Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Arctic Combat kopią Combat Arms?

ShadvaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AC miażdży wszystkim CA. Największym minusem jest ten HackShield ale mniejsza z tym. W tej grze jest trochę ca, cod'a i cs i to mi się podoba :)

Może i to kopia ale ja to mam głęboko w dupie bo gra jest przednia, liczy się fun.

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP

Potwierdzam - na dłuższą metę CA jest o wiele lepsze.

Pograłem 4dni w Arctica i już mnie nudzi ... nic ciekawego.

AC jest o tyle lepsze że nie ma takiej ilości noobków jak na CA.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

@Connor.

Myślisz, że jak ktoś pisze że słaba grafa to nie sprawdzał (nie grał) na najwyższych detalach ??

To że ktoś ma kombajn, a nie kompa to grafika w AC nie powala. Może i lepsza niż CA (wg. mnie nie) ale nie powala na kolana.

Proponuję zamknąć temat - kto chciał ten się wypowiedział.

Temat wyczerpany wg. mnie.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Dodam jeszcze moje trzy grosze.

@Daxer92

AC jest grą rozwijającą się i te "błędy","bugi" z leżeniem według mnie specjalne

Po drugie, leżenie jest możliwe prawie wszędzie i można z tego zrobić pożytek.

@kravter

Co to wnosi do tematu?

@Connor.

I tak ich nie przekonasz.

@Tymoetor

Gra nawet ok, lecz za słaba grafa

Czy to coś mówi o kopi gry?

Grafika na "najwyższych" ustawieniach jest Zajebi***.

@Acreal

Combat Arms zdecydowanie przebija Arctic Combat!!! Myślę, że jeżeli uważałbyś tak naprawdę to podałbyś argumenty a ty "trolujesz"

Okej tera ode mnie bo o to przecież chodzi w komentarzu i wypowiedzeniu się w temacie :P.

AC może ma podobne ale nie skopiowane, teraz wy uważacie, że elementy typu "CH" "Lobby" to kopiowanie. A kiedyś uważano, że przybliżanie z ang. zoom to kopiowanie!

Czy gra nie może mieć podobnych elementów? Jeżeli w innej grze się sprawdzają! Czemu nie :).

Czytając wasze komentarze odczułem, że uważacie pozycję Arctic Combat za "odgrzewany kotlet" a Call MW2 i MW3 to jest "kotlet" :P

Kończąc mój komentarz i odpowiedzieć szybko na nazwę tematu : [Dyskusja] Arctic Combat kopią Combat Arms? - NIE!

Opublikowano

Po 1 korea kupiła jakieś 5 miesięcy temu razem z warrockiem combat arms & mapple stroy

Po 2 AC to też gra koreańskiego studia więc sie nie dziwie że papuga combat arms ^^

Po 3 ja widze że skopiowali tylko troche grafike i jobsa reszta jest jak z cs i cf

domineses.jpg

Antix Najlepszy GM MPC

Lord Makin Najlepszy Administrator i opiekun MPC

Opublikowano

Wg AC nie jest kopią lecz ma niektóre elementy z CA . AC ogolnie jest polaczeniem roznych gier , ale ma też swoje elementy.Wg mnie Ac to nie kopia i jest o wiele lepsza od Ca ponieważ Ca juz istnieje prawie 5 lat i a jest full hackerów,glitchy i bugow a Ac niedawno powstał i jeśli zakoncza te starania na e-sports i zaczna dodawac rozne rzeczy np. mapy bronie itd. to stawiam ze to bd jedna z lepszych gier przez neta 2013 oczywiscie jesli nie spierdola tego jak nexon Ca.

To tylko moje zdanie jeśli chcecie je skrytykowac to prosze bardzo od tego ten tut jest.

Opublikowano

@Up popieram, tyle że już haxy podobno wychodzą i muszą się z nimi uporać aby gównem AC nie było potem ;))

Tak to tylko czekać na nowe mapy,eventy,bronie i mapy :DD

Opublikowano

AC nie będzie dużo więcej broni, ponieważ gra jest nastwiona na turnieje. Takie jak w CS czyli ESL, WCG.

Będzie miała więcej, to, że jest nastawiona na E-Sport nie znaczy, że ma być mało broni.

Po prostu nie będzie jakiś nobskich broni dostępnych za W-Coinsy.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

AC to zupełnie inna gra niż CA. Po pierwsze- webzen nie ma wszystkich w du*ie jak Nexon. Mam wrażenie, że Doobic jest zbyt zajęte robieniem nowej gry i patrzeniem jak Niemcy wydają wszystko co mają na NX'y. Daxer, według Ciebie CA jest lepsze na dłuższą metę? Grałem w Combata 3 lata i wiesz co tak naprawdę zmieniło się przez ten czas? Ilość kasy jaką dostaje NEXON. Haxów jest teraz więcej niż było na początku. Jedyna różnica jest taka,że teraz trzeba za nie płacić (co i tak nikomu nie przeszkadza). W arctica gram od zamknięte bety i hackerów widziałem tylko jednego dnia. Następnego już nie było żadnego. Różnica pomiędzy ilością bugów, glitchów jest ogromna. W combacie jest ich coraz więcej, a w arcticu można wymienić to na palcach jednej ręki. Nie zapominajmy, że combat to gra, która swoją premierę miała już dawno, a arctic cały czas jest jeszcze betą. Dalej- Item Shop. W combacie... sami dobrze wiecie, a w arcticu jedyne co jest do kupienia to megaphony, zmiana loga clanu (zmiana, bo logo dostaje się za darmo!!!), parę paczek z broniami. Żadna z tych broni nie jest OP, bo jedyna różnica pomiędzy normalnymi a złotymi jest taka, że złotych nie trzeba naprawiać. Pojęcie OP w Arctic Combat nie istnieje! Skoro już jesteśmy przy broniach... W arcticu kupujemy wszystko od razu na perma. Jedyna rzecz, która nie podoba mi się a arcticu to snajperki. Nie da się robić QS (w zasadzie da, ale i tak nam nie wyjdzie), automatyczne snajpery częściej zdejmują na hita niż te typu L96. NIE MÓWCIE, ŻE TE GRY SĄ TAKIE SAME. Jedyne co jest w nich to samo to to, że się w nich "szczela" :]. Swoją drogą to czego wszyscy oczekują po nowych FPS'ach? Ciągle tylko słyszę, że "nie wnosi nic nowego", "kopia cs'a" itp. czego wy cholera chcecie w tych grach? Otwartego świata? To macie w Far Cry 3, a jeśli chcecie "for Free" to APB. Tak przy okazji Daxer- Far Cry jest od Ubisoftu, a Crysis od Crytek :)

Opublikowano

Pobrałem dzisiaj AC pograłem kilka rund i tak kto pisał że grafa spoko na ultra :D to jest jebnięty w łeb gra z tego roku jednak powina coś reprezętować haci i tak będom bo gra dużo szwabów których stać na płatne chaci bronie za kasę na bank dojdą nie oszukujmy się takie gry są po to żeby robić kasę i żadne wytłumaczenie bo będzie w E sporcie tego nie tłumaczy że niema być moje pierwsze wrażenie z gry jednak CA ma leprzy klimat oczywiście bez obrazy dla graczy AC

Opublikowano

Tak czytam wasze wypowiedzi i smiac mi sie chce ,Ac tragedia zagralem pare gier na becie i grafika tragedia ,combat arms hmmm to juz inna bajka gram w CA od samego poczatku jak zaczynałem grac to byly tylko 2 servery Polakow mozna bylo spotkac sporadycznie,byłem w czołówce Polski,niestety po 4 latach grania i 2 banach za nic, zrezygnowałem z gry,to co sie dzieje w combat armsto tragedia same cheaty,naprawde gra besensu,pełno dzieci z hakami :(.Ale znalazlem gre która powali wchodzac do europy wszystkie gry jest to WARFACE grafika powala na kolana,współpraca z zawodnikami ,itp ,poprostu rok 2013 warface .

Opublikowano

WarFace? Polaczenie Coda i BF na silniku Crysisa... gorzej byc nie moglo...

kolejna sprawa to jak mozna w fazie bety sprzedawac juz bronie ktora sa o niebo lepsze od normalnych za real kase...

@up

dostac bana za nic? to tak jak dostac 100zl od menela na dworcu

co do tematu

to CA lepsze bo? bo ma wiecej ludzi? bo jest starsze? a moze dlatego ze 90% uzywac hackow, i haki sa dostepne w co drugim temacie na kazdym forum o CA

AC? gorsze bo? ma mniej osob? bo jest mlodsze? a moze dlatego ze nie ma narazie hackow i nagle ludzie co grali w CA ze statami 10:1 badz 50:0 maja nagle odwrotnie staty? a moze dlatego ze nie ma Super Broni za real kase i wsystko jest za free i nie mozna byc pro uber koxem na premkach

bylo cos takiego jak AVA w sumei dalej jest tez malo popularne, dlaczego? bo nie mozna uzywac hackow?

Warface? dlaczego jest takie dobry? bo ma tylko grafike z Crysisa? bo ma tryb rozgrywki z Coda? czy moze dlatego ze ma klasy z BF? ktore i tak sie nie zdaja bo na mapach 20x20m2 medyk jest zbyteczny, czy moze inzynier ktory ma Claymory i postawi je tylko u siebie bazie bo jak wyjdzie za rog to jest w bazie przeciwnika i pada. Czy tez moze Slizgi? ktore sa marna kopia przewrotow w przod z Warrocka. Czy tez moze Riffleman ktory ma zapas amunicji, chociaz i tak nie zdarzy wystrzelac jednego magazynku bo padnie od granata ktory zadaje obrazenia na 1/4 mapy.

Prosze Moda o zamkniecie tematu bo to tak jakby scaignac 50 moherow i zadac pytanie czy PiS Kradnie projekty PO i po 10 min rzuca sie sobie do gardel, chociaz nikt nie bd mial argumentow dlaczego tak a nie inaczej, i tutaj jest to samo czesci pisze CA czesc AC czesci Warface? O,o przeciez to nie ten dzial? a ja napisze sobie o Pokemonach bo nie widzialem w zadnej grze takiego QuickShota jaki robil Rattata i Pokemony bija na glowe BF i Coda. Temat jest Bezsensu poniewaz kazdy pisze a nikt nie podaje argumentow dlaczego tak jest. A jak podaje to tylko ze lepsza grafika albo ze CA ma juz swoje lata i jest zajebiste

b421ea0bef5eb630m.png

Opublikowano

Ludzie to dopiero beta - wiec nie porównujcie grafiki czy broni itp. To dopiero początek.

Kto wie może nawet ta gra za pare lat pobije battlefielda ?

zpot.png

Opublikowano

"O gustach się nie dyskutuje". ;)

Jeden lubi AC - będzie stać za nim, drugi lubi CA - również będzie stać za nim.

Niektórzy mogą uważać, że AC to kopia CA, ale równie dobrze może być tak że CA to kopia CS'a.

Teraz pewnie robicie "facepalm" bo CS to całkiem inna gra, ale wg. mnie Arctic też bardzo mocno różni się od Combata, więc nie mówmy, że to kopia.

Tyle w tym temacie. ;)

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Co będzie za pare lat to będzie teraz jest teraz i nikt mi nie wmówi że gra będzie miała leprzy silnik graficzny jest to możliwe ale oni tego nie chcą Hac szild wspólna jednoska dla CA CO I pare innych gier tego typu jedna wielka lipa sprzedaż hacó za kasę z tego żyją ze szwabów tak samo w CA pokój dla german noobków brawo W CA dorobiłem się majora grobego po co po to żeby przestać w tą gre grać bo zadużo chitów i niedługo tu też tak będzie nie oszukujmy się ta gra jest do dupy CA leprze a na plus bardziej zdecydowały te kłamńsywa ktłóre były wypowiedziane w tym temacie jaka ta gra zajebista i tp

Opublikowano

A dla mnie ta gra jest lepsza brak crashy, nie widać hackerów i dobra zabawa mi tyle wystarczy do szczęścia ;)

@ UP oczywiście "leprzy" ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...