Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Riot leci na kase?

SommerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie leci, jedna z niewielu Free2Play, a nie "Free2Play", Pay4Fun ;)

Każda firma jest nastawiona na zysk, to musisz też brać pod uwagę, riot to nie caritas.

Opublikowano

Riot zarabia na ludziach którzy nie mają na co kasy wydawać i kupują sobie skiny.

Albo na tych co nie potrafią uzbierać 6300 IP i kupują postacie .

15ygnz9.jpg

Purp&Yellow

Opublikowano

Każdy musi jakoś zarabiać. Nie ma nic za darmo. Nigdzie nie jest napisane, że masz kupić RP. To tylko wyłącznie decyzja gracza.

1355929912-U778006.png

Opublikowano

Ostatnimi czasy można zauważyć, iż Riot coraz bardziej chce skłonić, a może i namówić graczy do kupienia RP, lecz według mnie jest to naturalne, gra musi się rozwijać i czerpać zysk, w Riocie nie pracuje jedna osoba, wynagrodzenie też jest nie małe, z tego co się orientowałem podczas zapytania o pracę :-)

Opublikowano

Każda firma musi zarabiać

LoL jest Free2Play a nie Pay4Win :P

Moim zdaniem nie , nikt Ci nie każe Rp kupywać . Rp też nie daje żadnych statystyk (np. +10AD na start)

Nie da się też kupić run za RP bo Riot napiasał że WSZYSTKO co ułatwia gre nie będzie dostępne za RP , a runy właśnie ułatwiają .

Opublikowano

Ciesz się kurwa że nie jest płatny lol a to że chcą sobie troche zarobić na bogatych dzieciach co sobie kupują skiny to praktycznie każda gra tak ma

Opublikowano

Moim zdaniem nie. Gra nie zależy od tego ile wydałeś. Nawet jeśli mają jakieś problemy z kasą to w rogu mogliby umieścić małą reklamę - paręnaście mln wyświetleń dziennie to duży zysk.

Opublikowano

Dziwą mnie wypowiedzi typu "nikt ci nie kaze rp kupowac".

Jestem ciekawy czy waszym zdaniem leci na kase T.T.

Opublikowano

Riot nie leci na kase... Inne gry:

- Daj 200 zł dostaniesz full pro eq.

A Riot, tylko skórki/champów.

Skórka - Dodatek nic nie zmienia, prócz wyglądu.

Champion - Możesz za PZ kupić.

Jakby były runy to juz troche, ale runy nie można kupić za RP...

Opublikowano

Tak jak @10Up LoL jest jedną z niewielu gier Free2Play, a nie Free2Pay, Pay2Win itp. Rp nie dają żadnych bonusów - w sensie przewagi.

Opublikowano

Riot zarobił na tym tyle milionów dolarów, że nie ma już, na co lecieć.A, poza tym przytoczę przykład tibi musisz zakupić pacca innej opcji niema tam firma nastawiona jest na pieniądze.Riot do tego dorzuca jakieś rp na święta i za pieniądze realne nie kupisz sobie przewagi w lolu.

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Moim zdaniem RIOT jest firmą, która naprawde nie wyłudza kasy od graczy. Nie ma specjalnych run za RP ktore ułatwią gre ani innych polepszaczy postaci. Nawet skiny nie dają super boostów, które czynią champa nieśmiertelnego :D (Są oczywiscie małe smaczki o których mało kto wie :D Np. Różowa skórka Tarica, chroni go przed "Serduszkami" Ahri :) )

Opublikowano

Są gry w których mając wirtualną walutę jesteście lepsi , ale LoL na pewno do takich gier nie należą.Jako jedna z niewielu gier stawia na umiejętności , a nie na kasę. Oczywiście wszystkie promocje są dla zarobku i dla lepszego samopoczucia gracz, bo gdy kupicie sobie "coś" tam lepiej na duchu :)Polecam zagrać w parę gier i oceniać dopiero :)Najlepszy przykład Metin2 !Poza tym , gdy napiszesz do nich ,że brakuje Ci parę RP, to w ramach zabawy proszą o wierszyk, piosenkę lub coś w tym stylu... , a po napisaniu swojej "poezji" przyznają CI RP :)

Opublikowano

Moje zdanie na ten temat jest takie, że Riot nie czerpie zysków, tylko po to, żeby mieć kasę i już. Im też zależy na graczach, nie na samej kasie. Wiadomo, muszą z czegoś się utrzymać. Są gry MMO, np. LC, że możesz kupić eq, kasę żeby być "pro". Riot tego nie oferuje i chfaua im za to.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Moim zadaniem, Riot nie leci na kasę i dba o gracza, oczywiście ,żeby zarobić wystawili RP ale to w niczym nie pomaga graczowi, według mnie lecieliby gdyby Strony run były za RP bo lepsi gracze musieliby zapłacić ale jak widać jest za IP, jeszcze jedno, prędzej czy później stały gracz wyda trochę $$ na RP :) ponieważ skórka mu się spodoba i wspomoże swoją grę

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

Każda gra F2P leci na kasę, jedna mniej druga więcej. Twórcy gry nie po to w nią inwestują, chyba muszą mieć jakiś zysk ? Tobie dają możliwość tracenia realnego życia a sami biorą za to pieniążki, proste! Jednak w LoL'u jest to bardzo ładnie rozplanowane, nie musimy płacić dużo na tą grę, za realne złotówki możemy kupić tylko rzeczy umilającą grę i "szybszą", czyli IP boost'y i XP boost'y.

Co jak co, ale LoL na kasę nie leci aż tak pazernie jak inne gry typu WoT lub Metin2.

fb.com/myrodj

Opublikowano

Run kupić nie możemy, jedynie IP boost'y które no cóż, są w odpowiedniej cenie.

Tak więc Riot leci na kasę jak każdy innym, z tym małym wyjątkiem, że oni tej kasy mają już dość.

Opublikowano

Moim zdaniem Riot nie leci łapczywie na kasę bo jak by lecieli mocno na kasę byłoby można kupować za kasę jakieś itemy czy startowe AD/AP czy coś w tym stylu. A riot rozwiązał to w ten sposób że oni są zadowoleni ($) i my że można osiągnąć wszystko bez wydawania ani grosza na grę :)

do6qfp.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...