Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

U mnie wierzchowce sa zbugowane, pisze ze ba 4h, a po zalozeniu zmienia sie na 1h :(

@edit A, nie sorry moja wina, jest wszystko ok :)

Edytowane przez FullMix
Opublikowano (edytowane)

Czemu nie ma clientside V2 ? Nie jest już potrzebny czy trzeba teraz tylko Clientside V1 i V3 ? Jeżeli mam pliki serwerowe Terenza v3 to muszę tylko clientside v3 wgrać do metin2 @Edit: Już rozkminiłem, może dać ktoś locale i root na ip 25.143.191.45 ? Bo ja sam nie ogarniam tego + te od Wontrubka mają wirusa, bo avast mi wykrywa. ;C

@2EDIT: Odpaliłem serwer, wszystko wgrałem, sam ogarnąłem, wszystko śmiga jak powinno, tylko powie mi ktoś jak dodać eliksiry, bronie, skille na P u npc ? I jakie są id kostiumów nowych itemów ?

Edytowane przez muzarz

ZceIUCf.gif

"You are not my friend, you are my brother, my friend" ~PashaBiceps

Opublikowano

Witam

Pobrałem twoje pliki zainstalowałem itd.

Następnie miałem kilka problemów z wejściem na serwer. (Ale po przeczytaniu komentarzy wszystko sie wyjaśniło)

Teraz chciałbym wpuścić kolegów na serwer i tu się pojawia mały problem.

Nie mogą :/

Mam luncher od ciebie (Ze Zmienionym rootem, oczywiście normalna dla innych końcówka)

Mam Port Map też od ciebie

Pliki sie ładnie odpaliły

Aleee... nie mogą się połączyć czego to może być wina

Pozdrawiam MrGreen

Opublikowano

Czemu nie ma clientside V2 ? Nie jest już potrzebny czy trzeba teraz tylko Clientside V1 i V3 ? Jeżeli mam pliki serwerowe Terenza v3 to muszę tylko clientside v3 wgrać do metin2 pl ?

W poradniku wszystko jest opisane.

@up. Pw ;)

Opublikowano

Wszystko ładnie chodzi, tylko mały problem jest.

Pomijając fakt, że nie ma teleportera w żadnym m1 (bo można go sobie przywołać bądż co bądź :P), gdy już go przywołam to nie reaguje - jakiś błąd w questach?

PS.

Też nie wiem czy to wina z mojej strony, ale jest brak ikonek wszystkich itemkow olimpijskich (fryzury, kostiumy) i paru nowych itemków typu zielony czar, zielona siła (itemy, które lecą ze skrzyń ucznia).

ognistyadd.jpg
Opublikowano

Wszystko ładnie chodzi, tylko mały problem jest.

Pomijając fakt, że nie ma teleportera w żadnym m1 (bo można go sobie przywołać bądż co bądź :P), gdy już go przywołam to nie reaguje - jakiś błąd w questach?

PS.

Też nie wiem czy to wina z mojej strony, ale jest brak ikonek wszystkich itemkow olimpijskich (fryzury, kostiumy) i paru nowych itemków typu zielony czar, zielona siła (itemy, które lecą ze skrzyń ucznia).

Clientside trzeba było wrzucić do aktualnego clienta pl, a teleporterów mogłem przypadkiem usunąc.
Opublikowano (edytowane)

Zaraz przetestuje :).

Ogólnie to dzięki. + dla Ciebie.

A tak nawiasem jak już tu napisałem.

Czy da radę jakoś poprawić te kostiumy?

Dokładnie chodzi mi o to że dodajemy pkt w status i po prostu on na chwile znika.

Trochę mi to przeszkadza, a może ty będziesz wiedział o co chodzi :).

Edytowane przez MenTo(S)
aff4c7dc38039af3.png
Opublikowano

Zaraz przetestuje :).

Ogólnie to dzięki. + dla Ciebie.

A tak nawiasem jak już tu napisałem.

Czy da radę jakoś poprawić te kostiumy?

Dokładnie chodzi mi o to że dodajemy pkt w status i po prostu on na chwile znika.

Trochę mi to przeszkadza, a może ty będziesz wiedział o co chodzi :).

Możesz zwiększyć częstotliwość zmieniania zbroji na postaci. szukasz

loop_timer("costume_time",0.5) i tam gdzie 0.5 to jest ta częstotliwość.

Opublikowano

Nom to troche jest denerwujące, kiedy mamy założony kostium nick nad postacią skacze, tak jakbyśmy ciągle zdejmowali i zakładali coś z eq :P Po zdjęciu kostiumu nie ma żadnego problemu z tym nickiem.

Opublikowano

Nom to troche jest denerwujące, kiedy mamy założony kostium nick nad postacią skacze, tak jakbyśmy ciągle zdejmowali i zakładali coś z eq :P Po zdjęciu kostiumu nie ma żadnego problemu z tym nickiem.

Widziałeś nowy quest z tematu? Wgraj go.
Opublikowano

Teraz trochę z innej beczki czy po wgraniu mapy z innych plików serwerowych może być tak że otrzymywanie expa się zwiększyło?

aff4c7dc38039af3.png
Opublikowano

Teraz trochę z innej beczki czy po wgraniu mapy z innych plików serwerowych może być tak że otrzymywanie expa się zwiększyło?

NIe.
Opublikowano (edytowane)

Możliwe że mi się wydawało.

Jak ktoś chce poprawne teleporty M1 z M2 to mogę wrzucić.

PS. Ta misja na teleportera nie działa nadal po kliknięciu na niego 0 efektu.

//

Żaden quest na tego starego pryka nie działa może to problem z mob_proto?

Ja już nie wiem może ktoś wpadnie na jakiś pomysł. 9012 ID jak coś.

Edytowane przez MenTo(S)
aff4c7dc38039af3.png
Opublikowano (edytowane)

EDIT :

Wszystko juz zrobiłem , tylko mam jeden problem

gdy wpisuje passy pisze , ze Błąd podczas łączenia się z serwerem. Pomoże ktoś ?

Edytowane przez BloodyKnight

Chcę , by stare czasy Metin2 wróciły ...  :(

Opublikowano (edytowane)

Może mi ktoś upnąć działający quest ox + pytania? Dodałem index mapki 12 do configa i wgl wbijam na mapkę GM oraz 2 innymi postaciami i nie wczytuje mi pytań ;d

@BLOODYKNIGHT

serverinfo w root z końcówką .100, hamachi odpalone? Porty? Wbijaj przez normalnego launchera... Nie jakieś tam na hamachi tylko standardowy ten z mapką :D Pong w bince się zgadza? Zapora wyłączona? Firewall nie blokuje Ci binki?

Edytowane przez Kojak

11573538277329494069.gif

Opublikowano

Może mi ktoś upnąć działający quest ox + pytania? Dodałem index mapki 12 do configa i wgl wbijam na mapkę GM oraz 2 innymi postaciami i nie wczytuje mi pytań ;d

@BLOODYKNIGHT

serverinfo w root z końcówką .100, hamachi odpalone? Porty? Wbijaj przez normalnego launchera... Nie jakieś tam na hamachi tylko standardowy ten z mapką :D Pong w bince się zgadza? Zapora wyłączona? Firewall nie blokuje Ci binki?

w sf v3 ox działa.
Opublikowano

Tutaj też działa OX bynajmniej u mnie.

/Go O przywołujemy Bezimienne kwiaty i powinno hulać.

A teraz moje pytanie czemu nie działa mob 9012 Teleporter.

Nie reaguje w ogóle na kliknięcie.

aff4c7dc38039af3.png
Opublikowano (edytowane)

Tutaj też działa OX bynajmniej u mnie.

/Go O przywołujemy Bezimienne kwiaty i powinno hulać.

A teraz moje pytanie czemu nie działa mob 9012 Teleporter.

Nie reaguje w ogóle na kliknięcie.

W mob_proto kolumna on_click powinna mieć wartość 2

jeszcze musisz dodać do questnpc.txt (poland/quest) to: 9012 teleport

Edytowane przez Terenzo.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...