Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

metin2 i procesor (prosze o wypowiadanie sie tych troche bardziej zaawansowanych)

mcafee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam , na wstepie powiem ze posiadam procka AMD athlon™ II X4 631 Quad-core processor 2.60ghz (4rdzeniowy)

RAM 4,00GB

32bit

Win7

karta graficzna NVIDA GeForce GTX550 Ti

chodzi mi glownie o procesor gdyz niewiem od czego jest takie duze zuzycie go na samym pulpicie wszystko mam pozamykane a uzywa 30% komp czyszczony ccleanerem a gdy wlacze metka (1) to juz dochodzi do 100% programy wszystko pozamykane komputer czyszczony temperatura to 19stopni minimum max 24 dochodzi co moze byc tego przyczyna

PROSZE WAS LUDZIE OSZCZEDZCIE SOBIE KOMENTARZOW TYPU KUP NOWY KOMPUTER

a takie pytanko odchodzac od tematu co o nim sadzicie (komputerze) prosze o nie wypowiadanie sie jakis dzieci ktore sie wgl nie znaja ;]

Opublikowano

Tsakui to nie chodzi o klienta jak juz napisalem na czystym pulpicie mi bierze 30% a moze ktos by sie wypowiedzial na temat kompa nadaje sie na gry?

Opublikowano

wczoraj przeczyszczalem wentylator i wgl calego kompa z kurzu

zauwazylem cos dziwnego przestawilem zeby uzywal 3rdzenie cos w tym stylu tera po 40% bierze na 1 metku ale gdy odswieze np strone na przegladarce znow do 100 i opada powoli to normalne?

Opublikowano

Rejestr masz zaśmiecony, masowa ilość plików nie potrzebnych. Podejrzewam, że masz wirusy których dotąd nie wykryłeś. Problem miałam podobny i posiadam groszy sprzęt i właśnie wyszło z tym rejestrem. Bardziej polecam przeczyścić go ręcznie, gdyż program nie oczyści go jak należy + puść skan komputera antywirusem.

sygnatura2.gif

Pomogłam ... bardzo proszę. Plusik mile widziany.

Pozdrowionka.

Opublikowano

nie zebym cie krytykowal ale napisalem ze kompa czyscilem i mam wszystko powylaczanie .. ;[

lecz like poleci chocby za pomoc :D

Srry ale wieczór robi swoje xD

Nie czaruj.

Opublikowano

komp dobry. przeczysc go programem do oczyszczenia rejestru, anty wirem jak nie pomoze to zdefragmentuj dysk . w najgorszm wypadku przeinstaluj windowsa lub wgraj xp.

Opublikowano

Wyczyść komputer od środka ( dokładnie bo pewnie ci coś się zapycha ) wgraj nortona 2013 i usuń wirusy oraz zdefraguj dyski i wywal niepotrzebne ci programy,gry,rzeczy,przeczyść i zdefragmentuj rejestr komputera

Opublikowano

sciagnij sobie revouninstaller i wejdz w panel zawansowane i auto start odznacz wszystko prócz antywirusa i najlepiej programów do płyty głównej chyba ze nie wiesz które to zostaw antywira tylko

i uruchom ponownie komputer powinno pomóc bo zamkniesz procesy działajace w tle podczas uruchamiania windows jak nic nie da to odznacz tez antywira jak pomoze to masz winowajce i bd musiał znalezc innego

Opublikowano

może defragmentacja bo mogły się sektory wymieszać.możliwe też że masz jakiś problem z chłodzeniem i procek ci się grzeje i nie wyrabia.no i jak masz moŻliwości to instaluj wersję 64 bitowa windowsa

Opublikowano

Wise disk registry

Spróbuj tym programem wyczyścić rejestry + przeskanuj dodatkowo komputer tak jak napisała Ci koleżanka Sheriss.

Jeżeli masz wirusa zalecam format.

Opublikowano

powiedz nam jaki masz zasilacz ...

ps nie wiem co to za procek, karte masz srednia wiec procek nie moze byc za dobry bo karta moze nie wytrzymac ...

Equalizerq_eune_51_5_logo.png

Shady

Opublikowano

Po co się srać w usuwanie rejestru itd zrób format jeżeli dalej tak będzie to wymiana proca może wyłamane piny itd

Up o ile wiem to jeżeli miałby słaby zasilacz to albo wg by się nie włączył albo grafa się paliła nie włączała bo o ile wiem to procesor potrzebuję mniej energii niż grafa jeżeli z nią jest ok to na 99% nie zasilacz.

W GRZE NICK JERNEY LUB JOHNMCCLANE

Opublikowano

juz sobie poradzilem gdy odpale komputer 10min postoi itera na 4 metkach jade i 20% uzywa xD

z gory dziekuje wszystkim za pomoc

komputer zeskanowalem pousuwalem wersje antivirusem eset (nie wiem czemu go nie uzywalem jezeli mam full wersje ustawilem zeby uzywal 3rdzenie cos w tym stylu ) jest juz dobrze :D

a jeszcze jedno pytanko mam czemu jak wejde w komputer>wlasciwiosci to pisze mi

4,00GB RAM (dostepne 3,24GB) <<<<<< zawsze tak jest jak mam powlaczane programy tez :D da sie zrobic zeby uzywalo 4gb?

Opublikowano

a moze zamiast czyscic dyski , robic formaty, usuwac rejestry, szukac wirusow, byscie napisali poprostu ze metin zrzera duzo CPU ... tez to zauwazylem i nie ma na to sposobu - niestety ja odpalam 3 klienty i mi starczy ( bo nawet wiecej bym nie odpalil ) mimo to znam ludzi co odpalą 10 i wiecej ...

4,00GB RAM (dostepne 3,24GB) <<<<<< zawsze tak jest jak mam powlaczane programy tez :D da sie zrobic zeby uzywalo 4gb?

To tez tak mam :) U mnie zjada te reszte pamieci prawdopodobnie karta graficzna lub moja płyta nie odczyta pełnych 4 gb nie wiem do tej pory ale nawet tych 3,24 gb nie wykorzystuje w pełni wiec dla mnie to zaden problem :P

Opublikowano

juz sobie poradzilem gdy odpale komputer 10min postoi itera na 4 metkach jade i 20% uzywa xD

z gory dziekuje wszystkim za pomoc

komputer zeskanowalem pousuwalem wersje antivirusem eset (nie wiem czemu go nie uzywalem jezeli mam full wersje ustawilem zeby uzywal 3rdzenie cos w tym stylu ) jest juz dobrze :D

Win 7 32 bity obsługuje tylko 3,xx GB ram, dlatego informuje cie o takiej ilości a nie 4, gdy zmieniłbyś na 64 odczytywałoby jako 4 gb.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...