Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Na jakim kliencie najlepiej to odpalić ? Oraz jaki jest pong ?

Client? Przecież napisałem w temacie że aktualny z pl'a. Pong jest 1234abcd5678efgh..
Opublikowano

Nie wiem dlaczego, ale nie widzę włosów na tym koncie "Terenzo" jest sama twarz bez górnej części głowy oraz tyłu :) A jak zakładam kostium to postać znika i nie moge sie poruszać. Jezeli chodzi o ikonkę kostiumów to także jej nie widzę mam pliki v3 i te pliki do clienta także v3

2863366318.png

Opublikowano

Nie wiem dlaczego, ale nie widzę włosów na tym koncie "Terenzo" jest sama twarz bez górnej części głowy oraz tyłu :) A jak zakładam kostium to postać znika i nie moge sie poruszać. Jezeli chodzi o ikonkę kostiumów to także jej nie widzę mam pliki v3 i te pliki do clienta także v3

Pobierz takze client v1

Opublikowano

Jedyny problem jaki mam na tych plikach to cofanie exp'a na minus, gdy daje go komendą GM lub pc(npc).

Dokładnie wszystko opisałem tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/816862-problemcofanie-expa-na-minus/

Wie ktoś może, jak temu zaradzić? Piszcie w temacie który podałem powyżej.

Zajmuje się tworzeniem plików serwerowych metin2, pod serwer PvP Oldschool.

Opublikowano

Pobrałem gotowy serwer na FreeBSD 9.0 z plikami v3 i mam tam 3pliki i 2 puste foldery. Co ja mam z nimi zrobić żeby odpalić serwer co jeszcze muszę ściągnąć. Pytanie może być dla was banalne ale jestem "zielony" w takich sprawach. :D

Opublikowano

Pobierz VirtualBox i otwórz plik FreeBSD 9.0.vdi, przeszukaj zasoby mpc , jest wiele tutoriali jak postawić serwer hamachi.

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

Opublikowano

Jak na tych plikach zwiększyć exp ? Robię duplikat tabeli mob_proto i wpisuję

To jest ukryta treść, proszę

I ok zapytania wykonało poprawnie, ale po restarcie serwera nie widzę potworów i ponownie jak wchodzę w navicat to mam errory że nie może tam jakieś pliku znaleść .. nawet usunąć nie mogę mob_proto bo mam napisane że nie można znaleść mob_proto ...

2863366318.png

Opublikowano

Jak na tych plikach zwiększyć exp ? Robię duplikat tabeli mob_proto i wpisuję

I ok zapytania wykonało poprawnie, ale po restarcie serwera nie widzę potworów i ponownie jak wchodzę w navicat to mam errory że nie może tam jakieś pliku znaleść .. nawet usunąć nie mogę mob_proto bo mam napisane że nie można znaleść mob_proto ...

Po wgraniu musisz usunąć

i zmienić nazwę z

na

I po tym dopiero zrestartować.

Ja tak robiłem i wszytko śmigało.

Opublikowano

Po wgraniu musisz usunąć

i zmienić nazwę z

na

I po tym dopiero zrestartować.

Ja tak robiłem i wszytko śmigało.

Właśnie tak robiłem, ale po restarcie nie mam mobów i w navicat dalej mam mob_proto i mob_proto_copy pomimo że to usunałem i nazwe zmieniłem. No nic jeszczę trochę pomęczę się i wymyślę coś. Co do plików to mi się podobają ;] . Nie ma nawalone tego wszystkiego i wszystko szybko się odpala.

2863366318.png

Opublikowano

Mam problem z fryzurami , nie sprawdzałem tych nowych ale gdy te stare ( standardowe ) zakładam to ucina mi głowę a fryzury nie widać , zmieniam type i subtype na 25 - 0 aby nie zakładało do systemu kostiumów a normalnie .

Jeśli ktoś zna rozwiązanie mojego problemu byłbym wdzięczny. Pozdrawiam, Patryk

Opublikowano

Jeżeli masz tak samo z nowymi jak i starymi to wrzuć do clienta ClientSide V1 i ClientSide V3 .. Mialem tak samo z fryzurami to dograłem V1 i wszystko ładnie chodzi.

2863366318.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...