dobij odpowiedni poziom, a następnie wydaj mniej fundsów 7.Ubrania nic nie dają tylko wygląf

Opublikowano

Chcąc wydać fundsy raz, a dobrze, zakup pakiet. Otrzymujesz w nim nie tylko broń, ale i również pistolet, dodatki do broni, celownik do broni oraz ubranie.

y526IOx.jpg

Opublikowano

Kiedy jestes w helikopterze i jakiś pojazd jest zaznaczony skieruj się w jego stronę i wystrzel PPM rakiety. Naprowadzaja się one jak RPG.

Kiedy chcesz zejść z drabiny, nie skacz bo zginiesz, nawet jak otworzysz spadochron. Po prostu nacisnij Shift + S

OndteAw.png
Opublikowano

Przeciwnik zawsze pojawia się wtedy, gdy nie jesteś na to przygotowany - bądź gotowy na atak cały czas.

y526IOx.jpg

Opublikowano

Jak latasz odrzutowcem czy helikopterem, zawsze spoglądaj za siebie[F], aby dojrzeć wrogie myśliwce naparzające cię po plecach.

Jak już widzisz, że masz myśliwce na ogonie, próbuj robić gwałtowne skręty w lewo i w prawo, nigdy go góry!

Jak namierza cię wyrzutnia rakiet przeciwpowietrznych[AAV-Stringer]wyrzucaj flary[X]zmylą one rakiety, ale tylko jak usłyszysz ciągły dźwięk!

Jak chcesz zawsze jako pierwszy wsiadać do pojazdu, Trzymaj cały czas [E], automatycznie po pojawieniu się pojazdu, wchodzisz do niego.

Jeśli latasz odrzutowcem staraj się na początek niszczyć wyrzutnie przeciwlotnicze, samoloty, a dopiero później cele naziemne.

Staraj się latać wysoko, w ten sposób ciężej cię będzie zauważyć przez wyrzutnie przeciwlotnicze i inne samoloty, lepiej jest też atakować z góry, bardziej precyzyjne ataki są właśnie robione z góry.

Nie popisuj się, jak latasz odrzutowcem czy helikopterem, bardzo łatwo stracić równowagę i przypierdolić w ziemię.

Jeśli latasz helikopterem, nie rób prostych ruchów, staraj się latać chaotycznie, ciężej cię będzie zestrzelić przez inżynierów

Opublikowano

Dla snajpera:

Jeżeli używasz broni o szybkim przeładowaniu (L96, M24, SW-98) graj głównie na średni dystans, jeżeli M95 lub M82 - najlepiej osłaniaj drużynę z daleka. Bardzo uniwersalne są karabiny samopowtarzalne, choć zabierają mniej punktów zdrowia. Lepiej jest kupić broń w pakiecie niż osobno, ja polecam zestaw JTiger. Na dystans do 50 metrów celuj prosto w głowę (lub w górną jej krawędź), strzelając na odległość 50 - 130 metrów - odrobinę do góry, powyżej 130 metrów trzeba już wziąć dużą poprawkę, mniej więcej połowę wysokości człowieka lub więcej (to rady do broni bez dodatków, z nimi bullet drop się zmniejsza, zależy to też od rodzaju snajperki) - trudno to wytłumaczyć, musisz opanować opadanie pocisku samemu, po prostu nie zdziw się, że gracz nie padł po tym, jak wycelowałeś prosto w jego głowę ze sporego dystansu. Jeżeli strzelasz w kogoś biegnącego bokiem do Ciebie, weź pod uwagę czas lotu pocisku i celuj nieco przed nim. Ponadto nie śledź postaci celownikiem, tylko ustaw mysz tak, żeby środek lunetki znalazł się przed graczem i czekaj na moment, kiedy on zbliży się do miejsca, w które celujesz. Wtedy wystrzel. Jest to dużo bardziej skuteczna metoda, bo trudniej trafić w kogoś przesuwając celownik, oprócz tego możesz nagle natrafić na coś, co zasłoni Ci widok.

Ale się rozpisałem :)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Klawisz C na klawiaturze będąc w samochodzie itd. zmienie tryb widzenia na trzecio osobowy. Mam pytanie, ponieważ widzę często na lotniskowcu, że jakiś typek w odrzutowcu leci nim pionowo do góry jak to się robi ? :D

Opublikowano

Klawisz C na klawiaturze będąc w samochodzie itd. zmienie tryb widzenia na trzecio osobowy. Mam pytanie, ponieważ widzę często na lotniskowcu, że jakiś typek w odrzutowcu leci nim pionowo do góry jak to się robi ? :D

TRZYMASZ KLAWISZ s GDY CHCESZ STARTOWAĆ PIONOWO AMERYKANSKIM ODRZUTOWCEM.
Opublikowano

Jeżeli chcesz latać zmień sobie ustawienia latania z myszki na strzałki na klawiaturze.

E8400 E0 @4,2GHz 1,4V Co Scythe Mugen II

4x2GB DDR2 Hyperx Black Edition @1240mhz -- Gigabyte EP45-UD3R

Saphire HD7770 1GB @1400mhz AccereloExtreme

OCZ VERTEX 2 128GB i 750GB WD Black 64mb

Tagan 600W -- Silentum PC Gladius 800 FAKE

Opublikowano

Dla szturmowca/inżyniera:

Pamiętaj, że zawsze lepiej mieć koło siebie jakąś osłonę i staraj się być częściowo zakryty. Są też takie miejsca gdzie widać tylko Twoją głowę i możesz spokojnie strzelać do przeciwników.

Opublikowano

@UP

czemu tylko dla assulta/enginiera?....

mnie to BARDZO lubią zasłaniać.... a w szczególności jak rpg celuje to mi się jakiś koxu właduje przede mnie -,-

PORADA:

możesz kupować bosty np na 2 broń będąc sniperem możesz wziąść vss vintorez(jak assult) i sniperke np L96 ( camper)

bosty dodają ilość do rzeczy np do min/claymore dodają ( o ile dobrze pamiętam) 3 dodatkowe :) są też wzmocnienia np do rpg enginiera czy mortal strike snipera :)

YAY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...