Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Elise, useless shit?7

Wilkuu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jest wcale taka trudna, po prostu słaba.

Na midzie jeszcze jako tako sobie radę da, w jungli średnio, na topie .. lepiej nie mówić.

Nie ma praktycznie miejsca dla Elise, zbędny champion.

# brak jej mocnego bursta

Opublikowano

Tak jak Diana była robiona na junglę, a była zbyt OP na midzie to Elise robiona pod junglę jest słaba na jungli jak i na linii, dla mnie też wydaje się słaba.

Opublikowano

Jak dla mnie Champ słaby po prostu nie ma miejsca dla niej choć najczęściej widuję ją na topie ale ze słabym skutkiem ;/

do6qfp.jpg

Opublikowano

Champion dobry jak każdy inny. Ja bym zwiększył tylko z DMG Q u pająka, i żeby E zadawało dmg, wtedy miała by fajnego bursta w formie ludzkiej. E>W>Q

Opublikowano

ja może się wypowiem :

- pod ap : gówno bez dobrego dmg , papier

- jungla : średnia , nikt nie bd jej używał bo są lepsze picki

- offtank (ad) : i tu moge powiedzieć że daje sobie rade, udało mi się nawet solować takie postacie jak zed czy xin, więc daje sobie rade :)

Opublikowano

ja może się wypowiem :

- pod ap : gówno bez dobrego dmg , papier

- jungla : średnia , nikt nie bd jej używał bo są lepsze picki

- offtank (ad) : i tu moge powiedzieć że daje sobie rade, udało mi się nawet solować takie postacie jak zed czy xin, więc daje sobie rade :)

Zed to gówno, a czy da radę wysolować xina przy takich samych itemach ? Szczerze wątpię, musiałbyś mnie przekonać jakimś video :)

Sam stun elise to za mało niestety żeby dorównać top'owym pickom.

Opublikowano

@up

wiem ze stun to za mało, chodziło mi tylko o to że elise to jednak nie taki shit :)

chociaż mogli nie wprowadzac tej postaci bo większość robi ją pod ap i kończy się to porażką.

P.S Zed jest dobry jak sie go ogarnie, może jeszcze nie kieruje nim gier ale powoli ku temu się zbliżam xD

Opublikowano

@up

jezeliby nie byla taka slaba to ktos by sie nia probowal uczyc grac to samo sie tyczy zeda

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Myślę, że Elise to nie taki słaby champ. Po prostu nikt nią nie umie grać.

Oglądałem nawet topowych streamerów żeby utwierdzić się w tym samym przekonaniu, na próżno.

Żaden z nich nie grał na tyle dobrze, abym mógł powiedzieć że Elise ma w lolu jakąś rolę do odegrania.

Tfu, oni grali zajebiście - problem tkwi w tym, że elise jest słaba, cholernie słaba.

Porównaj sobie inne champy do niej, ona nie ma ani dmg, ani wytrzymałości, jedyne co to jakiś tam system escape i stun.

Tyle to jej wystarczy aby przed blue uciec w razie konieczności.

Opublikowano

Myślę, że Elise to nie taki słaby champ. Po prostu nikt nią nie umie grać.

Popieram. Ludzie nie potrafią nią grać i tyle. Jak czytam komentarze ap = gówno to śmiać mi się chce .... Pająk: E,Q,W Postać ludzka: Q,E,W ciężko takie coś przeżyć...

Opublikowano

Popieram. Ludzie nie potrafią nią grać i tyle. Jak czytam komentarze ap = gówno to śmiać mi się chce .... Pająk: E,Q,W Postać ludzka: Q,E,W ciężko takie coś przeżyć...

Myslisz ze ludzie z high elo nie probowali tym grac?

Opublikowano

Jesteście beznadziejni, bo nie potraficie pomyśleć grając Elise. Ona nie jest typowym nukerem, gdzie za combosem rozwalasz każdego. Grając Elise trzeba mieć strategie coś w rodzaju planu. Gram nią codziennie od początku rotacji i nie przegrałem żadnego mida, jest cudna. Nie skreślajcie postaci, którymi nie potraficie grać. To samo tyczy sie Zed'a. To też bardzo dobry champ, tyle że trzeba nabrać troche wprawy.

Opublikowano

W wykonaniu załóżmy Malzahara, Q+E+R i mamy taki sam (nawet większy) dmg w dużo krótszym czasie (chodzi mi o castowanie).

Podtrzymuję - elise to useless shit.

@up

Zed może i nie jest taki słaby, po prostu wiele postaci go kontruje i trudno nim się wyfedować na topie/jungli.

Alternatywą dla niego jest mid, tak samo jak dla lee sina.

Opublikowano

To nie wiem jak osiągam efekt, że samym Q potrafię pół hp zjechać ad c ... -.-

Dokładnie :) Nie rozumiem was, co wam nie pasuje w Elise. Nie narzekam na dmg z jej strony :)

Opublikowano

Po spotlighcie wydawała się taka OP a jak przyszło co do czego to słaba tak samo jak Heimer ;/

Jeżeli uważasz, że Heimer jest słaby, to mnie załamałeś -.-

Opublikowano

Dokładnie :) Nie rozumiem was, co wam nie pasuje w Elise. Nie narzekam na dmg z jej strony :)

moze dlatego ze grasz na slabym poziomie (czyt. normale w=l/rankedy 1k elo)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...