Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

pewnie w configach jest ustawiony max level 99.

O jaki dokładnie config chodzi ? Bo tam w plikach aż tak nie grzebie bo nie chcę namieszać.

@ Ok znalazłem.

Edytowane przez Dawko3126

2863366318.png

Opublikowano

O jaki dokładnie config chodzi ? Bo tam w plikach aż tak nie grzebie bo nie chcę namieszać.

W ServerFiles v3.1 masz ustawione w configach 99lvl.

W paczce masz fodery ch1, ch2 ... i w nich masz configi.

Opublikowano (edytowane)

Terenzo. Jesteś moim guru ale popełniłeś kilka błędów 1 root dodałeś swoje pliki nie wiem jakieś made in china czy co ale spieprzyłeś sprawę :) i jak chcemy mieć wszystkie itemy jak na pl to tylko zmieniamy ip w si a u cb się tego nie do bo jak tak damy to wszystko się spierdoli. Spędziłem przy tym 2h i nadal nic nie udało mi się zrobić ale do rana powinienem to ogarnąć krótko mówiąc ten client side v3 jest do dupy i do wywalenia sory, że tak mówię ale jak ktoś by chciał zacząć na tych plikach odpalić server to porażka :). Jak mi się nie uda może tobie się uda napraw to xD.

Bugi na servie:

1. dt kamienie otwarcia nie dropią :)

2. sw. Hwang nie działa. Na postać nie da się zalogować

3. podmienione id niektórych i nie widać ich w eq :/ (naprawiłem to sobie)

4. 4 channele nie działają poprawnie dość duży problem ponieważ po 2godzinnym teście crashują i żeby się zalogować trzeba czekać ponad 1h a nie tak jak w przypadku 1-3 chaneli gdzie trza czekać tylko 2 minutki :).

5. Mysql jest tak zaśmiecone, że szkoda gadać

6. Niektóre fryzury bugują postać :)

7. Wierzchowce zbugowane all begalskie nie wiem czy dodałeś ale źle je dodałeś :) nie widać w eq. Nie widać jak się na niego wsiądzie.

8. pierścień teleportacji po co zmieniałeś id jego w quest 3h szukania :/

9. Mapa ox też zbugowana :)

10. Nie wgrany jest red las całkowicie nie wiem ale zjadło pół red lasu :)

11. Metiny nie wiem czy pracowałeś nad nimi ale z metka na 20 lvl same dzikie psy lecą :)

12. Niebieska śmierć hity po 700k...

13. Dt 2 ostatnie poziomy zbugowane :)

14. Bronie na 80 lvl nie dodają na lud :/

15. Skile na p szamana są za mocne :)

16. Server nie działa na no hamachi ja sobie poradziłem a ktoś inny?

To jest jakieś 20% bugów które z kolegami znalazłem na twoich plikach :)

Nie mów mi, że to jest i to jest bo ja to wszystko sprawdzałem i naprawianie tego zajmie mi 5-7 dni ale się opłaca :)

Nie wiem nie znam Cię ale na tego + tak ledwo ledwo zasłużyłeś jeśli to przeczytasz to nie myśl sobie, że ja ma cb za jakiegoś debila. Piszę to tylko dlatego, że niektóre błędy są tak skomplikowane, że głowa mała np. naprawie jedno a tu drugie się pieprzy i się tak cofam :/

No dobra ale jak bym miał tak oceniać pliki Moja ocena na początku była 6 jak jeszcze nie testowałem tych plików a teraz masz tak 3+

Zaraz dodam filmik pokazujący o co chodzi z tymi rotami :).

Sry z byki ale spać mi się chce :).

Edytowane przez SKrYpTeErEK
Opublikowano

Terenzo. Jesteś moim guru ale popełniłeś kilka błędów 1 root dodałeś swoje pliki nie wiem jakieś made in china czy co ale spieprzyłeś sprawę i jak chcemy mieć wszystkie itemy jak na pl to tylko zmieniamy ip w si a u cb się tego nie do bo jak tak damy to wszystko się spierdoli. Spędziłem przy tym 2h i nadal nic nie udało mi się zrobić ale do rana powinienem to ogarnąć krótko mówiąc ten client side v3 jest do dupy i do wywalenia sory, że tak mówię ale jak ktoś by chciał zacząć na tych plikach odpalić server to porażka . Jak mi się nie uda może tobie się uda napraw to .

Bugi na servie:

1. dt kamienie otwarcia nie dropią

2. sw. Hwang nie działa. Na postać nie da się zalogować

3. podmienione id niektórych i nie widać ich w eq :/ (naprawiłem to sobie)

4. 4 channele nie działają poprawnie dość duży problem ponieważ po 2godzinnym teście crashują i żeby się zalogować trzeba czekać ponad 1h a nie tak jak w przypadku 1-3 chaneli gdzie trza czekać tylko 2 minutki .

5. Mysql jest tak zaśmiecone, że szkoda gadać

6. Niektóre fryzury bugują postać

7. Wierzchowce zbugowane all begalskie nie wiem czy dodałeś ale źle je dodałeś nie widać w eq. Nie widać jak się na niego wsiądzie.

8. pierścień teleportacji po co zmieniałeś id jego w quest 3h szukania :/

9. Mapa ox też zbugowana

10. Nie wgrany jest red las całkowicie nie wiem ale zjadło pół red lasu

11. Metiny nie wiem czy pracowałeś nad nimi ale z metka na 20 lvl same dzikie psy lecą

12. Niebieska śmierć hity po 700k...

13. Dt 2 ostatnie poziomy zbugowane

14. Bronie na 80 lvl nie dodają na lud :/

15. Skile na p szamana są za mocne

16. Server nie działa na no hamachi ja sobie poradziłem a ktoś inny?

To jest jakieś 20% bugów które z kolegami znalazłem na twoich plikach

Nie mów mi, że to jest i to jest bo ja to wszystko sprawdzałem i naprawianie tego zajmie mi 5-7 dni ale się opłaca

Nie wiem nie znam Cię ale na tego + tak ledwo ledwo zasłużyłeś jeśli to przeczytasz to nie myśl sobie, że ja ma cb za jakiegoś debila. Piszę to tylko dlatego, że niektóre błędy są tak skomplikowane, że głowa mała np. naprawie jedno a tu drugie się pieprzy i się tak cofam :/

No dobra ale jak bym miał tak oceniać pliki Moja ocena na początku była 6 jak jeszcze nie testowałem tych plików a teraz masz tak 3+

Sry z byki ale spać mi się chce .

Sprawdzę i napiszę w @edit co działa z tych rzeczy co wypisałeś.

Ps. ja u sb mam serwer no hamachi i jakoś śmiga. ;)

Opublikowano

1. dt kamienie otwarcia nie dropią :)U mnie dropią

2. sw. Hwang nie działa. Na postać nie da się zalogować działa :) pewnie brak indexu w configu

3. podmienione id niektórych i nie widać ich w eq :/ (naprawiłem to sobie) ja widziałem od razu :) kwestia pliku icon w cliencie

4. 4 channele nie działają poprawnie dość duży problem ponieważ po 2godzinnym teście crashują i żeby się zalogować trzeba czekać ponad 1h a nie tak jak w przypadku 1-3 chaneli gdzie trza czekać tylko 2 minutki :). osobiście testowalem i mi nie padly :) aczkolwiek ewentualnie skrypt stopowania ich nie dzialają poprawnie...

5. Mysql jest tak zaśmiecone, że szkoda gadać gdzie?

6. Niektóre fryzury bugują postać :)tak to jest jak sie nie umie wyłączać serwera <.<

7. Wierzchowce zbugowane all begalskie nie wiem czy dodałeś ale źle je dodałeś :)nie widać w eq. Nie widać jak się na niego wsiądzie. ja je widzę... pieczęcie również

8. pierścień teleportacji po co zmieniałeś id jego w quest 3h szukania :/ really o.O? id itemu jest na poczatku questa move_ring ...

9. Mapa ox też zbugowana :)wystarczy dodac index mapy do configa game...

10. Nie wgrany jest red las całkowicie nie wiem ale zjadło pół red lasu :)raczej mało prawdopodobne :) bynajmniej nie sprawdzalem aczkolwiek zapewne działa poprawnie...

11. Metiny nie wiem czy pracowałeś nad nimi ale z metka na 20 lvl same dzikie psy lecą :)sprawdzalem drop ze wszystkich metinow na serwerze moim i działa resp poprawnie... możliwe ze masz zły plik group_group (bodajże) lub w mob_proto złe id respu :)

12. Niebieska śmierć hity po 700k... raptem 10 sekund edycji mysql i moze walic nawet po 2 hity :)

13. Dt 2 ostatnie poziomy zbugowane :)działa bezbłędnie :)

14. Bronie na 80 lvl nie dodają na lud :/ podejrzewam że item_proto serwera zostało konwertowane na item_proto clienta aczkolwiek jest to możliwe bynajmniej w grze widać bonus na ludzi ale może to być tylko wizualne :)

15. Skile na p szamana są za mocne :)skill_proto w mysql i jedziesz :D

16. Server nie działa na no hamachi ja sobie poradziłem a ktoś inny? dlaczego miałby nie działać? o.O

11573538277329494069.gif

Opublikowano (edytowane)

1. Po resecie też mi dropią :)

2. Bardziej możesz wytłumaczyć?

4. To zostaw sobie włączonego na 4 h conection refulsed

6. Nie wiesz kim jestem o.O. server sam się crashował nie wyłączłem go teraz na 1 cha cisne :) :).

7. Byś pograł w metin2.pl to nie są od nich pieczęcie :)

8. id 19846 jak to jest id pierścienia tp to dam tobie 10 zł

9. Bardziej możesz wytłumaczyć?

10. A jednak

13. Ostatnie piętra to niebieska śmierć nie działa poprawnie ponieważ nie jesteś w dt 2 zobacz sobie kowala po prawo to nie jest kowal tylko handlarz :)

16. dlatego, że maszyna ustawia sobie automatycznie ip 192.168.1.15 a ja muszę 192.168.1.2 był 1 plik który to robił i trza było go usunąć :)

Opublikowano (edytowane)

Myślę że nie masz mojego sf + mysql i .tyle. żadnego id nie zmieniŁem.

@dobra, pomylilem sie.. skoro miales moja maszyne to raczej z moim sf i mysql. :P

Edytowane przez Terenzo.
Opublikowano (edytowane)

No dobra ja idę spać :). Jutro się z tym pobawię ale te wierzchowce mógł byś naprawić.

Jutro sprawdzę jeszcze jak się spisuje server przy 30+ graczach :)

Opublikowano (edytowane)

Terenzo. próbowałem wszystkiego:

1.Podmieniłem roty te co ty dałeś i nie da się włączyć metka.

2. Podmieniłem rooty i locale i wszystko działa tylko moi koledzy nie mogą się zalogować przez to i jak chcę zobaczyć jaki mam kostium ubrany to wyłącza się metin.

Masz jakiegoś lauchera żeby moi koledzy mogli się logować jak wrzucę pliki do pl?

Tak naprawiłem sobie już ten błąd, wszystko ładni mi śmiga tylko nadal mam problem z 4 chanelem ale i tak nie będę go odpalał bo mam za słaby komputer.

Opublikowano (edytowane)

Zrobiełm to co w poradniku I nadal to samo ;/

Jest Możliwość żebyś zrobił te pliki bez wierzchowców? i Wlgl najczystrze takie naj raina tylko spolszczone?

Edytowane przez ninjaxxxD
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...