Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmniejszyc ping bardzo prostym sposobem

Spooq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dość popularny sposób, ale nie znalazłem o tym tematu, i nie którzy moga nie wiedzieć.

Gdy zalogujemy się do LoL'a, odpalamy menadżer zadań (ctrl+alt+del), i zakańczamy ten proces:

34h6iqd.png

Metoda ta jest szczególnie przydatna dla osób, które w różnych godzinach doświadczają nagłych skoków pingu i lagów (jak np. ja i moja super radiówka). PMB to osobny program, który instaluje sie razem z gra (chyba coś al'a torrent) i podkrada nam transfer.

Ahh tak, minusem jest to, że musimy robic to za kazdym razem gdy odpalamy LoL'a, ale można ten program odinstalować całkowicie w panelu sterowania. Nie próbowałem tego jednak.

Aby usunąć program wchodzimy w panel sterowania > Odinstaluj program i kasujemy Pando Media Booster (lub Browser).

2d82fcx.jpg
  • Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Lepiej wejść w panel sterowania >>> dodaj/usun programy >>> szukacie na liście Pando Media Booster i ciskacie odinstaluj. Wtedy permamentnie będziecie mieć spokój z tym szajsem

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Widziałem o tym, ale do czego ten program służy? Jeśli działa jak torrent czy coś to jeśli go usuniemy to patche nie będą się wolniej pobierać ? :)

Sam nie próbowałem tej metody ponieważ nie mam problemów z pingiem :P

Opublikowano

Mi taki program nie zainstalował się sam, wgl. go na kompie nie mam... Ping zawsze ten sam, a fpsy zamiast w górę to przez niektóre patche lecą w dół...

League of Legends

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ten Pando Media Booster był jak ściągaliście lola, on sprawiałże szło wszystko płynnie. Nie jestem pewien czy nie jest potrzebny do aktualizacji.

Nie jest potrzebny.

a jak ja tego wgl nie mam, to co zrobic?

Jak tego nie masz to znaczy że pmb nie zwiększa ci pingu.

652601399840421198520.png

Opublikowano

ten program daje nam ładny boost podczas sciągania instalki/aktualizacji

ale po zainstalowaniu ja go zawsze wywalałem,

Hejo

Opublikowano

Jak dla mnie zero różnicy przy patchowaniu, a ping mniejszy i stabilny..

no escape from the mass mind rape

Opublikowano

Jak dla mnie zero różnicy przy patchowaniu, a ping mniejszy i stabilny..

Bo ten program pomaga nam jedynie pobrać League of Legends, później można go usunąć bo tylko zwiększa ping.

652601399840421198520.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Gdy usuniesz pmb.exe potem patche wolniej sie pobierają .

Tu sie zgodze, bez tego pobiera po 70 -,- a z tym 230+

Gdy usuniesz pmb.exe potem patche wolniej sie pobierają .

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Opublikowano

Zazwyczaj nie mam problemów z pingiem. Zawsze mam poniżej 40. Ale zdarza się tak, że mam po 200-300-100, i nie wiem co zrobić z tym, a to ostatnio też często się zdarza. Majstrowałem troszkę nad tym, ale nie mogłem nic znaleźć, ale ten problem będzie już rozwiązany. Dziękuje z mojego imienia. ;)

13315.png

Bo kochać można jedną osobę, i niezależnie od sytuacji powinieneś o Nią walczyć

Mój kochany skarb.

Opublikowano

Nie wiem, czy ma to jakiś sens ale teraz patch zaczął mi się ściągać wieki... kiedyś ładnie szybko poszło, a teraz trzeba czekać ( odinstalowałem PMB )

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Nie wiem, czy ma to jakiś sens ale teraz patch zaczął mi się ściągać wieki... kiedyś ładnie szybko poszło, a teraz trzeba czekać ( odinstalowałem PMB )

Gdy odinstalujesz , wolniej się sciaga nawet o 200kB/s

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...