Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]NosTale

UMN

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Siema , grałem w Nostale kiedyś , wbiłem z 25lvl i w sumie to żadne osiągnięcie - zniechęciła mnie do gry jedna misja ale nie będę o tym opowiadał. Może sobie zagram znowu i mam kilka pytanek.

1.Lepiej grać łucznikiem czy wojownikiem? Grałem łucznikiem - dobrze się grało ale w późniejszych etapach gry postać jest podobno nudna - mówiło mi tak kilka osób , a ja się zdecydować nie umiem więc pytam tych doświadczonych graczy.

2.Warto zagrać na Avalon od nowa , czy tam same wysokie levele i drogo jest , mam tam koleżankę 80+lv poexpić by mogła w sumie ale ja jak gram tak powiem pierwszy raz w grę to wolę ją poznawać sam - expić sam itd.

3.Będę mógł wydawać co miesiąc z 12zł na ItemShopa , co można kupić takiego przydatnego do gry w IS'ie? Nie pytajcie dlaczego będę mógł wydawać tą kasę - po prostu mam telefon na abonament a i tak prawie zawsze zostaje mi około 15zł albo więcej a potem przepada.

4.Jak rozdawać skile itp. są jakieś specjalne bulidy do postaci , tak jak w innych grach? (np. w Metinie się specjalnie skille ustawia , status), jak są to podaj do tej postaci , do której odpowiedziałeś w pytaniu 1 , jak są jakieś takie tutoriale to jak podasz linka dodatkowy plus.

Za każdą odpowiedź około 1-2 lajków , za taką naprawdę zasłużoną to mogę dać nawet 5 w profilku.

7ba4ef2746a62.png

Opublikowano
1.Lepiej grać łucznikiem czy wojownikiem? Grałem łucznikiem - dobrze się grało ale w późniejszych etapach gry postać jest podobno nudna - mówiło mi tak kilka osób , a ja się zdecydować nie umiem więc pytam tych doświadczonych Łucznik jest dobry, jak na początku masz dobry łuk to się dobrze bije. Nudny jest dla jednej osoby, a dla drugiej nie. Ja np. lubię postacie atakujące z dystansu, więc łucznik dla mnie jest dobry. Wojownik na początku jest "głupi" z powodu tego, że ciągłe missy są irytujące.

2.Warto zagrać na Avalon od nowa , czy tam same wysokie levele i drogo jest , mam tam koleżankę 80+lv poexpić by mogła w sumie ale ja jak gram tak powiem pierwszy raz w grę to wolę ją poznawać sam - expić sam itd.Na avalonie jest kilka osób z 99lvlem, możesz zobaczyć je na stronie NosTale w rankingu. Co do cen nie wiem, a co do expa to lepiej sam wbijaj i ewentualnie później poproś koleżankę o podexpienie na glacernonie.

3.Będę mógł wydawać co miesiąc z 12zł na ItemShopa , co można kupić takiego przydatnego do gry w IS'ie? Nie pytajcie dlaczego będę mógł wydawać tą kasę - po prostu mam telefon naabonamentŁucznik jest dobry, jak na początku masz dobry łuk to się dobrze bije. Nudny jest dla jednej osoby, a dla drugiej nie. Ja np. lubię postacie atakujące z dystansu, więc łucznik dla mnie jest dobry. Wojownik na początku jest "głupi" z powodu tego, że ciągłe missy są irytujące.

2.Warto zagrać na Avalon od nowa , czy tam same wysokie levele i drogo jest , mam tam koleżankę 80+lv poexpić by mogła w sumie ale ja jak gram tak powiem pierwszy raz w grę to wolę ją poznawać sam - expić sam itd.Na avalonie jest kilka osób z 99lvlem, możesz zobaczyć je na stronie NosTale w rankingu. Co do cen nie wiem, a co do expa to lepiej sam wbijaj i ewentualnie później poproś koleżankę o podexpienie na glacernonie.

3.Będę mógł wydawać co miesiąc z 12zł na ItemShopa , co można kupić takiego przydatnego do gry w IS'ie? Nie pytajcie dlaczego będę mógł wydawać tą kasę - po prostu mam telefon naabonament[/b] a i tak prawie zawsze zostaje mi około 15zł albo więcej a potem przepada.W IS kupuj najlepiej przy takiej ilości ND (za 12zł) zwoje sp niebieskie lub perfumy. Możesz też zbierać i nie wydawać tych ND, pozbierać ich trochę i kupić Pudło SP lub więcej tych rzeczy, które podałem.

4.Jak rozdawać skile itp. są jakieś specjalne bulidy do postaci , tak jak w innych grach? (np. w Metinie się specjalnie skille ustawia , status), jak są to podaj do tej postaci , do której odpowiedziałeś w pytaniu 1 , jak są jakieś takie tutoriale to jak podasz linka dodatkowy plus.

http://www.mpcforum.pl/topic/742344-tut-najlepszy-ekwipunek-od-15lvl/

http://www.mpcforum.pl/topic/743729-tut-hurt-czym-handlowac/[/size][/font]

[font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3][code]
http://www.mpcforum.pl/topic/639995-tutwszystko-o-kartach-specjalisty/

http://www.mpcforum.pl/topic/748720-tut-bardzo-szybki-i-efektywny-zarobek-w-nt/

http://www.mpcforum.pl/topic/681588-tut-nostale-mega-tut/[/size][/font]
http://www.mpcforum.pl/topic/753242-spis-wszystkich-poradnikow-z-dzialu-nostale/

Podałem Ci kilka przydatnych poradników.

469811415538581269916.jpeg

Pasjonat
Opublikowano

@UP Możesz podać uzasadnienie dlaczego wojownik?

@2UP Fajne odpowiedzi , na razie dam ci 1 like , a potem może jeszcze kilka.

7ba4ef2746a62.png

Opublikowano

Ja na twoim miejscu grałbym wojownikiem. Łącznikiem gra połowa nostale, a na wysokim lvlu ssie. Wojem się świetnie expo i jest samowystarczalny ( nie potrzebuje petów, potów)

Opublikowano

1. Na twoim miejscu zagrałbym wojownikiem nigdy nim nie grałem aż do ostatniego czasu :) na spokojnie wbilem 46lvl sp1/sp2 i rozwalam sobie 57 maga :D co do sp1 jest dobre nie wiem czemu @Up sie nie poodoba ;P

2.Radzę grać na Finesia "nowy serwer" dość tanio jak dla mnie na nim :P i spoko ludzie grają jak zwykle w nostale :D

3. Pozbieraj ND i kup pudło i sprzedaj :D

4. Tego nie powiem ponieważ nie pamietam jak mam rozdane :) powiem jak bd na NT

Pasjonat
Opublikowano

Można zamknąć - jak na razie pogram sobie na tym moim łuczniku - 25lv , przeszedłem tą wkurzającą misję teraz jakieś CP ;d Może sobie zrobię drugą postać na Finesii - wojownika.

7ba4ef2746a62.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...