Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO] Costello oszust - niezbite dowody

kamieniarz 

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do modów

Temat dotyczy sprzedawcy programów, o których większoćś rozmów w tym dziale ma miejsce, więc mam andzieję, że temat nie zostanie usunięty.
Jeśli niestety temat zamkniecie lub usuniecie to i tak zrobię kolejny i kolejny. Gdy natomiast mnie zbanujecie to zrobię nowe konta i będę to dalej postował.
Dlatego bardzo proszę aby zamknięcie tematu nastąpiło dopiero gdy odbiegnie on w zupełności od tematyki forum albo gdy większość osób wypowiadających się będzie za wykonaniem takich czynności.

Jest tu wieeele kwestii, które mam zamiar poruszyć.

Na początek napiszę dokładnie, co mnie wręcz zmusiło do napisania tego tematu. Przede wszystkim obrona własna oraz nienawiść względem oszustów.

Jadąc mniej-więcej chronologicznie (i pomijając przy tym utarczki z dalszej przeszłości) wszystko się powiedzmy 'rozkręciło' i rozpoczęło od tego tematu na MPC: http://www.mpcforum....o-bot-licencja/

Jak widzicie klient kupił licencję i jej nie otrzymał. Co gorsza costello zablokował klienta, co wskazywało na 100% chęć oszukania go. Przydzielenie licencji nastąpiło dopiero po mojej reakcji, za co oczywiście osoba poszkodowana była mi wdzięczna.

No i stało się to, co było oczywiste. Costello w następstwie na moją pomoc jego klientowi i ujawnienie na MPC oszustwa utworzył 2 konta na swoim forum, którymi napisał jaki to ze mnie oszust.:

- pierwszy temat + screen(screen na wszelki wypadek gdyby temat zniknął)

- drugi temat + screen

No cóż. Powinienem się na widok tych tematów zdenerwować czy coś tylko nie miałem ku temu podstaw bo nikogo nie oszukałem. Jaki mam na to dowód? A właśnie taki, że jest brak dowodów. Costello nie ma na mnie kompletnie nic bo wszystko jest wyssane z palca.

No i powstał mały problem, ponieważ ja bardzo nie lubię, gdy ktoś kłamie oraz gdy ktoś oszukuje swoich klientów, na co akurat mam dowody dotyczące costello.

Wczoraj sobie przeskanowałem jego forum i zobaczcie co znalazłem: LINK+ screen

Chyba nie muzę tłumaczyć, że takie coś jak "LF4 hack" nie istnieje, więc ewidentnie tutaj widać, że costello wręcz namawia do kupna programu, który jest zwykłym oszustwem.

Możecie sobie teraz pomyśleć "ale może popełnił błąd", czy coś w tym stylu. Oj i tutaj się mylicie! Natrafiłem na stronkę, na której są te wszystkie "hacki" na sprzedaż! Oto i ona (oczywiście powtarzam - wszystkie programy typu LF4 hack to 100% oszustwo):

Niby nic ale spójrzcie na linki do kupna wszystkich programów w tym tak zwany "LF4 BOT": LINK+ screen

Jak widzicie jest to TEN SAM link, który costello podaje swoim klientom kupującym ibota na 24h: LINK (na dole strony jest link) + screen

To oznacza, że costello ma z tego zysk (o ile cała ta strona nie należy do niego, co jest wielce prawdopodobne) i jest po prostu zwykłym oszustem... Już nie wspomnę o tym, że sprzedawane programy są nie tylko oszukane ale także mogą kraść różne dane typu nick i hasło konta gry lub gmail, który jest używany w kbotCC...

Powyższe odkrycie skłoniło mnie do napisania tego tematu tym bardziej, że sam costello bał się ze mną rozmawiać i robił to jedynie przy pomocy jego pośrednika, czyli pukacza, co jeszcze bardziej jak dla mnie pogarsza jego sytuację. W dodatku wyszło wtedy na jak, że tematy zrobione na jego forum dotyczące moich oszustw były spreparowane (tak jak to na początku tego tematu stwierdziłem), o czym świadczy ten fragment rozmowy: SCREEN

No i skoro publikuję wszystko, co wiem to także przeszukałem archiwum gg, w którym też mam dosłownie kilka przypadków bardzo niewygodnych dla costello. Sami zobaczcie i oceńcie: 1 ofiara, 2 ofiara, 3 ofiara, 4 ofiara

Pewnie było ich więcej ale to (chyba) wszystko, co w archiwum gg znalazłem.

No troszkę się rozpisałem ale mam nadzieję, że moje informacje zapobiegną kolejnym oszustwom ze strony costello.

No i oczywiście jak macie jakieś pytania/oskarżenia itp to śmiało piszcie. Chętnie odpowiem.

EDIT: może źle się wyraziłem na temat pukacza - on nie współpracuje z costello, miałem po prostu na myśli że był pośrednikiem w naszej ostatniej rozmowie

EDIT2:

Ja mam pod względem klientów czyste sumienie względem klientów (może nie w stosunku do BP ale to szczegół) sumienia zawsze staram się pomóc nawet jak ktoś mi spamuje milion pytań nie dotyczących bota, nikt nie ma czystego sumienia -.-

http://kbot.com.pl/i...iarz-oszust#202 - przekazuje info

Ładna odpowiedź :) pieniądze za AS2 zostały zwrócone tylko w takim stanie w jakim dałem radę, ponieważ sam zostałem oszukany przez cały team jintosoft.

Sprzedawałem LF4 itp ale nikt na tym pieniędzy nie stracił

A ta wklejona rozmowa to skorumpowana rozmowa. Tutaj daję wam CAŁY log rozmów z podanym przez costello numerem gg: screen1, screen2, screen3, i najważniejszy - screen4

Więc gdzie jest to oszustwo? No szkoda, że go nie ma. Puste słowa i zero dowodów.

Następnym razem poproszę o konkretne dowody w postaci rozmów ze mną, czy coś w tym stylu, na których widać, że kogoś oszukałem :)

EDIT3: A teraz coś na dobry początek końca: Rozmowa z Dozerem

EDIT4: No i mam coś kolejnego na costello. Kwestia polega na tym, że jak kogoś oszukam to raczej problemem nie jest mnie znaleźć ale jak costello kogoś oszuka to go nie znajdziecie! Spryciarz już dawno się zabezpieczył i sprzedaż prowadzi albo na fałszywe dane albo na dane kogoś innego. Oto dowód z rozmowy z nim z mojego innego gg, bo oczywiście moje główne gg zablokował: SCREEN

• Odpowiedzi 197
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jasne obrona własna, po prostu chcesz wygryźć konkurencje :D

Staram się upiec 2 pieczenie na jednym ogniu. Sytuacja na to pozwala i ja to przy okazji wykorzystuję.

I raczej mi nie wmówisz, że ten temat nie jest obroną własną w stosunku do fałszywych oszczerstw płynących w moją stronę :|

Opublikowano

No cóź rozmowa toczona przez moją osobę jako "łącznika" (kamyk - costello) nie była za ciekawa jeden na drugiego wrzucał od złodzieji i innych epitetów, a kamyk cytat od costello

"powiedz mu tylko niech sie wkrótce policji spodziewa

zrewidują go od tyłu buhaha " - tylko przekazuje

PS pamiętaj, że mieszkacie w jednym mieście :P oraz chyba costello wie gdzie mieszkasz (ulica itd.)

beznazwy1jfkopia.jpg

Opublikowano

No cóź rozmowa toczona przez moją osobę jako "łącznika" (kamyk - costello) nie była za ciekawa jeden na drugiego wrzucał od złodzieji i innych epitetów, a kamyk cytat od costello

"powiedz mu tylko niech sie wkrótce policji spodziewa

zrewidują go od tyłu buhaha " - tylko przekazuje

PS pamiętaj, że mieszkacie w jednym mieście :P oraz chyba costello wie gdzie mieszkasz (ulica itd.)

Nie mieszkamy w jednym mieście, a przynajmniej nic o tym nie wiem. Policja? A to śmieszne :) To niech uważa bo nadal mam zapisane jak ładnie udostępnił kiedyś moje dane na swojej stronie + oskarżył ooszustwa bez dowodów, jak zwykle.

I niech nie myśli, że jestm na tyle głupi by pisać coś takiego mając coś 'za uchem' bo na mnie nie ma kompletnie nic :)

Pisałeś w tej sprawie do ivana albo jakiegoś twórcy botów ?

v5dev team juz o tym wie i prawdopodobnie sie tym zajma jak uporaja sie z botem. Ivan to Ivan i raczej nic z tym nie zrobi dopóki kasa się zgadza ale jak najbardziej go o tym wszystkim poinformuję

Opublikowano

Kostuś to oszust i ciota:)

Kradnie jak się da.. ściąga jakieś fake programy z YT typu lf4 hack i sprzedaje to pod innym nickiem na innej stronie -.-

Żałosny jesteś..kiedyś (oby) źle skończysz chłopcze.

#UP co masz na myślisz z costello i pukaczem ?

#On policje na krzyśka naśle? Buhahahaha.. zgłoszenie:

Witam, jestem internetowym sprzedawcą (oszustem) i chciałem zgłosić żebyście zgarneli takiego jednego ziomka z poznania..

1355697137-U769566.png

Opublikowano

Costello mnie nie oszukał jak cos. ale widzę ze innych to nie polecamy ;) Kamyk najlepszy

To że costello sprzedał wiele licencji i dużo osób jest z jego serwisu zadowolonych to sprawa oczywista ale nie zmieni to jednak faktu, że jakaś część osób też została oszukana

Pierwszy raz zgadzam się z Kamieniarzem ;)

;) A pukacz też nie święty . ;) potem wkleje screeny .

Kamieniarz jest sposób żeby Costello nie był Już Dealerem Kbota i miał zablokowanego CC + pukaczyna już ma dni policzone jako Resseler :)

Napisz do mnie :)

Opublikowano

Pierwszy raz zgadzam się z Kamieniarzem ;)

;) A pukacz też nie święty . ;) potem wkleje screeny .

Kamieniarz jest sposób żeby Costello nie był Już Dealerem Kbota i miał zablokowanego CC + pukaczyna już ma dni policzone jako Resseler :)

eee... ?? Że dlatego niby mam dni policzone ?? chłopie weź się ogranij bo widzę, że masz większą wiedzę od resselerów na temat bota

beznazwy1jfkopia.jpg

Opublikowano

Oczywiście że rozmowa była symulowana. Popatrz na daty wiadomości różnica 10sec ? Coś nie wierze. Jestem za kamieniarzem. Costello nie ma jaj. Umie nawijać przez pośrednika...

Opublikowano

;) skąd pewność że rozmowa niebyła symulowana ?

a stąd, że kostuś to wielokrotny krętacz i sam sobie robi konta na forum, numery gg i na 2 nawija =)

Kamieniarz nikogo by nie oszukał, wiele razy u niego kupiowałem. Co innego ta istota przy której wymowa jego nicku mnie brzydzi..

1355697137-U769566.png

Opublikowano

Ja mam pod względem klientów czyste sumienie względem klientów (może nie w stosunku do BP ale to szczegół) sumienia zawsze staram się pomóc nawet jak ktoś mi spamuje milion pytań nie dotyczących bota, nikt nie ma czystego sumienia -.-

http://kbot.com.pl/i...iarz-oszust#202 - przekazuje info

Ładna odpowiedź:) pieniądze za AS2 zostały zwrócone tylko w takim stanie w jakim dałem radę, ponieważ sam zostałem oszukany przez cały team jintosoft.

Sprzedawałem LF4 itp ale nikt na tym pieniędzy nie stracił

A ta wklejona rozmowa to skorumpowana rozmowa. Tutaj daję wam CAŁY log rozmów z podanym przez costello numerem gg: screen1, screen2, screen3, i najważniejszy - screen4

Więc gdzie jest to oszustwo? No szkoda, że go nie ma. Puste słowa i zero dowodów.

Następnym razem poproszę o konkretne dowody w postaci rozmów ze mną, czy coś w tym stylu, na których widać, że kogoś oszukałem :)

Opublikowano

Zaden z was nie jest święty jeszcze kilka miesięcy temu zmawialiście się co do ceny Kbota. Czekam aż ktoś spreparuje dowody na mnie.

zakaz umieszczania linków wychodzących

Opublikowano

Zaden z was nie jest święty jeszcze kilka miesięcy temu zmawialiście się co do ceny Kbota. Czekam aż ktoś spreparuje dowody na mnie.

Zmawianie sie co do cen to sprawa czysto biznesowa. Oszustwa to natomiast zupełnie co innego, więc nie myl ani nie łącz tych pojęć.

Na ciebie nic nie ma i nie będzie dopóki nie zaczniesz oszukiwać. Ja tylko publikuję to, co odkryłem i wiem, a nie wymyślam niestworzone rzeczy.

Opublikowano

co jak co ale kamieniarz moglbys szybciej na gg pisac to fakt;d albo czasem wcele nie odpiszesz albo po jakims dniu albo 2

Nowa gra zarabiaj realne pieniądze handlując wirtualnym złotem zyski już w pierwszych dniach zabawy.

Więcej info na priv.

Opublikowano

a stąd, że kostuś to wielokrotny krętacz i sam sobie robi konta na forum, numery gg i na 2 nawija =)

Kamieniarz nikogo by nie oszukał, wiele razy u niego kupiowałem. Co innego ta istota przy której wymowa jego nicku mnie brzydzi..

:) mam D. Ortografię . ;) więc ?

0fc5fb0fb2710.png

Opublikowano

Powiem tak kamieniarz nie lepiej zaczynałeś na EPVP sam oszukiwałeś.

15€ ale zysk. Odkąd sprzedaję kbota (ponad rok) żadnego przekrętu nie zrobiłem. Masz coś na mnie? Daj namacalne dowody

co jak co ale kamieniarz moglbys szybciej na gg pisac to fakt;d albo czasem wcele nie odpiszesz albo po jakims dniu albo 2

To nie jest temat o mnie, a ja nie jestem robotem żeby być online 24/h

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...