Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer - wypowiadajcie się "Eragon"

kajsksus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, podejrzewam, że chociaż część z Was czyta książki. Mój pomysł na serwer wzoruje się na głównie grze RP oraz jednym pluginie. Bazujemy, a właściwie odgrywamy historię książki "Eragon", zachęcam przy okazji serdecznie do jej przeczytania. Jazdy na smokach, smoczy jeźdźcy, jacyś skryci zabójcy. Podania do gry oczywiście będą. Na start znajdujemy się w małej wiosce "Carvahall" dostajemy tam drewniany miecz i smocze jajo, dopiero po 1,5 godziny grania (żeby nie było, że gra się szybko nudzi) zgłaszamy się do admina (bądź postaci z prefiksem Eragon na /msg że przegraliśmy 1,5h, ja oczywiście mogę sprawdzić ile graliście) wtedy wykluwa Wam się smok. Będą postacie złe jak i dobre, dlatego potrzebne są podania. Za pomocą naszego smoka zabijamy jakieś potwory zdobywamy pieniądze i za pieniądze kupujemy zbroje, potem udajemy się do Vardenów i tam staramy się im pomóc, robimy kilka questów i komunikujemy się z różnymi graczami, zabijamy różne stwory itd.

Dlatego potrzebuje także hostera na pliki serwerowe!!!

Podanie na Galbatorixa (przywódcę "złych"):

Nick:

Imię:

Czytałeś Eragona?:

Dlaczego ty? Znasz jego historię? (jeśli tak to mi o nim opowiedz 2-4 zdania):

Podanie na Ra'Zaca (skryci zabójcy pomagający Galbatorixowi):

Nick:

Imię:

Czytałeś Eragona?:

Dlaczego ty? Znasz ich historię (jak tak to mi coś opowiedz 2-4 zdania)?:

Podanie na Elfów Uzdrowicieli (ci dobrzy):

Nick:

Imię:

Czytałeś Eragona?:

Podanie na Smoczego Jeźdźca:

Nick:

Imię:

Czytałeś Eragona?:

Wiesz jak się zajmować smokami (to już część w grze RolePlay zgłaszamy się do mnie, a ja pokazuję jak karmić itd.)

Pozdrawiam i co o tym sądzicie?

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Oryginalny pomysł, ale co potem jak dostaniemy tego smoka? Jakieś wojny czy coś w tym stylu? Musisz rozwinąć pomysł bardziej, ponieważ na razie średnio to widzę.

Opublikowano

Pomysł dość ciekawy i co najważniejsze - oryginalny. Nie czytałam tej książki, ale z tego co napisałeś wynika, że serwer może mieć ciekawą fabułę. ;) Widać, że masz pomysł, a nie piszesz na forum pytając jaki typ serwera wybrać. Mam nadzieję, że nie poprzestaniesz tylko na tym opisie i wymyślisz coś więcej, aby gra szybko się nie znudziła. Życzę powodzenia. :)

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

Oryginalny pomysł, ale co potem jak dostaniemy tego smoka? Jakieś wojny czy coś w tym stylu? Musisz rozwinąć pomysł bardziej, ponieważ na razie średnio to widzę.

Tak jak książka, musimy zdobyć lepsze ekwipunki (będą tekstury swoją drogą) będą nazwane, już daje przykład, Zbroja Admina, wersja 1.4 pozwala nam na nazywanie przedmiotów. Z questów zdobywamy eq i gdy JA już zauważę, że wielu graczy jest Jeźdźcami, Ra'Zacami Galbatorixem Itd. zacznie się wielki event ZŁO vs DOBRO, nie wiadomo kto wygra, jeśli wygra zło - czeka nas kolejna walka z ukrycia. Dobro - zło stara się przejąć władzę.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

Moja paczka modów:

Opublikowano

@ref

31575197832728931761.jpg

Moja paczka modów:

Pomocnik
Opublikowano

każdy serwer na szansę na powodzenie jeżeli jest dobrze wykonany etc.

Co do pomysłu jest oryginalny i jeszcze nie widziałem takiego typu serwera, lecz co do rozgrywki zapewne ludzia się znudzi w końcu latanie na smoku i walki dobro vs zło. Możliwe, że serwer zyskał by popularność ale tylko przez pewien czas. Musiał byś ciągle dodawać jakieś nowe urozmaicenia by gra nie stała się zbyt monotonna; musiałbys też wymyślać ciągle nowe zadania które by miały jakiś sens i rozrywka nie byłaby nudna.

Mimo wszystko zagram jak powstanie serwer.

Za pomoc liczę na "Lubię to"

Opublikowano

ref

31575197832728931761.jpg

Moja paczka modów:

Opublikowano

Kórcze to najlepszy pomysł na serwer od "metra 2033". Czytałam całą serie "Eragona" i jeśli się zgodzisz z chęcią będę budować na twoim serwie, ale mam jeden pomysł mianowicie mówiłeś że pisało by się do admina mam jednak propozycje byś zrobił wylęgarnie i tam by się wykluwały smoczki. Smoki rosły przez całe życie więc np: co 5 dni (minecraftowyh) będą rosły o jeden pixel, ale na początku będą rosły o wiele szybciej.

Opublikowano

Fajny pomysł orginalny. Książki samej nie czytałam (droga) ale oglądałam film. Mam nadzieje, że wypali pomysł :)

17abys.png              

"Haters gonna hate hate hate hate"

Opublikowano

Super pomysł ! Na pewno bym zagrał !!! Hoster na pliki serwerowe ? Lepiej zrobić beta testy ( sms za 2-4zł ) i kupić jakiś lepszy serwer na hostingu mc lub VPS . Osobiście bardziej polecam VPS bo lepiej na nim robić większe serwery . A w kwestii smoka : musicie kogoś znaleźć , kto napisze wam plugin . Powodzenia z pomysłem ;)

300 350 400 500 1000

Opublikowano
Fajny pomysł orginalny. Książki samej nie czytałam (droga) ale oglądałam film. Mam nadzieje, że wypali pomysł

A biblioteki spaliły się czy co?? filmu nie polecam historia odchodzi od histori z książki.

Pomysł na server orginalny i napewno bym zagrał.

Jakieś dodatki do vipa planowane?

Opublikowano

Mam pomysł żeby zrobić wylęgarnie i żeby tam się smoki lęgły, ale będzie problem z rozpoznawaniem własnego smoka. Szczerze miałam nadzieję że smoki będą miały różne szczegóły tj: odcień, charakter etc. Może zrobisz coś bardziej w rodzaju "jeźdźców smoków z Pern" śp. Anny Mccafrey która była inspiracją dla paoliniego, i nie wolno też zapominać że elfy i razacowie byli szybsi i silniejsi od ludzi.

Opublikowano

Można przerobić plugin na latanie na smoku(napisać nowy) żeby nad smokiem była nazwa smoka/gracza najlepiej się zapytać kto potrafi pisać pluginy.

O i aby smok się wylęgnął (nie wiem jak to sie pisze :D) trzeba mu nadać imię

Opublikowano

Słuchajce żeby napisać plugin - to nie oszukujmy się trzeba zabulić kasę, jeśli ktoś chce zająć się pluginami, (chodzi mi tylko o podstawowe te AuthMe, Dragon Travel czy jak to tam się zwało), ja z pomocą kilku osób (kogoś z Was) zajął bym się budową mapy. Dla kogoś kto zrobi pluginy to oczywiście nagroda serwerowa by doszła. Przywileje ViP'ów To na pewno by było wejście bez slota i jakaś pomoc w postaci nie wiem, jakiegoś companiona(?), że znajdujemy nie wiem, jakiegoś pingwina, a on nam pomaga się tłuc z bandytami / innymi smokami itp.

@edit Może będzie client/ launcher żeby moda na np. te nasze smoki wgrać.

31575197832728931761.jpg

Moja paczka modów:

Opublikowano

Mam VPS pisz na Skype biloniak Dawid Cichoń, a dogadamy się co do hostowania serwera i zarobków.

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

MPC Team czy jak do ciebie mówić może pokażesz nam co chciałbyś wrzucić na ten serwer żeby go upodobnić do "Eragona" a my będziemy je oceniać i pisać czy nam się podoba czy nie.

Opublikowano

To jeszcze serwer trzeba zrobić. Zara wam wrzucę SS'a ze smoka jeśli chcecie.

31575197832728931761.jpg

Moja paczka modów:

Opublikowano

Wiem, dlatego już pracuję nad paczką samych modyfikacji - trochę się chwaląc znam się na tym, problem jest taki, że wolałbym Forge'a pod 1.4.5 a nie 1.4.4, bo jak wiadomo aktualizuje do 1.4.5. Niektóre mody są na 1.4.5 które chciałbym wgrać, więc się będą gryźć. Jedyne pluginy serwerowe to będą AuthMe WorldGuard/Edit, Essentials i Permission od zera skonfigurowane przeze mnie.

31575197832728931761.jpg

Moja paczka modów:

Opublikowano

ref

31575197832728931761.jpg

Moja paczka modów:

Opublikowano

co znaczy ref?

A fighter32 jakbyś się zajął plugina mi to tak przy okazji umiesz je pisać, a jeśli tak to możesz mi powiedzieć gdzie mogłabym się nauczyć je pisać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...