Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka języka angielskiego.

x12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

www.ang.pl 

Materiały + możesz poszukać sobie kogoś do rozmów i pisania. Są różne poziomy, łatwo i czytelnie opisane.

Fakt że moje pokolenie angielski miało pompowany od podstawówki, ale do B2 przygotowywałem się właśnie z tymi materiałami i nie miałem problemów, ani z samym egzaminem ani z ksiażkami na których teraz pracuje.

Polecam !

f.png

Opublikowano

Tak jak wyżej, gry i filmy. To jest najlepszy sposób.

Jeszcze jak się interesujesz anime/mangą to możesz sobie przeczytać/zobaczyć z angielskimi napisami. Tak tylko piszę :P

QtiV6xY.gif

Weteran
Opublikowano
OMG. Angielski w 2012 roku jest tak mainstreamowy, ze ja, hipster z prawicy, nie mam zamiary sie go uczyc. WTF?! Na co wam on jak i tak zgnijecie w granicach waszych wsi badz miast.

Jeśli chcesz dyskutować na temat angielskiego to załóż oddzielny temat,bo mój jest skierowany o pomoc,a nie o tym co sądzisz.

Po to jest szkoła ,zeby się nauczyć pozostaje ci kuć kuć !

Nie koniecznie :) Wszystko to co ze szkoły jest to umiem,a ja chce poszerzyć wiedzę i rzeczy,z którymi mam problem tzn. słuchanie i wymowa.

Póki co każdemu dziękuje,jak ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to pisać :P

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

Jeśli chcesz dyskutować na temat angielskiego to załóż oddzielny temat,bo mój jest skierowany o pomoc,a nie o tym co sądzisz.

Chcialbys nas prosic o pomoc, defacto nie prosisz. Jezeli na pogaduszkach chcialbys zakosztowac pomocy, to daruj sobie, ale nauka jezyka z gier/internetu/tv jest common sense'm, suprajsow tutaj nie wytoczysz. Imo dziwi mnie fakt, ze sam na to nie wpadles. Cale to twoje "chcialbym" nie jest jeszcze pewne, prawda? Jedno zas jest, nie wyjdziesz ze swojej wsi/miasta, zachowujac sie jak idiota i zakladajac topic'i tego typu, bah. Tak wiec kazde zdanie tutaj, kazdy post napisany przez jakakolwiek osobe jest... niespodzianka, tym co dana osoba sadzi.

kh4xi.jpg

Pomocnik
Opublikowano

Może to zabrzmi głupio ale ja grałem kiedyś w tibie przez 4lata i nauczyłem się podstaw angielskiego , a go wcale się nie uczyłem w szkole bo mialem niemiecki i rosyjski ale byłem lepszy niż Ci co w szkole się uczyli tego języka. A to dzięki tym graczom , którzy pisali po angielsku . portugalsku i niemiecku takze podszlifować język można ale to trzeba chcieć grać i wgl ;d

sygnary.jpg
Opublikowano

Post został usunięty

Powód: Wiele osób już wymieniło, że można się nauczyć od gier to nie powielam postów.

sygnaturk_xsnqsxw.jpg

Starasz się starasz i tak nic z tego nie wyjdzie

Opublikowano

W internecie się nie nauczysz więcej niż w szkole.

Najlepiej zapisać się na jakiś kurs języka angielskiego.

Nie popieram takich wypowiedzi. Kursy nie dadzą wiecej jak to co na necie znajdziesz.

Najlepiej co pomaga w nauce to oglądanie filmów po angielsku, słuchanie angielskiej muzyki ( ze zrozumieniem tekstu ), czytanie angielskich książek, gadanie po angielsku, śpiewanie po angielsku ( np razem z piosenką ).

Na początek, żeby się nauczyć byle jakiego języka to najlepiej się nauczyć 1000 najczęściej używanych słów w tym języku reszta przyjdzie z czasem

Opublikowano

Jest też inna opcja.

Facebook -> dupy z USA/Anglii.

Angielki mają duże cycki, kurestwo w genach w większej części.

Amerykanki są rozrywkowe.

Win/win niezależnie od tego, który kraj wybierzesz.

Bynajmniej w tym wypadku nie żartuję i jestem w 100% poważny.

Trolling is a art.

Opublikowano

Ja polecam angielskie gry.

Mój kumpel od 2 lat chodzi na angielski, a ja umiem więcej od niego, chociaż na żaden angielski nie uczęszczam.

Mówię prawdę, głównie umiem to z takich gier jak CoD, gdzie rozmawiają po angielsku a napisy są po polsku.

Game Over

Opublikowano

Gry jako główny sposób nauki = idź sobie pierdolnij w łeb bo psujesz świat.

Jeśli faktycznie umiesz więcej od niego to naprawdę, niech przestanie się uczyć bo nic mu to nie da.

Pisałem zarówno o kursach językowych jak i grach wcześniej.

2 lata nauki to jest nic. I mowię Ci to jako osoba, która intensywnie uczy się angielskiego od 16 lat, i tak, ukończyłem szkołę.

Jeśli jednak uważasz, że umiesz angielski po nauce z gry to mówię Ci to teraz- nic nie umiesz.

Trolling is a art.

Weteran
Opublikowano
Chcialbys nas prosic o pomoc, defacto nie prosisz

Rozpoczęcie mojego tematu.Każdy wie o co chodzi.

Hej,

chciałbym was poprosić o pomoc. :) Mianowicie chciałbym pouczyć się dodatkowo angielskiego w domu,nie tyle w szkole.

Jezeli na pogaduszkach chcialbys zakosztowac pomocy, to daruj sobie,

Wszedłem specjalnie na to forum żeby poprosić o pomoc,a nie było mnie tutaj przez jakieś ostatnie 7-8 miesięcy. :) Jednak czytając takie posty,jak twoje,widzę ze poziom się nie podniósł.

Cale to twoje "chcialbym" nie jest jeszcze pewne, prawda?

Jakby nie było pewne to nie prosiłbym o pomoc.Dużo ludzi mi tu już pomogło,jednak twoje posty nic nie wnoszą.

Jedno zas jest, nie wyjdziesz ze swojej wsi/miasta, zachowujac sie jak idiota i zakladajac topic'i tego typu, bah. Tak wiec kazde zdanie tutaj, kazdy post napisany przez jakakolwiek osobe jest... niespodzianka, tym co dana osoba sadzi.

To ze ty nie wyszedłeś to nie znaczy,że ja nie wyjdę.Zacznijmy od tego,że mi angielski nie jest potrzebny tylko,aby kiedyś wyjechać,ale także teraz,abym mógł zarabiać w internecie. :) Pewnie sobie pomyślisz... zarabiać w internecie,co za debil... A tak owszem zarabiam... I osiągam zarobki nie raz wynoszące średnią krajową w wieku 15lat ! :) Więc to Ty pisząc takie posty jakie dotąd napisałem pokazujesz jaki z ciebie idiota.

Każdy twój post nie związany ze sposobami nauki angielskiego,będę zgłaszał do administracji. :)

Każdemu dziękuje kto się udzielił w temacie.Temat można wsumie zamknąć,bo dostałem pomoc o jaką prosiłem,no chyba ze ktoś zna jeszcze jakieś sposoby to pisać. :P

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...