Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer - wypowiadajcie się "Eragon"

kajsksus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Maszyna 16gb stoi pusta.

Sam myslalem ostatnio nad serwerem ''eragon'' ale z powodu braku czasu nie wykonalem go.

Napisz na emaila zaxer tutaj wiesz co. interia.eu

Twoja reklama tutaj - Pisz na pw xD

Opublikowano

Zanim zajmę się rekrutacją budowniczych, to jeszcze pluginy i mody zrobić będę musiał.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Dobry pomysł, wręcz świetny. Jednak... musicie go trochę dopracować. W czasach rządów Galbatorixa było tylko 4 jeźdźców, dokładniej 5(Brom, który stracił kiedyś swojego smoka) z czego 2 zginęło, więc zbyt duża ilość Smoczych Jeźdzców byłaby trochę przesadna. :)

Jednak, można by albo cofnąć historię, jeszcze przed dyktaturę Galbatorixa do czasów gdy na świecie było wielu smoczych jeźdzców lub... w przyszłość, czyli smoki znowu się rozprzestrzeniły, jest ich dość dużo, najlepiej, żeby działo się to już po śmierci Eragona.

Opublikowano

Wiem, dopiero pod koniec okazuje się, że jest ich w piździet w Doru Araebie. Japven zapraszam cię do mnie na skype - kajsks, podyskutujemy i trochę mi pomożesz. Może będzie jakaś zmiana planów no i będzie wtedy tylko tych 4 jeźdźców, a więc będziemy potrzebowali armii, która poskromi Galbatorixa. Jeśli nam się to uda, to smoki powrócą :D.

@Edit

Pojawi się także modyfikacja CustomNPC's. Póki co mam w naszej paczce dopiero 3 mody. Wszystko będzie na silniku "Forge'a".

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

Moja paczka modów:

Opublikowano

Nawet dobry pomysł, choć jest tyle dobrych książek... A Eragon należy do tych słabszych, jeszcze zagraniczny. Chwalmy to co polskie.

Ciężko będzie wykonać oraz sprawić by serwer był grywalny.

Zakładając, że po półtora godziny dostaje smoka, wypełniam wszystkie questy i co dalej.

Zresztą smoki były tam takie fajne, bo unikatowe, a tu każdy dostanie jednego...

Pozdrawia Atleif.

Opublikowano

@up Czytaj mój ostatni post, może tak wcale nie będzie. Może trzeba będzie wypełnić na niego podanie, być lubianym na serwerze itp.

31575197832728931761.jpg

Moja paczka modów:

Opublikowano

Ja tylko chciałem powiedzieć, jakie ewentualne problemy widzę na drodze do powstania i utrzymania się tego serwera.

Oczywiście, przy dobrych chęciach i ogromnym zaangażowaniu nic nie jest nie do zrobienia.

Osobiście, tylko mało widzi mi się pomysł z Eragonem, nie lepiej dać jakąś klasykę np PLO jako fundament do wykreowania fabuły i realiów świata przedstawionego?

Opublikowano

Atleif nie czytałeś nazwy tematu?

A jeśli nie to jest w nim "Eragon", i zgadzam się z Japvenem żeby grałoby się przed Galbatorixem, ale Atleif też ma troche racji że powszechne smoki były trochę głupie i proponuje żeby poszukać jakiś plugin na "Naznaczenie" smoka czyli że to smok wybiera jeźdźca.

Opublikowano

Atleif, chcesz pomóc zapraszam na skype, pomożesz mi co sugerujesz i się zobaczy ... Chciałem dać przykład, aby po prostu jakiś serwer miałby być na wzór dobrej książki fantasy. Może nawet się pokuszę o Wiedźmina :).

31575197832728931761.jpg

Moja paczka modów:

Opublikowano

Eragon czy Wiedźmin? Oto jest pytanie.

Ja bym wolał jednak Wiedźmina, ale Eragon też jest fajny. Możesz zrobić ew. ankietę "Jaka ma być tematyka serwera? Wiedźmin czy Eragon?"

Opublikowano

Bez autorskich pluginów nic nie zdziałasz, musisz za to trochę zabulić, ale po jakimś czasie się to na pewno zwróci.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...