Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer stacjonarny ok 1.5-2tyś.

misieqk2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A dysk jaki dokładnie? Bo pewnie ten co teraz masz będzie można zatrzymać. Na SATA? Kiedy zamierzasz komputer kupować?

Dysk : WD SATA III 16mb 500GB

Myślę że w grudniu powinienem kupić :P.

A jeśli chodzi o kartę graf Readon HD 7850 to kupować 1GB czy 2GB bo widziałem na ceneo że różni się mniej więcej 125zł. GeForce nie jest lepsza?.

@edit

Zobaczyłem w pewnym temacie użytkownik napisał że źle składają komputery z morele.net .Więc mam pytanie ktoś kupował składkę z woj Lubelskiego?

bk0ZyMF.jpg

Opublikowano

Dysk : WD SATA III 16mb 500GB

Myślę że w grudniu powinienem kupić :P.

A jeśli chodzi o kartę graf Readon HD 7850 to kupować 1GB czy 2GB bo widziałem na ceneo że różni się mniej więcej 125zł. GeForce nie jest lepsza?.

Zależy jaki GF....

Porównywalny wydajnościowo 660 Ti jest prawie dwa razy droższy(jak ostatnim razem patrzałem to coś koło 1100zł) więc nie opłaca się

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

ale 2 gb też wejdzie bez problemu do tego zestawu co podałeś mi na samym początku? A ktoś wie jak z montażem ?

bk0ZyMF.jpg

Opublikowano

ale 2 gb też wejdzie bez problemu do tego zestawu co podałeś mi na samym początku? A ktoś wie jak z montażem ?

Wejdzie bez problemu. Wiem jak z tym montażem.

Montują ci kompa i gotowy przyjeżdża ci pod drzwi

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Wejdzie bez problemu. Wiem jak z tym montażem.

Montują ci kompa i gotowy przyjeżdża ci pod drzwi

Trochę słyszałem plotek że niedokończony / nie testowanego dają / itp... A wgl jest jakaś różnica między Asusem a Saphiro bo widziałem te same modele (mogę się mylić). Jak Oceniacie sklep morele.net a esc.pl wgl w ciągu 1 tygodnia się wyrobią ? . Wolę się dowiedzieć niż dmuchać na zimno :P.

bk0ZyMF.jpg

Opublikowano

Trochę słyszałem plotek że niedokończony / nie testowanego dają / itp... A wgl jest jakaś różnica między Asusem a Saphiro bo widziałem te same modele (mogę się mylić). Jak Oceniacie sklep morele.net a esc.pl wgl w ciągu 1 tygodnia się wyrobią ? . Wolę się dowiedzieć niż dmuchać na zimno :P.

7860/70 najlepiej wyszły szafirkowi

Maks dwa tygodnie i będzie komp

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

zostanę przy 7850 2gb. A może ktoś zna opinię sklepu esc.pl bo tam trochę taniej na składaku wyjdę wyjdę

bk0ZyMF.jpg

Opublikowano

zostanę przy 7850 2gb. A może ktoś zna opinię sklepu esc.pl bo tam trochę taniej na składaku wyjdę wyjdę

Nie wyjdziesz taniej, bo najtaniej jest na morele xD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Nie wyjdziesz taniej, bo najtaniej jest na morele xD

oj tam oj tam :D

To tak to muszę zmienić monitor bo 17cali to trochę mało...Nie chce zakładać nastepnego tematu więc może ktoś wyceni mój obecny komp.

Procek: Intel Pentium 4 2.67GHZ

Płyta Główna : MSI G41M4-F

Kart.Graficzna : nVidia GeForce 7300GT Sonic (256MB)(128bit)(GDDR3)

Ram: 3GB Goodram/Kingston

Dysk T: SATA III (WD) 500GB /16MB

NAgrywarka: DVD/CD

Ogólnie komputer z 2006 roku jedynie co było wymieniane dokupywane to :

1.Nowa płyta główna.

2.Większa pojemność ram.

3.Nowy Dysk z dobrej firmy WD ....80GB wytrzymało przez 6lat a samsung 120GB Nowy Dysk jedynie 6mc :P

4.Pierwsza karta Graficzna ... początkowo nie było karty :P

Ja go wyceniam na jakieś 700-900zł... Proszę o waszą opinię i co zostawić może do nowego blaszaka :

http://www.morele.net/inventory/info/goyqem/

bk0ZyMF.jpg

Opublikowano

Za co Ty chcesz dostać to 700-900 złotych? Ja bym dał góra 300 za to.

Jak dysk jest na SATA to może zostać, reszta do wymiany.

O6A2MVKEK1

z tym kodem masz montaż i wysyłkę za 1 złoty.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...