Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Robo z Chrono Trigger a blitzcrank

JDragon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio powróciłem do klasycznej gierki "chrono trigger", zauważyłem że poznajemy postać podobną do blitzcranka. Podobieństwem są ich skille i wygląd.Teraz wypisze podobieństwa:

• Rakietowy chwyt
  • Maszynowa pięść
  • Porażenie

Wygląd robo:

Robo_of_Chrono_Trigger_by_Kansbar.jpg

Co o tym sądzicie, też myślicie że Riot kopiuje postacie z innych gier? W internecie można znaleźć tematy innych ludzi na temat blitza i robo

@down

Wukong też jest z mitologi

Opublikowano

Dota, z tego bierze LOL pomysły, wyglądy postaci są też z niektórych anime, ale nazw nie podam, jak sobie przypomnę to podlinkuje.

Opublikowano

Oczywiście, że Lol inspiruje sie różnymi rzeczmi

np. Nasus , Bóg Egipski

Elise , Arachne

Wukong, Sun Wukong (Dragon Ball był robiony na podstawie tego)

Opublikowano

Gdzieś na stronie LoLa czytałem, że postacie z lola są inspirowane na mitach, legendach itp.

Skill olafa Ragnarok także odwołuje się do mitologi, w tym wypadku skandynawskiej ;) Wystarczy poszperać w googlach :D

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

jak chcecie zobaczyć skąd mają wukonga to polecam obejrzeć film pt. "Zakazane Królestwo".

Film z 2008 roku.

Tu podaję link do youtube...

http://www.youtube.com/watch?v=xv664_czFZ4

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

@Edit:

Ahri , totalna zrzyna z Chińskiego mitu o dziewięcioogoniastej lisicy

ORLY? Pewnie dlatego nazywa się Ahri - lisica o 9 ogonach....

Opublikowano

No jak widać niektóre postacie są "pobrane" z innych źródeł niż własna głowa, ale mi to w sumie nie przeszkadza, ważne, że fajnie to wychodzi:)

Opublikowano

NO sorry ludzie ale tych postaci jest juz naprawde sporo i nie mowcie mi ze od tak wymyslicie zupelnie nowa oryginalna postac (106 bodajze) wiec naprawde pomyslcie czasami wy jak w gracie w Minecrafta tez napewno niekiedy patrzycie jak ktos inny buduje lub cos w tym stylu wiec nie mowcie ze riot kopiuje bo tak nie jest... Owszem zaczerpuje pomysly ale tylko je zaczerpuje a nie idealnie pasujace do siebie 2 postacie gdzie jedna jest wlasnie w Lolu a druga np w Anime lub w jakis mitach greckich czy cos

Opublikowano

NO sorry ludzie ale tych postaci jest juz naprawde sporo i nie mowcie mi ze od tak wymyslicie zupelnie nowa oryginalna postac (106 bodajze) wiec naprawde pomyslcie czasami wy jak w gracie w Minecrafta tez napewno niekiedy patrzycie jak ktos inny buduje lub cos w tym stylu wiec nie mowcie ze riot kopiuje bo tak nie jest... Owszem zaczerpuje pomysly ale tylko je zaczerpuje a nie idealnie pasujace do siebie 2 postacie gdzie jedna jest wlasnie w Lolu a druga np w Anime lub w jakis mitach greckich czy cos

A po cholere piszesz tutaj o minecrafcie? ...

Zed i Shredder , bardziej passuje niż Lord Zedd z Power Rangers...

Zed_Render.png939590-shredder_07_super.jpg

Opublikowano

Tak, czerpią z innych źródeł pomysły na postaci, mówili o tym w pewnym wywiadzie, więc nie rozumiem po co ten temat.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

Trollujesz czy jesteś idiotą? Ahri jest z chińskiego mitu a talon ma tyle do assasyna co ja do baletu

a mi się kojarzy z naruto widać masz problem a jak talon nic do asasyna nie ma to jak kupuje bilet na balet ...

i304475_erzua-.jpg

350x19.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...