Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Naprawiamy kartę graficzną - pieczeń z karty graficznej

Sajjuk

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Taka karta graficzna po "pieczeniu" długo i tak nie potrzyma i tak później powrócą artefakty.

Ale nie musisz kupować nowej. Możesz jeszcze na tej pograć.

Mojego brata karta już 16 razy była pieczona i dalej na chodzie.

4770714280454741315510.png
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Hah,zaraz to będe robić.Mój stary 9800gt padł 3 dni temu,artefakty nawet w biosie wywaliło.Mam nadzieje,że zadziała :] Napisze za godzine ,robie wszystko według poradnika.

@Edit

Hahahah działa :D Nie wiem na ile,ale działa jednak,nie wywala artefaktów.

@Edit

Karta potrzymała od sierpnia do listopada.Teraz jest 4 minuta pieczenia.Napiszę czy zadziała.

No więc karta działa.Najgorsze w tym to,że nie wiadomo czy zadziała na dzień czy na pół roku.Poprzednij razem wytrzymała 3 miechy,mam nadzieję,że teraz nie będzie gorzej.

@Edit 

Dzisiaj 26 czerwiec a karta od prawie roku już się trzyma na pieczeniu :P godzine temu miałem 4 lub 5 pieczenie .

235761444056892195480.gif

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. 

Mam problem ze swoją kartą graficzną radeon hd4870 HD ddr5 1gb wszystko działa ok podczas normalnego użytkowania. Krzaki pojawiają sie dopiero w grze raz większe raz mniejsze. I temperatura pracy w grze do 72 stopni a teraz gdy przeglądam forum 64stopnie. Wymieniłem pastę dołożyłem wiatrak. Pc stał sie tylko głośniejszy, Pytanie czy pieczenie powinno zniwelować mój problem ? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A pomoże na płytę główną, która ma artefakty. Jest to Sony Vaoi A519. Artefakty, ale poza tym działa. Jak myślicie, próbować? ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@JacoH jesli to o to chodzi to mozliwe, ze zadziala, masz cos do stracenia? Najwyzej bedzie to samo i tyle zapewne. Z xboxami sie tak robilo, a tam chodzilo o rozne czesci serio, bledow bylo duzo.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Bardziej polecał bym nagrzewnicę ( np taką do ściągania farby 266484.jpg) albo suszarkę , obłożyć wszystko wokoło układu grafiki folią i podgrzać porządnie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Pytanie jak długo tej opalarki miałbym używać, żeby "naprawić" płytę główną.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Wiem że odkop, lecz chcę pozdrowić autora dzięki któremu naprawiłem swojego Radeona 7770. Mam pytanie, czy kartę można piec wielokrotnie?

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

@crull Tak, kartę można piec nawet wiele razy (dopóki nie umrze na amen).

Polecam też z tego korzystać przy np. artefaktach na laptopie, lub przy niedziałającej grafice w laptopach HP (w tych laptopach praktycznie zawsze odkleja się grafika po gwarancji :P ).

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, sorry za ponowny odkop.

Spróbowałem wypiec moją kartę, ale albo się do tego nie nadawała, albo coś zrobiłem bardzo źle - podczas wypalania coś delikatnie wybuchneło i pobrudziło piekarnik (patrz zdjęcie). Macie pomysł jak go teraz doczyścić?post-1548996-0-48243200-1487010874_thumb.jpg

• 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...