Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

PLAYER_MAX_LEVEL: 99LocaleService locale/poland/locale_string.txt
socket_tcp_bind: tcp_socket: Address already in use

Mam taki problem proszę o pomoc (serwer dedykowany FreeBSD 8.3)

Edytowane przez HoBoS1997r
  • Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

PLAYER_MAX_LEVEL: 99LocaleService locale/poland/locale_string.txt

socket_tcp_bind: tcp_socket: Address already in use

Mam taki problem proszę o pomoc (serwer dedykowany FreeBSD 8.3)

PLAYER_MAX_LEVEL: 99LocaleService locale/poland/locale_string.txt = to jest tylko info.

socket_tcp_bind: tcp_socket: Address already in use = odpalasz drugi raz pliki serwerowe. wpisz killall game następnie killall db i wystartuj jeszcze raz sf.

Opublikowano

dobra poradziłem sobie a jak zmienić na większe staty bo z lvl nie ma problemów ale staty nie wiem

Ustawiasz w configach MAX LV: i tu wpisujesz np. 250 czy 100.

Opublikowano (edytowane)

Wie ktos jak udbugowac autopoty peleryny mestwa + fryzurki bo w spisie pisze ze dziala all

Ps mam ta gotowa maszyne sciagnieta i na niej server postawiony. Czy jest mozliwosc ze przez to bo ona jest v3 a najnowsze pliki to 3.2 czy

jak sciagne ten server files 3.2 bedzie all dzialalo?

Edytowane przez xvrek
Opublikowano

Wie ktos jak udbugowac autopoty peleryny mestwa + fryzurki bo w spisie pisze ze dziala all

Ps mam ta gotowa maszyne sciagnieta i na niej server postawiony. Czy jest mozliwosc ze przez to bo ona jest v3 a najnowsze pliki to 3.2 czy

jak sciagne ten server files 3.2 bedzie all dzialalo?

sprawdz id 70038 i 72722-72730
Opublikowano

Upnoł by ktoś mi Server files, baze, game ? Na pw. Dam limit like'ow

Przecież da się normalnie pobrac, to jeszcze waży max 10mb to co za problem.

Autor nie zezwala na reupload plików więc raczej nikt Ci z tym nie pomoże.

Opublikowano

Przecież da się normalnie pobrac, to jeszcze waży max 10mb to co za problem.

Autor nie zezwala na reupload plików więc raczej nikt Ci z tym nie pomoże.

Pobiera sie co 1 godz *o*

1390758008-U305854.png graphic.png

Opublikowano

sprawdz id 70038 i 72722-72730

Tzn w item proto mam sprawdzic ale dokladnie ktora tabelke zeby dzialaly pelerynki i autopoty przynajmniej?

Opublikowano (edytowane)

Zamiast dawac caly folder mysql (TO JEST NIEBEZPIECZNE, Gdyż grodzi utrata danych...), to daj mysql dump'a z navicata i tyle... Nie dość że będzie łatwiej zaintalować to jeszcze zerowe prawdopodobieństwo utraty danych bądź ich uszkodzenia : ). https://www.google.pl/search?q=mysql+dump&aq=f&oq=mysql+dump&aqs=chrome.0.57j0j5j0j62.1459&sourceid=chrome&ie=UTF-8

nie każdy potrafi to wrzucić potem do bazy (mniej jebania), a tak mam pewność, że ułomy se poradzą. + nie uszkodzą się te dane... ;)

@Up. give basic weapon

Edytowane przez Terenzo.
Opublikowano

Siema, mam jeszcze taki problem otoz mam folder a w nim najnowszy zpatchowany client metin2.pl z wgranym launcherem tym clientside zmienione ip na moje hamchi z normalna koncowka i tak ja moge wejsc na serwer normalnie bez zadnych problemow a moj kolega przy wyborze postaci daje enter i wywala go. Dodam, że port map wlaczony porty on, w routerze mam dodane porty od 20 do 13004, strona im normalnie chodzi wiec nie wiem w czym problem...

Opublikowano

nie każdy potrafi to wrzucić potem do bazy (mniej jebania), a tak mam pewność, że ułomy se poradzą. + nie uszkodzą się te dane... ;)

@Up. give basic weapon

No ale mógłbyś dać w dwóch wersjach, bo ktoś już ma często spreparowaną bazę danych i oczekiwałby tylko zapytania, tak jak ja. To chwila roboty, 3 minuty z pakowaniem WinRAR włącznie ;).

IhuZnR7.png

Opublikowano

Siema, mam jeszcze taki problem otoz mam folder a w nim najnowszy zpatchowany client metin2.pl z wgranym launcherem tym clientside zmienione ip na moje hamchi z normalna koncowka i tak ja moge wejsc na serwer normalnie bez zadnych problemow a moj kolega przy wyborze postaci daje enter i wywala go. Dodam, że port map wlaczony porty on, w routerze mam dodane porty od 20 do 13004, strona im normalnie chodzi wiec nie wiem w czym problem...

A zmienił sobie adres IP w pliku serwerip który znajduje się w głównym katalogu gry :) ??

I'm here for You, not for myself

Always help You

Opublikowano

Hah nie wiem sam na razie nie sprawdze bo jestem na tel ale moge sie aby domyslac.. Ip jest zmienione na moje z norm koncowka

w tym pliku ktory jest w launcherze a nie kojarze zeby w czystym pl-u bylo serwerip ale jesli jest i tam lezy blad masz u mnie 2x limit lajkow

od jtr jak sprawdze :D

Opublikowano

W czystym PL`u tego nie ma.

Ale Eddy dodał do Clientside v3 taki pliczek i również musisz go poprawnie uzupełnić :)

Always help You

Opublikowano

Hmm przypomnialem sb, ze ten plik rowniez uzupelnialem z ip norm koncowka i nadal wywalalo wiec ja juz nie wiem w czym problen;/

Opublikowano

Porty w routerze odblokowałes na normalną końcówkę?

Kolega jest w sieci Hamachi gdy próbuje sie logować :)?

Always help You

Opublikowano (edytowane)

Porty w rouerze sa odblokowane nie na ip z hamachi tylko na ip 192.168.1.4 takie bylo w ipconfig

Czy w tym moze tkwic problem mam zmienic na ip z hamachi?

Moze byc problem w tym ze ja musze miec w root i serverip moje ip z hamachi koncowka 100

A kolega normalna koncowa w root i serverip?

Edytowane przez xvrek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...