Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] ELO

Explower.?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, grałem ostatnio swojego 1 rankeda, no niestety przegrałem -_- i tutaj moje pytanie, wszedłem w swój profil i nie mam napisanego ile mam elo... Czy Elo dostaje się po paru rankedach ?

Opublikowano

to zależy. jesli stoisz cały czas w miejscu, czyli wygrałeś i znów przegrałeś to to jest elo hell. Ale na 1500 elo + już nie ma takich debili więc elo hell jakoś max do 1400.

Opublikowano

Elo hell to wymysl ludzi ktorzy nie potrafia sie wybic "przegralem... jeb*** elo hell" i takie tam placze.

jowe1999 ma troche racje, te okolice od zera do 1200-1400 bo gra tam sporo osob i sa to slabi gracze.

Opublikowano

Nie ma takiego czegośc jak elo hell ludzie tak mówią jak są na elo jakimś i nie mogą iść dalej a to po prostu znaczy ,że na takie elo zasługują dobry gracz i z 500 elo wyjdzie.Żeby nie było znam osobę która z 500 elo doszła do okolic 2k.

Opublikowano

Chwilka jaki spam temat Elo jest bardzo fajny można by było gadać i gadać. Moim zdaniem elo hell nie istnieje 1 przykład : Zaczołem grać w sezonie 3 rankedy no początku kicha 1/5 po 2 dniu 9/8 nie da sie ? da sie

Opublikowano

W sumie temat jest jednak dobry nie zamykajcie ;d

@Top

Co do Elo i Elo hell

na początku grałem 4 rankedy z czego 3 przegrałem a 1 wygrałem, a dzisiaj zakupiłem Tarica i mam 3/3 :) Oby tak dalej :)

Opublikowano

Elo hell istnieje.

Miałem słaby rank, grałem z ludźmi 1400-1600, którzy pytali się mnie ło ku*** skąd ty wziąłeś takie ELO dziwiąc się różnicą między rankiem a moim poziomem gry

Możesz użyć logiki by usprawiedliwić wszystko. To jest jej potęga, a zarazem wada.

Opublikowano

Elo Hell to pojęcie względne. Dla każdego jest czymś innym i dla każdego jest to inny pułap ELO. Ja osobiście uważam, że nie ma czegoś takiego. Najlepiej swój brak wybicia jest tłumaczyć randomami i elohellem, a nie swoimi umiejętnościami i komunikacją z drużyną. Ja niedawno zacząłem bić rankedy i jakoś nie mam żadnych botów. Przy pickowaniu zawsze pytam kto gdzie idzie, która linia jest wolna i w ostateczności proszę kolesia o zamianę się ze mną. Choć to nie zmienia faktu, że każdy team, z którym wygrywałem miał typowego polaczka ( staty 0/9/1 na midzie i flame na cały team, że nooby, feedy itp.).

BTW: Jeśli grałem z kumplem 1500+ ELO (ja sam mam 1200+) na normalu i cały team był na jego poziomie (złote ramki), to czy przeciwnicy też byli? Pytam, bo grając na midzie, było mi aż za łatwo.

7m9a.png

Opublikowano

Gdyby elo hell istnialo to byloby jeszcze lepiej dla was. Przeciwny team ma 50% szansy na nooba, twoj ma tylko 40% bo przeciez ty jestes pro graczem a reszta to randomy.

Opublikowano

Komunikacja z graczami >1200 jest problemem.

Dla przykładu dialog z rankeda:

ja) don't start tf's without adc

ally) who made u the boss?

Porażka. Byłem w stanie wybić się tylko grając duo (mniejsza szansa na nooba). Problemem było to, że zacząłem grać rankedy, kiedy tylko wbiłem 30 lvl tzn. nie ogarniałem. Potem, osiągając dobry poziom gry nie mogłem się wybić.

Możesz użyć logiki by usprawiedliwić wszystko. To jest jej potęga, a zarazem wada.

Opublikowano

Komunikacja z graczami >1200 jest problemem.

Dla przykładu dialog z rankeda:

ja) don't start tf's without adc

ally) who made u the boss?

Porażka. Byłem w stanie wybić się tylko grając duo (mniejsza szansa na nooba). Problemem było to, że zacząłem grać rankedy, kiedy tylko wbiłem 30 lvl tzn. nie ogarniałem. Potem, osiągając dobry poziom gry nie mogłem się wybić.

Toc co roku masz reset elo z czego jeden byl niedawno.

Opublikowano

Ehh.. Jak widze te "elohell nie istnieje" to mnie krew zalewa... Elo hell istnieje i to na kazdym elo. Nie wazne czy masz elo 2.5k czy 1k zawsze mozesz dostac gracza ktory nie bedzie umial nic zrobic i ktory bedzie feedowal, flejmill itd. Takie cos zdarza sie na kazdym elo. Ludzie mowia ze elo hell istnieje do 1.4k bo poprostu ludzie ponizej tych 1400 elo graja bardzo slabu i jest takich ludzi bardzo duzo... Elo hell nie istnieje ale slabi gracze istnieja ;f

c3RyaWtlUExfX19ldXdfX181ODlfX19OTVZfX181X19fMTAwX19fbm9uZS5wbmdfX184X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

Ehh.. Jak widze te "elohell nie istnieje" to mnie krew zalewa... Elo hell istnieje i to na kazdym elo. Nie wazne czy masz elo 2.5k czy 1k zawsze mozesz dostac gracza ktory nie bedzie umial nic zrobic i ktory bedzie feedowal, flejmill itd. Takie cos zdarza sie na kazdym elo. Ludzie mowia ze elo hell istnieje do 1.4k bo poprostu ludzie ponizej tych 1400 elo graja bardzo slabu i jest takich ludzi bardzo duzo... Elo hell nie istnieje ale slabi gracze istnieja ;f

Sam sobie zaprzeczasz, mowisz ze elo hell istenieje a potem piszesz ze wszedzie sa trolle... "jak wszyscy sa wyjatkowi, to nikt nie jest" idac tym tokiem myslenia "jak wszedzie jest elohell, to nigdzie go nie ma" - czyli nie istnieje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...