Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum czy Liceum ?

Wyjątkowy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zależy jakie licea, moje technikum ma prawie 100% zdawalności matur więc pozdro

Opublikowano

Jak chcesz mieć magistra i pracować w biedronce czy w innym supermarkecie to idź do liceum :D. Dla mnie studia to strata czasu, po technikum iść od razu do pracy, wyjść na swoje, i potem ewentualnie zaoczne studia ;)

Bezrobocie jest coraz większe więc lepiej zrobić technika i do tego jakieś dodatkowe kursy.

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Jak chcesz mieć magistra i pracować w biedronce czy w innym supermarkecie to idź do liceum :D. Dla mnie studia to strata czasu, po technikum iść od razu do pracy, wyjść na swoje, i potem ewentualnie zaoczne studia ;)

Bezrobocie jest coraz większe więc lepiej zrobić technika i do tego jakieś dodatkowe kursy.

Widziałeś gdzieś, żeby mgr inż. bioinformatyk pracował w Biedronce, albo żeby zarabiał mniej niż ktoś po technikum?

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Opublikowano

I tyraj całe życie na posadzie tego technika czy bóg wie czego. Bez żadnych perspektyw rozwoju, możliwości samorealizacji i rozwijania...

Bez studiów, po technikum, będziesz miał ciepłą posadę np. w firmie produkującej sprzęt RTV. Gość po studiach inżynierskich będzie co najmniej w dyrekcji tej firmy ;)

Anyways, posługujesz się stereotypami. A zastanów się, czy to co mówisz faktycznie spełnia się dla ambitnych ludzi po studiach? Nie widziałem jeszcze mgr. robotyki za kasą w biedronce, niestety :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Zawsze jest trzecia opcja, pozostanie w 3 gimbazjum. Dobrze ci zrobi, potem masz gotowa posade w biedronce. Juz na zawsze bedziesz takim postrachem w gim, majac 17 lat, orgazmy wsrod cipek z 1 klasy murowane.

kh4xi.jpg

Opublikowano

Mam zamiar iść do Technikum Gastronomicznego, przy czym w tym samym czasie uczyć się języka angielskiego.

Wyjechać do Anglii do Pracy, jeżeli będę umieć język co Wy na to ? Dobry pomysł ?

Jeżeli nie Technikum Gastronomiczne to jakie polecacie ?

2iw0ill.jpg

More than Passion !

Opublikowano

Jeśli chcesz pracować to najlepiej do Technikum tam masz praktyki i troszkę przygotowuje do pracy ;) Po liceum masz tylko zbytnią wiedze ktora się nie przydaje do pracy raczej chyba że zostaniesz matematykiem, fizykiem, chemikiem itp :D

[center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center]

Opublikowano

Polska jest takim krajem gdzie po liceum uciekają z kraju . A że po liceum z mgr lub inż zarobisz więcej to nie prawda dla przykładu . Po technikum idź jako mechanik promu kosmicznego, lub samolotów .

1366207790-U344225.png

by me

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...