Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer stacjonarny ok 1.5-2tyś.

misieqk2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a więc mam zamiar kupić(złożyć) nowy komputer . Aby nadawał się do nagrywania gier oraz samego grania . Cena nie może przekroczyć ok 1.5-2tyś zł. Chodzi o to że komputer chcę złożyć cześćiowo (składać od 0) Nie przyjmuje linków do gotowych złożonych komputerów z allegro/ceneo i innych sklepów.. Same cześći do komputera ;].

bk0ZyMF.jpg

Opublikowano
Opublikowano

Nie bierz tej płyty głównej którą podał kolega wyżej, bo to gówno. Zasilacz starczy spokojnie 450W. Resztę ci polecam z tego co podane wyżej.

jesse_pinkman_v2_by_seb3tears-d5s8er0.pn

Gold Member | Blue Member | exModerator Counter-Strike

Opublikowano

hmmm no nie wiem... osobiście w moim blaszaku mam dysk twardy WD (500GB) od około 1mc ponieważ stary samsung rypnął i do tej pory nie zapełniłem 1/2 tego dysku..Może ktoś poda inne pakiety :D tak abym mógł coś wybrać ;D. Chodzi mi tu o gry typu . Bf3,Bo2,AC3 i nowe produkcje ;P

bk0ZyMF.jpg

Opublikowano

Ok panowie, już zmieniłem, dzięki za uwagi, gdyż dopiero zaczynam w tym temacie coś robić :)

Po co te gówno FX-6200? Tutaj lepiej dać FX-8320...

GPU 7750? Czy ciebie nie popierdzieliło? Karta low profile w zestawie za 2k? Tutaj można dać 7850

Tutaj masz lepszy zestaw z innego tematu:

http://www.morele.net/inventory/info/goyqem/

O wiele wiele wydajnieszy

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Po co te gówno FX-6200? Tutaj lepiej dać FX-8320...

GPU 7750? Czy ciebie nie popierdzieliło? Karta low profile w zestawie za 2k? Tutaj można dać 7850

Tutaj masz lepszy zestaw z innego tematu:

http://www.morele.net/inventory/info/goyqem/

O wiele wiele wydajnieszy

Nie da nic trochę taniej no sam nie wiem jak z kasą się ustatkuje :/

bk0ZyMF.jpg

Opublikowano

okey narazie proszę o dalsze propozycję....

Nie będzie innych, bo odkładając te 200zł będziesz miał GPU z gorszej półki coś kosztem czegoś np taką jak ktoś podał wyżej czyli taką na której nawet w bf nie pograsz

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@up

Na tej grafice pogra w BF może na średnich, aczkolwiek to prawda że 7850 jest dużo wydajniejsza, najlepiej wersja 2gb.

I poniosło Cię mówiąc, że będzie wydajniejszy o 10 20 razy...

Opublikowano

@up

Na tej grafice pogra w BF może na średnich, aczkolwiek to praw

da że 7850 jest dużo wydajniejsza, najlepiej wersja 2gb.

Dobra nie 20x ale 5

http://www.hwcompare.com/12034/radeon-hd-7750-vs-radeon-hd-7850/

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Xinquo wyjazd z działu jak chcesz herezje szerzyć :P 4 rdzenie AMD (szczególnie 965) wygrają z każdym 2 rdzeniowcem w tej cenie.

Opublikowano

Jak chcesz grać to nie bierz AMD.

Wypierdalaj, AMD gniecie intela cenowo i to jak, dobry FX-8230 z wydajnością i7 2600k, a nawet większą kosztuje ok. 600 zł, a i7 już ok. 1300 zł...

50dea4ba1935f.png

Opublikowano

Wypierdalaj, AMD gniecie intela cenowo i to jak, dobry FX-8230 z wydajnością i7 2600k, a nawet większą kosztuje ok. 600 zł, a i7 już ok. 1300 zł...

FX-8320 nie 230 xD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@up

Na tej grafice pogra w BF może na średnich, aczkolwiek to prawda że 7850 jest dużo wydajniejsza, najlepiej wersja 2gb.

Dlaczego tylko na średnich ?... Nie da lepszej części dać aby przynajmniej na wysokich w multi dało się grać... A i jeszcze chodzi o dysk po co 500gb . 320gb będzie droższy. Wnioskuje że ostatnio kupowałem nowy dysk bo stary walną (sata) i 500gb kosztował 250zł a 320gb 265z różnicy może dużej dla was nie ma ale liczy się każdy grosz :P.

bk0ZyMF.jpg

Opublikowano

Dlaczego tylko na średnich ?... Nie da lepszej części dać aby przynajmniej na wysokich w multi dało się grać... A i jeszcze chodzi o dysk po co 500gb . 320gb będzie droższy. Wnioskuje że ostatnio kupowałem nowy dysk bo stary walną (sata) i 500gb kosztował 250zł a 320gb 265z różnicy może dużej dla was nie ma ale liczy się każdy grosz :P.

na 7850 pograsz w ultra i full HD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

aha nie no okey .narazie mam niecałe 800zł ale już z góry przymierzam się do wymiany starego blaszaka z 2006r :P

bk0ZyMF.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...