Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia]Nick

Jano900

...  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(Przepraszam że tak ostatnio sugeruję ale to na razie ostatnie)

Sugerowałbym dodanie zmiany nicku dla wszystkich ale:

Były by dane pewne ograniczenia np. od rangi ProUser (żeby nie było żadnych trolli co będą nick co chwilę zmieniać) oraz co dłuższy okres czasu (miesiąc/dwa) lub tylko i wyłącznie raz.

Większość stron/forów ma taką opcję to dlaczego by tego nie wprowadzić? Ja wiem że to jest taki specyficzny rodzaj forum (nick można zmienić za nagrodę) ale niektórzy po prostu nie mają szans na golda a nick im się nie podoba (np. mój jest do niczego). Ew. możecie dać inne ograniczenia.

Więc podsumowując ograniczenia były by od pewnej rangi (najlepiej ProUser) oraz co dłuższy okres czasu lub po prostu raz a gold by dawał szansę jeszcze raz.

Chociaż dlatego że jest to specyficzne forum to najlepszym rozwiązaniem był tylko raz. A jak ktoś zmienił i mu się nie podoba to już trzeba golda.

Tylko i wyłącznie jednorazowo od 1/2k postów (tu nie chodzi o mnie ale o ogół bo jednak wyżej straciło by sens). Wiem że jest gold i black ale jednak niektórzy nie mają zdolności do tego (ja mam czekam na konkurs). Ogólnie fora/strony mają opcje zmiany nicku ale że to forum jest nagrodowe to takie coś byłoby dobre.

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ty nie masz problemu bo Ci się twój podoba. A mi najwyżej małą literę zmienią ale cyferek nie usuną. Ale co za problem dać raz dla każdego? Ja przecież nie wymagam czegoś wielkiego większość stron ma taką opcje.

Opublikowano

No to może od 1000 lub więcej ew. 2k. Ogólnie od jakiegoś progu postów byłoby 1 raz a tamte nagrody by też to pozwalały. Ale jak już to max. od 2k bo chcę ten cholerny nic zmienić a na golda nie mam szans a co dopiero na black.

@Down

Wy nie macie problemu bo normalny nick. No chyba że by pozwalali tylko jak masz tragiczny nick bo mój jest do niczego. Jak mi zmienicie nick to już nie mam pytań (ucięcie cyferek, duża litera i ew. kropka na końcu i jest git, ale to jest niemożliwe).

Opublikowano

Tak ale nie wszyscy mają warunki do zdobycia tych nagród. Ja wiem że to jest takie nagrodowe forum ale można by było dać 1 raz od określonego progu postów (1k,1,5k ew. 2k)

Opublikowano

Trzeba było myśleć o tym wcześniej.

Już nikt o golda nie będzie się starał...

Dlaczego niby nie masz warunków ? jest tyle konkursów w różnych działach...

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Za słaby komp więc w gry nie gram a grafikiem nie jestem. Tak i wtedy o tym nie myślałem ;p. Ja to wszystko rozumiem że jest system nagród i że wy macie normalne nicki.

Opublikowano

Nikt Ci nie broni zacząć uczyć się grafiki ;)

A ile jest takich konkursów gdzie trzeba ułożyć jakąś historyjkę czy wierszyk?

To chyba możesz?

Opublikowano

Z tymi nickami widziałbym tak.

Od 3K postów i tylko jednorazowo, sorry memory ale jakieś ograniczenia muszą być według mnie.

Opublikowano

No tak ograniczenia być muszą. Ale szybciej bym został grafikiem niż do tyle dobił. A uczyć się grafiki nie mam jak nie mam photoshopa. A co do wierszyków to jak nawet na polski opowiadania nie umiem zrobić to co dopiero tu.

Opublikowano
A uczyć się grafiki nie mam jak nie mam photoshopa

Gimp jest darmowy.

A co do wierszyków to jak nawet na polski opowiadania nie umiem zrobić to co dopiero tu.]

Tu na mpc nie jest szczególnie oceniana poprawność językowa , a przekaz, wyobraźnia

Opublikowano

Poprawność językową znam (prócz stawiania przecinków) a właśnie tak tworzyć nie umiem. No niby mógłbym się nauczyć ale to trudne jest.

P.S

Jak ktoś chętny mnie nauczyć to na pw proszę :)

Opublikowano

Nie.

Nagrody to nie tylko plakietki, ale przywileje. Nikt by nie brał udziału w konkursach gdyby Gold Member, Blue Member, Black Member miały takie same przywileje jak zwykłe rangi.

Game Over

Opublikowano

Tak ale konkursowe membery mają znacznie większe uprawnienia niż zwykli userzy dlatego nie widzę aby coś stało na przeszkodzie dodania zmiany nicku dla chociażby postmakera. Nick to jest podstawa. I podajcie chociaż jeden twardy argument czemu nie.

Opublikowano

Zabrałeś się za tę dyskusję tylko dlatego, że chcesz zmienić nick bo coś Ci nie pasuje w obecnym.

W innym przypadku nawet być nie pomyślał o założeniu takiego tematu.

Staraj się o Gold Membera i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...