Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Jak zmniejszyć lagi na ft?

Dektored

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio mam straszne lagi na nemexis HQ . W wakacje jak grałem miałem 0 lagów . Robiłem już wszystko chyba. Cclenaer,defragmentacja dysków, gbooster tylko bardziej mi lauguje. Uruchamiałem ca z priorytetem powyżej normy i tak nic nie dało nie wiem co już zrobić więcej.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Podaj parametry sprzętowe, spróbuj zmniejszyć rozdzielczość.

Opublikowano

Czy po zmianie rozdzielczości jest to samo? Zauważyłeś spadek fpsów również w innych grach?

Opublikowano

Tylko w ca gram :P Jak grałem w metina to pykałem dobrze. Na mniejsze rodzieczolści ogólnie mi się dupnie gra, ale i tak lagi były.

Opublikowano

Podkładke pod laptopa sobie załatw (chłodzącą)

Ale jak troche to pewne nie przyczyna

A te "lagi" to możliwe że od internetu?;>

1355767597-U713459.png

Ex-Moderator / Ex-MpcChampion / Ex-Postwriter

Opublikowano

Hmm, CA z każdym patchem potrzebuje coraz lepszego sprzętu, polecam Ci sprawdzić czy inna gra Ci normalnie działa bez lagów.

Przykładowo: Arctic Combat, War Rock. A ping masz jaki w grze?

Opublikowano

Hmh co do kompa, to naogól jest tylko podłączony do sieci 1 sprzęt. A ogólem to z 5. Pinga mam 3-4. Jak mam 4 też mi laguje troche.

Opublikowano

Piszesz że masz lagi na Nemexisie na innych mapach tez masz?

(jeżeli nie to będze strasznie dziwny wątek :3)

1355767597-U713459.png

Opublikowano

Na hq mam spore lagi, na eli już mniej troche ale i tak są. Nawet jak gram 1 na 1. Dziś na cw na dark forest ani 1 killa zdobyć nie mogłem takie lagi były...

Opublikowano

Ale jakie to sa lagi jakas scina czekasz pare sekund i sie odwiesza (procek szwankuje) czy po prostu masz co pare sekund momentalne ściny

1355767597-U713459.png

Opublikowano

Np na ft polowa pkt nie leci.

/edit powiem co spostrzegłem, komputer zaczyna się chłodzić praktycznie tuż po jego włączeniu. Popsikałem trochę tu i tam powietrzem sprężonym nieco pomogło. Po szkole poszukam podstawki chlodzącej podłącze ją i napisze czy pomogło. Komputer ma już rok więc może trochę kurzu jest w wentylacji komputera.

Opublikowano

Przeinstaluj CA. Ściągnij jakieś GTA IV i zobacz jak ci chodzi. Na twoim kompie powinno chodzić bezproblemowo. Jeśli będzie lagować otwórz laptopa i troche w nim "pokop". Ja mam dużo gorszy komp i dużo gorszy net i chodzi bez laga. To też może być przez jakiś wirus. Odinstaluj zbędne programy, niektóre mogą podszywać się pod zwykłe a tak na prawdę są wirusami.

Opublikowano

Hmh, reinstal robiłem. Przeczyściłem rejestr ccleanerem. Usunałem all. Mam tylko ca, ts ,mozille i skype na kompie. Skanowałem system. Nie mogę go otwierać bo jest na gwarancji. Do serwisu go narazie nie oddam bo mi potrzebny jest. Wie ktoś może gdzie psiknąć w wentylacje żeby troche kurzu uszło w sony vaio VPCEJ2S1E?(sprężonym)

Opublikowano

A zrobiłeś Anty-Analising na 0x ?? mnie to pomogło a mam taki komputer, że jak nagrywam to mam 25-30 fps'ów.. a ogółem to 50..

lucyfergif.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...