Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[dyskusja] Soraka - mroczny assasin

Arv3n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie był kiedyś czas po wyjściu LuLu - gdy robiło się ją pod Phantoma i ogólnie jako ADC - ze względu na jej pasywkę.

No i tak całkiem całkiem mocna nawet. Tak samo z Soną pod AD lub Twisted Fatem, także pod AD. Zdarzało mi się, że bałem się do takiej Sony podejść.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Mozna soraczke pod ad ale to raczej dla rozgrywki :) soraka nie ma zabardzo skili ktore przyczyniaja sie do bycia lepszym ad carrym. Jak grasz rankedy napewno nie bierz jej pod ad :) ale jak normal to czemu nie :) Ja czesto biore kennena pod ad i tez jest ok na normalach

u1lc.png
Opublikowano

soraka to najlepszy support poniewaz ma dwa heale, na summonery polecam wziac heala i bariere i mamy lepszego tanka niz nie jeden solotop np warwick albo nasus :D

To, że w tym momencie będzie miała "3 OP" heale nie znaczy, że jest "tankiem"

Nie jest najlepszym supportem, oczywiście można nad gustami dyskutować, ale co z tego, że ma 2 heale? Ogromne CD, są lepsze supporty np. Leona, która wg. mnie jest bardziej przydatniejsza niż soraka, to jest dopiero TANK, a nie soraka z 3 healami, której w ogóle w tym momencie pod tanka bym nie zaliczył.

Opublikowano

są lepsze supporty np. Leona,

Najbardziej chujowy support w tej produkcji, przegówniane ulti, którego uniknięcie jest łatwiejsze od odskoku przed Q Morgany. W teamfightach nie istnieje, przyciąga się do kogoś, i dostaje wpierdol w 2 sekundy, można ją budowac czysto pod Tanka, ale wtedy dmg jest żaden, o upierdoleniu kogokowiek możesz w takiej sytuacji zapomnieć, a w teamfightach nadal jebie, bo zamiast w 2 sekundy, dostanie dojeb w 5. Jak ma się ogarnięty team, to MOŻE w trakcie, gdy przeciwny team napierdala ją jak Soraka miniony, uda wam się ujebać jakiegos papierka, ale na chuj w takiej sytuacji pickowac to gówno, skoro można wziąć Blitzcranka, który przynajmniej przyciągnie, pierdolnie combo i ulotni się w bezpieczne miejsce dzięki W i swojemu pasywowi?

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Ależ mnie powaliłeś tym zacnym argumentem, teraz wiem iż się myliłem, a Leona to support z prawdziwego zdarzenia, OP nad OP'ami, a ludzie z defaulta nakurwiaja surrenda w dwudziestej minucie, gdy tylko widzą, że została picknięta.

Ps. Czekam na odpowiedź, dlaczego ktokolwiek miałby pickowac to gówno w jakiejkolwiek sytuacji. Mamy tutaj sytuacje identyczna, jak w niedawnej dyskusji o Karmie, czyli "na chuj pickowac to coś, skoro moge wybrac pięćdziesiąt lepszych czampów"

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Najlepszy support w grze, na 6 lvlu 2 stuny+docigniecie - z gravesem lub corkim po 6 lvlu zabija sie kazdego na bocie, tankowata, bardzo dobrze inicjuje team fighty

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

No i co z tego, skoro w late gamie ssie po całości? Do tego jeżeli ktoś da sie zestunować jej ulti (nie spowolnić tylko zestunować), powinien usunać LoL'a z dysku, by nie wkurwiać ludzi na rankedach swoim refleksem szachisty.

Dobrze inicjuje team fighty? Ty w ogóle przeczytałeś to, co napisałem w poprzednim poście, czy zobaczyłeś że tekst ma więcej niż 2 linijki i ci się odechciało? Jeżeli ma zajebistą kooperację z teamem (TS i te sprawy) to coś zdziała, ale w grze z randomami może zrobic laskę, bo przyciągnie się, i dostanie dojeb, zanim team ogarnie co się stało.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

No i co z tego, skoro w late gamie ssie po całości? Do tego jeżeli ktoś da sie zestunować jej ulti (nie spowolnić tylko zestunować), powinien usunać LoL'a z dysku, by nie wkurwiać ludzi na rankedach swoim refleksem szachisty.

Dobrze inicjuje team fighty? Ty w ogóle przeczytałeś to, co napisałem w poprzednim poście, czy zobaczyłeś że tekst ma więcej niż 2 linijki i ci się odechciało? Jeżeli ma zajebistą kooperację z teamem (TS i te sprawy) to coś zdziała, ale w grze z randomami może zrobic laskę, bo przyciągnie się, i dostanie dojeb, zanim team ogarnie co się stało.

mówisz to na przykładzie swojego 500 elo?

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Leona ma jeden z wiekszych burstów w grze

Z CORKIM

EZEM

GRAVES

Wszystko co ma oprzarowe skille dobry poke tymi carry :s

Opublikowano

Najbardziej chujowy support w tej produkcji, przegówniane ulti, którego uniknięcie jest łatwiejsze od odskoku przed Q Morgany. W teamfightach nie istnieje, przyciąga się do kogoś, i dostaje wpierdol w 2 sekundy, można ją budowac czysto pod Tanka, ale wtedy dmg jest żaden, o upierdoleniu kogokowiek możesz w takiej sytuacji zapomnieć, a w teamfightach nadal jebie, bo zamiast w 2 sekundy, dostanie dojeb w 5. Jak ma się ogarnięty team, to MOŻE w trakcie, gdy przeciwny team napierdala ją jak Soraka miniony, uda wam się ujebać jakiegos papierka, ale na chuj w takiej sytuacji pickowac to gówno, skoro można wziąć Blitzcranka, który przynajmniej przyciągnie, pierdolnie combo i ulotni się w bezpieczne miejsce dzięki W i swojemu pasywowi?

No i git, 2 sekundy focusu na leone wystarczą, żeby ogarnięty enemy team wyruchał twojego ad/ap carry.

@Temat: soraka tylko support i to nie najlepszy.

Opublikowano

Ale zajebiste argumenty podaliście, dlaczego ta postac jest takim opem. Leona to gówno i troll pick, nie ma sensu nawet myśleć o pickowaniu tego chujstwa, niedojebane połączenie tanka i supporta. Blitzcrank ma 150 razy lepszego bursta, jak 90% postaci w tej grze.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Grałeś kiedyś z ogarniętą leoną na lane? Chociaż grałeś kiedyś na tak wymagającej pozycji jak ad carry? Z tego co widzę nie.

Dlaczego Leona jest dobrym supportem?

-jej W daje jej bardzo dużo armora co zwiększa jej przydatność w early-mid game (inicjowanie teamfightów to dla niej nic) dodatkowo możemy divować z junglerem nawet graczy z 100% HP (jeśli nie mają zbyt mocnych CC tj. sona, taric)

-Posiada najmocniejsze CC w grze mianowicie 2 stuny, z ulta i Q. Mowiłeś o refleksie jeśli chodzi o ulti - chyba nie wiesz co to move prediction. Grasz postaciami nie wymagającymi skillshotów? Nie dziwię sie że tak mówisz, i twierdzisz że typowa leona użyje ulti prosto na np. Nasusa, ten pójdzie trochę do przodu i dostanie tylko slowa. Ale nie, to nie jest tak, trzeba przewidzieć jak się ruszy i wtedy zestunować, bo nasus bez flasha nie ma escape przed takim ultem. (oczywiście inne champy mają większą szanse na ucieczke)

-Jej pasyw pozwala na osiągnięcie ogromnego dmg w early game, dodatkowo mocne ganki w early.

Ciebie i tak to pewnie nie przekona bo przekracza to Twój zakres pojmowania

Opublikowano

Jak już ktoś napisał, trzeba być naprawdę miernym, żeby przegrać topa/mida z soraką. Takie coś może się zdażyć max do 1400 elo, potem ludzie już w miarę ogarniają.

Opublikowano

Zrób ją na mida pod ap to zobaczysz jaką siekę robi :> ( nie do zabicia )

W życiu nie gralem vs soraka na midzie ale podejrzewam coś ala - jej silence, moje combo i po niej.

Już lepsza jest na topie, w 2 sezonie mialem 15/4 win ratio grajac nia wlasnie na topie pod offtanka .

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Ja osobisie Soraką tylko probuje coś grać na MIDzie no i to jest jeden z moich ulubionych championów na pozycji supporta:)

W MOIM SERCU TYLKO METIN I INNI CZAROWNICY

TOP 2 CZARODZIEJ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...