Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RainCity - Kilmatyczny serwer Freebuild / Survival! 1.4.2 [Dedyk, No-Premium, SURVIVALGAMES]

liloon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapraszam do wyrażania wstępnych opinii i głosowania w ankiecie!

raincity.png

Informacje:

IP serwera: s25.csrv.pl:14707

Typ serwera: Freebuild, survival.

Potwory: Tak.

PVP: Na arenie.

Premium: Nie.

Sloty: 20.

Biała lista: Do premiery serwera.

Nether: Eventy.

Kres: Eventy.

VIP: Tak!

JUŻ WYSTARTOWALIŚMY! ZAPRASZAM!

Obiecane SS:

Mapa surowcowa:

20121127195759.png

Ruina kopalni:

20121127195731.png

(Ruina kopalni) Skup surowców:

20121127195656.png

Metro:

20121127195608.png

Widok miasta po wyjściu z metra:

20121127195545.png

Jedno ze "stanowisk" strzeleckich na arenie PVP:

20121127195513.png

Sklep budowlany:

20121127195438.png

Pluginy:

Automatyczne działki (Przy użyciu jednej komendy), sklepy, rangi i wszystkie inne potrzebne + Survival Games.

Administracja:

HeadAdmin: Rezor111

Administrator: Liloon

Moderacja: MokerPL, Wolffo

Dodatkowe:

Wiele "autorskich" Eventów wymyślonych tylko dla tego serwera, Survival Games, aktywna Administracja, która ma na swoim koncie już wiele serwerów, które dobrze prosperowały, dobry sprzęt, a także wyjątkowa mapa budowana także tylko dla tego serwera, system gry i niepowtarzalny klimat!

Mapa:

[screenshot 1]

[screenshot 2]

[screenshot 3]

[screenshot 4]

Spawn serwera osadzony jest w zrujnowanym mieście Raincity, gdzie wśród zniszczonych bloków mieszkalnych można znaleźć sklepy (Spożywczy, ogrodniczy, budowlany i sklep dla VIP'ów), bibliotekę, arenę PVP i strefę VIP (Laboratorium, stół do zaklinania, sklep dla VIP'ów)

Korzystając z metra można dostać się do fragmentu także zniszczonej kopalni, gdzie są między innymi skupy surowców (Sprzedaż minerałów to jedyny sposób zarabiania) i wejście do mapy surowcowej. Każdy zaczyna grę z 30$ na swoim koncie, jednak, żeby zdobyć działkę musisz zarobić 1000$. Aby więc stać się właścicielem własnego domu musisz najpierw zarobić na grunt pod niego na mapie surowcowej, gdzie włączone jest PVP i potwory.

VIP:

Konto VIP jest możliwe do zakupienia po starcie serwera, możliwe będzie kupno 30-dniowego i 7-dniowego pakietu VIP'a, dalsze informacje na temat kupna będą umieszczone na forum, kiedy takowe powstanie.

Korzyści dla VIP'a:

Komendy i chat:

- Miano VIP widoczne przed nickiem.

- Możliwość zmiany nicku na chacie za pomocą komendy /nick.

- Możliwość zmiany koloru nicku za pomocą komendy /nick.

- Możliwość kolorowego pisania na chacie.

- Komenda /kit VIP (Diamentowy kilof, 5 złotych jabłek, żelazna zbroja)

- Komenda /feed! (Regeneracja głodu)

- Komenda /home!

- Zarezerwowany slot na serwerze!

Mapa:

- Dostęp do laboratorium VIP'ów.

- Dostęp do unikalny sklepu dla VIP'ów!

- Dostęp do Netheru! (Dla graczy tylko na Eventy)

Ogólne:

- Jednorazowa wpłata na konto w wysokości 1000$! (300$ dla VIP'ów na tydzień)

- VIP może mieć wilka!

- Prośby VIP'ów będą rozpatrywane wcześniej.

ZAPRASZAMY PO STARCIE!

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No, spotkać mnie można było na wielu serwerach w gestii Administratora.

Teraz przypominam sobie kilka, ale z nazw tylko Minedobrę, ShivaHall, poprzedni serwer Rezora, KoroCrafto, Fat Piggy i Angels of Pickaxe.

Niektóre "obsługiwałem" już 2 lata temu.

Poza tym często byłem także Moderatorem.

Więc o poziom Administracji nie trzeba się martwić.

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

Opublikowano

ale chwila. czyli to jest tak, że zaczynamy grać i żeby zdobyć działke musimy na mapie surowcowej "survivalować" aż zarobimy i dopiero kupić działke? a co potem??

Opublikowano

Najpewniej powstaną duże tereny do budowania, odpowiednik działek, jednak wiele większe (I droższe), gdzie gracz będzie mógł się "wyżyć" artystycznie budując coś "dla serwera" lub korzystając z terenu jako własnej posesji.

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

Opublikowano

Proszę o zmianę tematu na:

RainCity - Kilmatyczny serwer Freebuild / Survival! 1.4.2 [Dedyk, No-Premium, SURVIVALGAMES]

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

Opublikowano

Serwer jest gitez. Gwarantuje duzo osob na start. Piekne miasto, dobra administracja i na pewno bd ogar ;)

Zapraszam! ;D

Opublikowano

Dodałem także małą arenę przeznaczoną do PvE, czyli walki z potworami.

Ma to pomóc w nabijaniu poziomów do enchantu, jednak nie jest łatwo, potworów jest tam masa.

SS dodam jutro.

Zapraszam w piątek na start C:

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

Opublikowano

"Liloon" coś mi mówiło, ale nie byłem pewny, że cię znam dopóki nie zobaczyłem, że napisałeś, że byłeś adminem na ShivalHall. Chciałem się z tobą skontaktować, kiedy iNq0 cię wyrzucił z administracji (zupełnie niesłusznie), ale nie miałem jak. Skoro wiem, że to ten Liloon, którego znałem to wiem, że serwer będzie na bardzo wysokim poziomie. Nie byłeś taki jak każdy admin. Byłeś najuczciwszym adminem, jakiego pamiętam. Ktoś mnie zaskarżył, że zniszczyłem drogę i mimo, że iNq0 chciał mnie zbanować, ty powiedziałeś "Ale po co miałby to zrobić" i dokładnie przepytałeś tego, który mnie oskarżał, złapałeś go na pomyłce i ukarałeś, bo to on zniszczył ten chodnik. iNq0 naopowiadał głupot o tobie, kiedy cię wyrzucił. Mówił, że chciałeś tylko jak najwięcej pieniędzy z tego serwera, a widziałem, jak kłóciłeś się z nim, kiedy mówił, że zamieni Shivahall na dwa serwery i uzbiera z vipów pieniądze na droższy serwer. Kiedy obrzucał całą kopalnię swojej frakcji złotem i diamentami, to go okrzyczałeś, ale nie zrobiłeś tego samego, tylko pozwoliłeś swojej frakcji uczciwie grać. Zawsze dokładnie wyjaśniałeś graczowi wszystko, o co prosił, organizowałeś eventy codziennie i wogóle z tobą było na prawdę świetnie! Jeżeli ktokolwiek to przeczyta to mówię: TEN SERWER MUSI BYĆ ŚWIETNY, BO LILOON JESY JEGO ADMINEM!

(P.S. specjalnie zrobiłem konto, żeby ci to napisać, Liloon :))

Opublikowano

Takich "dziwnych" incydentów z iNq0 było masa i nie jeden raz miałem okazję po nim pojechać. Doceniam, że to napisałeś i dziękuję, nie sądziłem, że ktoś dokopie się do mnie, mając na uwadze, że ShivaHall to "odległa przeszłość". Nie żałuję, że nie zostałem z tym serwerem do końca, byłoby mi wstyd być Adminem tego, co stworzył iNq0, bo było po prostu beznadziejne. Jeśli chodzi o Eventy, to tutaj ich tak dużo nie będzie, ale chciałbym znowu, żeby były organizowane z rozmachem, żeby były popularne i wyczekiwane, podobnie jak było na "wielkich" serwerach a'la MyCraft (Które już niestety wielkie nie są.). Teraz Rezor wypomina mi to ostatnie zdanie, które zaznaczyłeś na niebiesko |D

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

Opublikowano

hahaha :D Jak chcesz to mogę usunąć to zdanie :) Chciałbym zagrać, ale mi minecraft nie działa od wersji 1.3.2 i tylko czasem zaglądam na reklamy serwerów i serii z mc :(

Opublikowano

hahaha :D Jak chcesz to mogę usunąć to zdanie :) Chciałbym zagrać, ale mi minecraft nie działa od wersji 1.3.2 i tylko czasem zaglądam na reklamy serwerów i serii z mc :(

Hah, nie musisz nic usuwać C:

Dzięki za pozytywne opinie.

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

Opublikowano

Obiecany SS areny PvE (A raczej zdjęcie-przestroga przed wchodzeniem na ten teren samemu bez dobrego EQ.)

20121129143121.png

Dodatkowo zmieniono cenę działek.

Będą droższe, a mianowicie kosztować będą 2000$!

Jest to spowodowane tym, że chcemy, żeby gra na serwerze jak najdłużej miała cel i się nie nudziła!

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...