Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]AMX 50 100 vs IS-3 vs T32

FeHnE

58 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki czo?g jest najlepszy na WCG ( VIII tier )

• AMX 50 100
      18
    • T32
      10
    • IS-3
      27

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem że stawiam grę na WCG ( VIII - tier ) itp. Tak więc proszę o głosowanie co lepsze na WCG,ESL itp.Jak by było można to np jak ktoś odda głoś na AMX 50 100 to fajnie by było jakby napisał 2 zdania o nim ( + )

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oddałem głos na IS-3 bardzo fajny czołg mobilny (bez problemów wciagam około 40km/h i zwrotny) dobre działo tylko troche nie celne nie nadaje się do bycia snajperem, pancerz przedni może nie najgrubszy ale potrafi rykoszetnąc całkeim sporą liczbe pocisków, boki czołgu też nieraz sprawiaj problemy wroga jeżeli nie strzeklą pod kontem około 90 stopni. Według mnie świetny czołg.

Opublikowano

Nie wiem jak na WCG, niestety nie miałem styczności - gram tylko w random.

T32 ma mocną wieżę i to w zasadzie tyle. Hull papierowy, moim zdaniem nie nadaje się do niczego innego niż random battle i przypadkowe sytuacje. Ja amerykańską linię jeszcze w becie sobie ukochałem, teraz też jestem na etapie zakupu T29 ,ale mam świadomość, że gram tylko w random gdzie amerykańskie czołgi potrafią czynić cuda.

AMX 50-100 - maszynka do zabijania, jak wywali pociski we wroga to często gęsto nic z niego nie zostaje, ale ze względu na dość dużą łatwość przebicia trzeba naprawdę przyłożyć się do gry, żeby efekt był dobry. Nie jeździ się tym jak typowym HT. Zalecana ostrożność w walkach 1v1.

IS-3 - ten znam najlepiej z bety (więc mogę najwięcej o nim powiedzieć) jak już w innym temacie wspominałem. Działo świetne, dość szybki i zwrotny. Na pewno w kwestii pancerza najlepszy z całej trójki. Duże kątowania na przodzie, nieprzebijalna wieża ze spaced armorem - ogólnie mocarz. Przedni pancerz 110 mm pod kątem nachylenia 56 stopni robi swoje i daje efektywny pancerz na takim poziomie, że nie znając weak spotów ratuje tylko działo ponad 200 mm. Jego największy weak spot to dolna część kadłuba i tam przebija się najwięcej - z daleka trudno trafić, szczególnie na pochyleniu bo czołg jest nisko posadzony. Z drugiej strony kiedy IS3 jest na nierównym terenie to jego pancerz traci kąt nachylenia i robi się płaski a wtedy przebija go wszystko - więc trzeba to po prostu wypośrodkować.

W IS3 jest kilka weakspotów które obeznani z grą znają bardzo dobrze: okienko kierowcy (na środku zaraz pod gunem), viewport dowódcy i właz. Dolny kadłub - 110 mm na papierze, ok. 160 mm efektywnie dzięki kątowaniu - warto mieć to w pamięci w zależności od guna jaki mamy kiedy walczymy przeciwko IS3.

"Dziób" i wszelkie inne pochylone miejsca są w zasadzie nieprzebijalne bez premium ammo.

Opublikowano

Zagłosowałem na IS 3 dlatego, że jedynie z tym czołgiem miałem jakie kolwiek styczności. Jest idealnym czołgiem dla mnie(szybki, zwinny, potrafi nieźle dziabnąć). Jeżeli ustawisz się pod kątek oraz ustawisz sobie działko w dobrej pozycji w walce 1v1 to rykoszet gwarantowany. Niestety nie grałem nigdy na ESL/WCG więc nie wiem jak tam...

Opublikowano

Tiger II jest również bardzo dobry.

Ale i tak wg. mnie najlepszy jest T32, którym nie raz skopałem pozostałe ósemki. Ma 120mm z przodu + kąt nachylenia co zwiększa jego efektywność. Wieża jest praktycznie nie do przebicia, z boku i z tyłu również ma masakryczny pancerz. Działko jest szybsze i celniejsze niż w IS-3, który jest dość powolny i mozolny jeśli chodzi o strzelanie. IS-3 ma mały zakres ruchu lufy w dół, co powoduje, że gdy strzelasz zza górki musisz wyjechać całym czołgiem narażając się tym samym na ostrzał. Zwrotność również przemawia za T32. Jedynie prędkość maksymalna jest troszkę niższa niż w IS.

9434ff52e0096d5f.jpg
Opublikowano

Każdy kto zagłosował na IS-3 nigdy nie grał na turniejach...

Gówno wiecie, na ESL najlepszy 8 tier, to AMX 50 100 na tak prestiżowych turniejach każdy używa golda więc nawet jakbyś nie wiadomo jak miał skątowany pancerz, to i tak nic ci to nie da.

Trzeba mieć mobilność, DMG, celność. Dlatego na takie turnieje bierze się grupkę AMX 50 100. Trzeba być bardzo zgranym, bo to się robi tak:

Dwa AMX'y strzelają następnie przeładowują, a inne AMX'y chronią je i tak na zmianę. Jak wyjedzie jakiś IS-3 czy inne gówno, to zlatuje na pół magazynka takich dwóch AMX'ów....

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Flap o taką mi chodziło odpowiedz. PS. Dla takiego AMX 50 100 warto by było zrobić załogę z ludzmi do niego a nie np po ARL 44 ? W chwili obecnej doszedłęm tylko do ARL 44 i teraz na VII zbieram i mam do was pytanko ( do Flap_PL :P ) czy dobry jest zarobek nim EXP ?

Opublikowano

Flap o taką mi chodziło odpowiedz. PS. Dla takiego AMX 50 100 warto by było zrobić załogę z ludzmi do niego a nie np po ARL 44 ? W chwili obecnej doszedłęm tylko do ARL 44 i teraz na VII zbieram i mam do was pytanko ( do Flap_PL :P ) czy dobry jest zarobek nim EXP ?

Na ARL'u czy AMX'ie?

Jeżeli chodzi o AMX'a, to exp jak i kasa po ogarnięciu czołgu jest zajebisty. Po wymaksowaniu średni DMG na bitwę to co najmniej 1,5K ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

korzystajac z tematu chciałbym zapytac was jak wyglada sprawa z naprawa T32 tzn. ile kosztuje no bo o pestki nie bede pytac bo w koncu to samo dzialo co T29.

Ile razy ci mówić żebyś napisał osobny temat, a nie spamił tutaj? Ale niech ci będzie. Naprawa to około 9-10k za całkowicie zniszczony czołg.

Następnym razem zrób nowy temat -,-

@Up

Załodze musisz zrobić na pierwszy skill naprawe potem na dowódce żarówke, a reszta do mobilności i według uznania.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

A co daje ta żarówka w praktyce ? A tak w ogóle to mi chodziło o załogę o to że po wbiciu VII tiera na VIII to co zrobić z załoga z VII tieru ? Przełożyć ją na AMX 50 100 czy kupić 100% i szkolić ? Ps. Ile zajmie wbicie AMX 50 100 od pierwszego tiera z srd exp 350/450 ?

Opublikowano

A co daje ta żarówka w praktyce ? A tak w ogóle to mi chodziło o załogę o to że po wbiciu VII tiera na VIII to co zrobić z załoga z VII tieru ? Przełożyć ją na AMX 50 100 czy kupić 100% i szkolić ? Ps. Ile zajmie wbicie AMX 50 100 od pierwszego tiera z srd exp 350/450 ?

Żarówka działa tak, że po wykryciu ciebie po 3 sekundach się "zapala". Wtedy to jasny znak, że powinieneś się schować. Sądzę, że żarówka to podstawowy perk na każdy czołg, bez względu czy jesteś TD czy Mausem. Po prostu jest najbardziej uniwersalna. Pozwala na przewidywanie strzałów. Nie rób nowej załogi tylko przenoś, nie opłaca się wydawać znowu kasy czy golda na następną załogę, jeżeli już masz dobrą z poprzedniego czołgu.

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

Inne poneiważ. AMX ma dla mnei za słaby pancerz. T32 fajny ale tylko dobry pancerz na wieży. A IS-3 cóż.... w radzieckie maszyny zwątpiłem, po tym jak kilka dni temu wysolowałem IS moim M4A3E8 =/ a naszego IS rozwalił ELC amx. Oczywiście to zasługa graczy, jednak to zdarzenei spowodowało tym, że nei czuję już do tych maszyn takeigo respektu.

Opublikowano

No ok ale to nie jest przypadkiem tak że np załoga z BDR na 100% jest słabsza na AMX ?

Ile zajmie wbicie AMX 50 100 od pierwszego tiera z srd exp 350/450 ?

Opublikowano

No ok ale to nie jest przypadkiem tak że np załoga z BDR na 100% jest słabsza na AMX ?

Ile zajmie wbicie AMX 50 100 od pierwszego tiera z srd exp 350/450 ?

Da się ją przeszkolić. Wystarczy policzyć..

signature.png

Opublikowano

Myślę że T32 ustępuje AMX w 1 vs 1 [chociaż w terenie, jeśli jest dobrze ustawiony...] ale jest lepszym wsparciem dla drużyny i do samotnej gry. AMX w czasie przeładowania jest bezbronny a nienajlepszy pancerz i mobilność gorsza niż u lt uniemożliwiają ucieczkę/obronę. T32 daje nam sprawdzona lufę z T29 z wyższym RoFem na mniejszym i twardszym czołgu. Czego chcieć więcej? :D

Opublikowano

Da się przeszkolić ? Nie rozumiem tej odpowiedzi

Załogę da się przeszkolić z jednego czołgu na drugi

signature.png

Opublikowano

Ale Ci chodzi o przełożenie załogi z BDR na AMX 50 100 ? Mi chodzi o to czy np załoga z BDR która jest na AMX nie będzie słabsza ? ( bo w praktyce to nie są Ci ludzie do tego czołgu )

Opublikowano

Niestety tiger2 najlepszy z 8 moim zdaniem ma najlepszy pancerz z mobilnością gorzej no ale to jest HT dmg też dobry. Mogę podać przykład, grając moim kw3 z lufą 8 tieru przebijam is3 co 3,2 strzały nie celując specjalnie w weaks pointy bo nie jestem od nich znawcą a w takiego tigera2 to 7 strzałów odpalam i nic nie wchodzi. Jednak IS3 dostarcza dużego funy z gry...

Opublikowano

To zależy od innych pojazdów w drużynie .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...