Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]NIEMCY VS ZSSR ?

FeHnE

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który HT jest bardziej przysz?o?ciowy ?

• ZSSR
      29
    • NIEMCY
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ale każdy mi przyzna że na sporą odległość nikt nie pa z Tigerem szans zwłaszcza IS ( niecelne działo )

Opublikowano

No ale każdy mi przyzna że na sporą odległość nikt nie pa z Tigerem szans zwłaszcza IS ( niecelne działo )

To zastanów się jak chcesz grać ??

ALBO BRONISZ- CAMPER JESTEŚ- ALBO DO BOJU JAK CHŁOP

x

Opublikowano

Nie wiem jaki ma sens ta wypowiedz UP ale jak może tiger walczyć z bliska z IS ? IS od razu go zabije.

Opublikowano

@up: Jak ogarniesz grę Tigerem to IS na bliskie odległości może mieć z tobą duży problem:) Pozdrawiam.

Jeśli masz jakieś pytania odnośnie WOTa chętnie na nie odpowiem :)

Gram w: Left 4 dead 2, World of Tanks, War Thunder,Tibia(Azura)

Napisz może coś razem pogramy:)
Pomogłem daj + :)

Opublikowano

No ok lecz jak patrzę ogólnie pod kontem Niemiec to droga do E-100 nie za bardzo świeci przyszłością ( bez obrazy ) tzn chodzi mi o ESL/WCG

Opublikowano

A ja powiem tak.Niemcy są bardzo dobre pod względem Dmg jak i pancerza.Już jak się idzie w stronę mausa to Vk nie dość że są szybkie to mają mocny pancerz którym oczywiście stanąć odpowiednik kątem to odbijesz nawet od X tieru.Ja chwilowo gram Vk 4502 A i jestem z niego bardzo zadowolony,szybkość nawet do 40 a z działa nawet do 440 jak się uda a wieża nie do przebicia można powiedzieć(przód 185mm)więc tylko odpowiednio się ustawić o możemy zdziałac cuda.I polecam droge na E-100 jest trudna ale jak ktoś umie grac to sobie poradzi.

CO JE GRANE ?

Opublikowano

To zastanów się jak chcesz grać ??

ALBO BRONISZ- CAMPER JESTEŚ- ALBO DO BOJU JAK CHŁOP

heh, widać często tych jadących do przodu zdobywających przedpole by po chwili było 1:5 bo się nie nauczyli grać, gram różnymi typami czołgów z mojego charakteru wolę szturmowe ale nimi też trzeba myśleć amx 50 100 robi sieczkę z wroga tylko nie wolno nim od razu wyjechać a poczekać kiedy wróg już będzie tak mocno w walce że nie zauważy mnie wjebującego magazynek w 3 czołgi, is3 też nie szturmuje do puki nie wiem z jaką siłą żywą przeciwnika mam do czynienia

A ja powiem tak.Niemcy są bardzo dobre pod względem Dmg jak i pancerza.Już jak się idzie w stronę mausa to Vk nie dość że są szybkie to mają mocny pancerz którym oczywiście stanąć odpowiednik kątem to odbijesz nawet od X tieru.Ja chwilowo gram Vk 4502 A i jestem z niego bardzo zadowolony,szybkość nawet do 40 a z działa nawet do 440 jak się uda a wieża nie do przebicia można powiedzieć(przód 185mm)więc tylko odpowiednio się ustawić o możemy zdziałac cuda.I polecam droge na E-100 jest trudna ale jak ktoś umie grac to sobie poradzi.

Aus. A byłą super aus b całlkiem też tylko ONA NIE JEST SZYBKA , Aus B jest fajne do walki na "klaty" bo skątowany odbija dużo ale w walce kołowej to ma przerąbane, Aus B się nie wrócisz na bazę z połowy mapy bo nie zdążysz przejście z jednej VK na drugą to ciekawe przeżycie...

Tak mam dysleksje, nie zwalnia to z próby robienia jak najmniejszej ilości błędów

signature.png

Opublikowano

Witam wszystkich jako nowy user
:)

Ciekawy temat... i ciągnie się w zasadzie od bety. Z początku bardzo OP były czołgi radzieckie, po wszystkich patchach, nerfach, buffach... trudno powiedzieć co tak naprawdę jest lepsze.

Moim zdaniem wszystko zależy od tieru. na tierze 7 IS stracił sporo jako brawler - nerf w 8.2 jest po prostu krzywdzący i uczynił z IS-a znacznie łatwiejszy cel. Co nie zmienia faktu, że odpowiednie kątowanie i dalej można długo bronić flanki, nawet samemu, ale nie jest to już taki zabijaka. Do tego ma niską penetrację, choć spory alpha.

Tiger to typowy snajper. W walce bliskiej nie ma żadnych szans ze świadomym graczem tieru 7-ego, a często dostaje baty od tierów 6-tych (nieraz wykańczałem M6-tką Tigery) - przyczyna jest prosta, wieża to jeden wielki weakspot.

Tiger P to już zupełnie inna bajka i to właśnie jego obstawiałbym jako najlepszy obecnie czołg tego tieru. Sporo odbija, potrafi przywalić - niestety nie miałem jeszcze okazji nim pojeździć, ale podczas walki na tym tierze to właśnie on budzi we mnie największy respekt.

Do brawlingu - dalej chyba jednak IS, do all-round Tiger P, do snajpienia Tiger.

Na tierze 8 mogę porównać czołgi, którymi jeździłem w becie czyli IS-3 i Tiger II - w zasadzie były w nich wprowadzane różne zmiany, ale tu podobnie j.w. -> IS-3 do robienia rozróby, wpadasz, odbijasz 50% strzałów i osłabiasz wroga znacząco.

Tiger II - czołg dla bardziej ostrożnych. Jeśli władujesz się pod ostrzał to skończą Cię zanim zdążysz powiedzieć "feuer!". Czołg ma niewyobrażalnie dużą ilość weakspotów i nawet niedoświadczony gracz szybko jakiś znajdzie, żeby Cię przerobić na mielone.

Przy wyższych tierach sprawa jest już mniej oczywista. IMO E75 jest zdecydowanie najlepszym czołgiem ciężkim 9 tieru i patrząc na gameplaye, wystarczy trochę świadomego grania i guide z podstawowymi zasadami zachowania w HT - bitwa jest Twoja. O Ausfach się nie wypowiadam, bo nie podoba mi się wieża z tyłu - jak dla mnie znaczące utrudnienie.

Najciekawszy tier X to już kwestia amunicji. jeśli kupujesz amunicję premium za kredyty, to E-100 jest rewelacyjny, bo dostaje niesamowitego buffa do penetracji i z pozornie przeciętnego działa, robi Ci się maszynka do zabijania. Pancerz jest w stanie sporo odbić ale tu warto nauczyć się jak się ustawiać (nie zawsze kąt 45 stopni będzie najlepszy ze względu na boczne weakspoty).

IS7 to potwór, który nie dość że jest niewyobrażalnie szybki, to jeszcze przodem odbija 90% strzałów... ale jeśli team gra rozsądnie i część graczy go objedzie to jest do pokonania.

Maus jak dla mnie z wejściem ammo premium za kredyty stracił sens zupełnie, bo jego główna zaleta czyli nieprzebijalny przy kątowaniu pancerz (przy 45 stopniach w zasadzie brak weakspotów) została całkowicie zniwelowana.

IS4 - brawler, w założeniu miał dużo odbijać, w praktyce wydaje się być najmniej groźny, przy świadomości weakspotów 8 tiery przebiją go frontalnie.

Reasumując - nie traktuj tego jako wykładnię, bo mam zaledwie 3000 bitew przejechanych w wersji release, swoje doświadczenie budowałem na becie i nie doszedłem do wszystkich tych czołgów. Z pewnością wielu userów tutaj będzie miało zdanie odmienne i może wykazać słabości w mojej interpretacji, ale właśnie... to tylko luźne spostrzeżenia.

Niemieckie czołgi są celne, mają dobrą penetrację, pancerz zależy w ogromnej mierze od ustawienia - mam wrażenie, że są bardziej wymagające pod kątem umiejętności, ale we wprawnych rękach czynią cuda. Czołgi radzieckie to typowe brawlery, natomiast rush na wroga też nic Ci nie da, bo najważniejsza jest współpraca z teamem.
Opublikowano

To zależy kto lepszy od paru rzeczy :)

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Tiger II - czołg dla bardziej ostrożnych. Jeśli władujesz się pod ostrzał to skończą Cię zanim zdążysz powiedzieć "feuer!". Czołg ma niewyobrażalnie dużą ilość weakspotów i nawet niedoświadczony gracz szybko jakiś znajdzie, żeby Cię przerobić na mielone.

Tu się z tobą nie zgodzę. KT potrafi odbić o wiele więcej od IS'a-3 tylko trzeba potrafić go kątować.

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...