Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmniejszyc ping bardzo prostym sposobem

Spooq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Majstry usunąłem to wcześniej , wyłączyłem firewalla , skanowałem , maksymalnie zwiększyłem wydajność ale w grze momentami z 50-60 pingu pizga mi po

200-500 co za tym idzie lagi .... są to kilku sekundowe skoki  np do 300 i spada do normalnej wartości , wie ktoś co może być tego przyczyną ? to jest od nich ?, czy ktoś z was ma takie same skoki ? 

graphic.png

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mozliwe ze cos z riotem. Od tygodznia rowniez mam tak jak ty. Niektore gry mam normalnie bez lagow a w  niektorym bez przerwy ping mi skacze. Raz mam normalny a raz duzy ( do 300-400  ping ) mi dochodzi. Teraz probuje roznych sposobow i zobaczymy co pomoze. Neta mam dobrego i komputer rowniez. Jak zaden z sposobow nie pomoze to sprobuje jesze wyczyscic calego kompa i wgrac co tylko potrzebne i lol'a :)

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mi pomogło, lecz ja usunąłem całkowicie ten Pando Media Booster. Wcześniej w niektórych momentach ping skakał mi nawet do 500+, robiłem to dwa miesiące temu i do dziś ANI RAZU nie podskoczył mi ping.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dość popularny sposób, ale nie znalazłem o tym tematu, i nie którzy moga nie wiedzieć.

Gdy zalogujemy się do LoL'a, odpalamy menadżer zadań (ctrl+alt+del), i zakańczamy ten proces:

34h6iqd.png

Metoda ta jest szczególnie przydatna dla osób, które w różnych godzinach doświadczają nagłych skoków pingu i lagów (jak np. ja i moja super radiówka). PMB to osobny program, który instaluje sie razem z gra (chyba coś al'a torrent) i podkrada nam transfer.

Ahh tak, minusem jest to, że musimy robic to za kazdym razem gdy odpalamy LoL'a, ale można ten program odinstalować całkowicie w panelu sterowania. Nie próbowałem tego jednak.

Aby usunąć program wchodzimy w panel sterowania > Odinstaluj program i kasujemy Pando Media Booster (lub Browser).

Dzieki

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Znasz może inne metody ? nie mam pmb a ping gdy gram np z kolegami skacze aż do

6000 a steam,origin i inne pierdoły mam powyłączane :c

50>100>150>200>250>300>350>400>450>500

Pomocnik
Opublikowano

Znasz może inne metody ? nie mam pmb a ping gdy gram np z kolegami skacze aż do

6000 a steam,origin i inne pierdoły mam powyłączane :c

Nie działa, bo chyba pmb został juz odinstalowany ogólnie - nie pobiera się wraz z lolem, nie jestem tego pewny ale chyba było coś takiego.

Opublikowano

Szczerze? Przydało się, bo 3 komputery, 4 telefony i telewizja podłączone to wszystko pod jeden Router. To trochę słabo działało. :c

Dzięki wielkie!

­

Opublikowano

Działa, plusik +++ :)

Nie może działać, bo już tego nie ma...

Nie działa, bo chyba pmb został juz odinstalowany ogólnie - nie pobiera się wraz z lolem, nie jestem tego pewny ale chyba było coś takiego.

Dokładnie, w S4 dość dawno było nawet w patchu wymienione, że PMB był niepotrzebny i już się nie pobiera wraz z lolem. Jeśli macie to na komputerze to po prostu odcinstalujcie...

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...