Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pokemony - anime?

Miyoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie tylko pokemony lecą na kanałach dla dzieci. Kiedyś na zig-zap szedł Full Metal Alchemist, teraz na tym samym kanale jest Bleach...

Chodzi ci o kanał Hyper.
Opublikowano

Pokemony to anime i tyle. A do tych co chcą anime w telewizji z lektorem- AXN Sci-fi leci Bleach i Naruto. Jeżeli nie na tym, to na innych w każdym razie :P

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Zauważyłem, że jest tu wielu mądralów, którzy uznają siebie za kogoś, kto interesuje się anime, a pisze nieprawdę na temat pokemonów.

Anime wcale nie musi pochodzić z Japonii to raz. (fakt, w wolnym tłumaczeniu, a raczej przyjętym określeniu oznacza to japońską animację, ale dzisiaj granice już dawno się zatarły.)

Dwa - Anime wcale nie jest określane po kresce.

Trzy - Pokemony są anime ponieważ posiadają ciągłość fabuły (tym jest właśnie anime - animowanym serialem).

Cztery - Nieważne, czy Pokemony są puszczane na kanałach dla dzieci, czy na kanałach dla dorosłych. Anime nie ma przedziału wiekowego, jest po prostu gatunkiem.

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

mini1a.pngminigd.pngminizoro.png

Opublikowano

Zauważyłem, że jest tu wielu mądralów, którzy uznają siebie za kogoś, kto interesuje się anime, a pisze nieprawdę na temat pokemonów.

Anime wcale nie musi pochodzić z Japonii to raz. (fakt, w wolnym tłumaczeniu, a raczej przyjętym określeniu oznacza to japońską animację, ale dzisiaj granice już dawno się zatarły.)

Dwa - Anime wcale nie jest określane po kresce.

Trzy - Pokemony są anime ponieważ posiadają ciągłość fabuły (tym jest właśnie anime - animowanym serialem).

Cztery - Nieważne, czy Pokemony są puszczane na kanałach dla dzieci, czy na kanałach dla dorosłych. Anime nie ma przedziału wiekowego, jest po prostu gatunkiem.

Więc Simpsonowie to też anime? A to ci nowina :O

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Więc Simpsonowie to też anime? A to ci nowina :O

W Japonii tak, oni nazywają wszystkie filmy/seriale animowane bez względu na kraj pochodzenia(produkcji). Poza Japonią tym terminem nazywasz japońskie produkcje.

Opublikowano

Na terenie Japoni wszystko co animowane to dla nich Anime. W krajach poza Japonią anime to produkcje Japońskie animowane najczęściej powstają na podstawie komiksu Japońskiego (Mangi). Co do Pokemonów hmmm fajne anime jak kiedyś oglądalem ale to było kupe lat temu ;3 ale tego się nie zapomina ^^

[center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center]

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...